vineri, 19 martie 2010

Un bou vanitos

Funeriu este un bou, de vreme ce crede că e calificat să ocupe demnitatea de ministru al Educaţiei Naţionale. Din starea asta nu-l scoate calificarea lui de cercetător în ale chimiei. Care nu-l face un ministru bun. Trebuia să se rezume la ce ştie să facă mai bine. Dacă tot are ambiţii de mare şef, să fi repus dracului pe roate fostul ICECHIM. Dar să lase pe alţii, care se pricep, să fie miniştri.
Trec peste ciudăţeniile Legii Educaţiei. Mulţumesc Bunului Dumnezeu că fiul meu termină anul ăsta Politehnica, îşi dă licenţa şi, dacă reuşesc să-l conving, poate îşi face masteratul şi eventual doctoratul pe meleaguri mai liniştite, cu miniştri ai educaţiei normali la cap. Ideal ar fi peste Marea Baltă, unde se putea duce mai de mult. Dar şi dacă nu pleacă, a scăpat de tâmpeniile lui Funeriu. Nu de toate, dar sper că imaginaţia ipochimenului în materie de "reforme" e totuşi limitată.
Nu l-aş fi băgat în seamă, dacă nu scotea "perla" asta: "Ştiu că salariile profesorilor nu sunt unele grozave, dar să nu mai spunem că profesorii mor de foame. Cunoaşteţi vreun cadru didactic sau vreun angajat al statului care moare de foame în România? Eu nu cunosc. " Adică trebuie să moară nişte unii de foame ca Imbecilitatea Sa să se întrebuinţeze şi să-l alerge pe Epicurean, să dea banii de salarii pentru profesori?
Degeaba joacă scena balconului Cristian Preda, ipocrizia şi nesimţirea actualilor guvernanţi depăşeşte orice limite. Azi boc şi-a pus sindicatele în cap, prin modul în care a înţeles să "negocieze". Şi ăsta nu e decât începutul.
Nu aşa se guvernează o ţară. Şi nu oricine poate fi ministru. Dacă nu înţelege astea, Funeriu, cu toate studiile lui, rămâne un bou vanitos, cum sunt turme în politica şi în societatea românească.

4 comentarii:

Gabi spunea...

Or fi chimiştii blestemul politicii noastre şi nu academicienii!?

Anonim spunea...

nea gheorghitza,lasa-l pe funeriu,ce zici de caracatitza voastra?cum bre care?alde voicu,mitica iliescu,tovarasu iliescu,hrebe,vanghele etc>?Zi bre si mata o parere!Daca mai poti,daca nu,zi-i despre funeriu>

Anonim spunea...

invatamintul romanesc asa distrus ca astazi tot este mai bun decit ala din vest! ma faci sa rid cu americanii tai care sint boii boilor si cu facultatile lor de zevzeci pe care le au! tiriti-va pe jos in fata lor si prezentati-va ca handicapati si asteptati sa va mearga bine1 rau a facut nea nicu ca nu va lasat acolo unde erati! acum 1% scapati si meritati!

geomarz spunea...

L-am auzit şi eu pe Funeriu bălmăjind prostiile lui. Nu prea i-am dat atenţie. Nu mai am copii la şcoală. Pînă la nepoţi, mai va.
Tîmpenia cu "profesorul care nu moare de foame în R" nu am sesizat-o. Asta-i cireaşa de pe tort.
Am mai văzut şi un material (ieri) în care şeful de la Casa Naţională de sănătate NU a fost înstare să explice noua modalitate de compensare a medicamentelor şi arondarea pacienţilor la FARMACII... O asemenea imbecilitate nu am auzit niciodată.
Oare ce ne mai aşteaptă ?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...