marți, 23 martie 2010

Cum şi-a cumpărat traian băsescu un bilet de intrare la Casa Albă

Avionul săracului
Mare surpriză, ce să zic! La propunerea Generalului Izmenelor Prezidenţiale, CSAT a aprobat cumpărarea a 24 de avioane F 16 la mâna a doua. Asta e rata a doua din preţul biletului de vizitare a Casei Albe, după decizia de a accepta pe teritoriul Românioei a 24 de interceptoare Patriot din scutul antirachetă al Unchiului Sam.
Acum, sper că asta e şi ultima rată din preţ, că cine ştie ce ne mai aşteaptă...
Dar punem pariu că de banii pe care îi vom cheltui în final cu ruginiturile alea puteam să ne cumpărăm 24 de aviane noi, fie SAAB Gripen, fie Su 30? Că Eurofighterul chiar e scump! Încă o afacere portocalie, dar DNA e ocupat cu "debarasarea" microfoanelor de la cârciuma "Select". Şi nu ascultă pe "siguranţă naţională" şmenurile Pulimii Sale.

8 comentarii:

Desmond spunea...

Cel mai bine ar fi fost sa luam ca Brazilia, Rafale. Telenuvelistii au semnat pentru 36 noi la 4 miliarde dolari. In pretul "tainului" frantuzul da avion cu stealth, nu consumabile obosite.

Karakas spunea...

Nu stiu ce ar putea el discuta cu Obama. Mai repede s-ar intelege cu Bush, dar cu Obama, probabil doar asa de ochii romanilor. Vizita va trece neobservata pentru restul lumii, inclusiv pentru americani.

Karakas spunea...

O alta meta-timpenie marca Videanu:

"Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a declarat, marţi, că vrea să fie "un ministru al patronilor"

In ce alta tara din lumea asta Ministerul Economiei este al "patronilor"? Ce dracu mai mergem la vot cind ministri nu mai reprezinta decit interesele patronilor? Am inteles, Videanu vrea sa fie ales de patroni si atit...

http://www.mediafax.ro/economic/videanu-vreau-sa-fiu-un-ministru-al-patronilor-5772091/

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Nu cred ca este pretul biletului de intrare. Este tributul anual catre actuala "Inalta Poarta".

SorinPLATON spunea...

"Nu inteleg" niste lucruri:
1.Daca suntem un aliat strategic de ce nu ne livreaza US GRATUIT un lot de vreo 100 de aparate second (cum procedeaza si cu Israelul)?
2.De ce unele state sunt aprobate sa achizitioneze F35 JointStriker,iar noi nici prin oferta de implicare in procesul de studiu-fabricatie nu am fost luati inca in seama?
3.Conteaza infinitezimal si opinia publica romaneasca (Maria sa CONTRIBUABILUL) in aceasta ecuatie?

Eu inteleg ca pretul salvarii noastre in istorie, uneori s-a facut prin rapt teritorial Transilvania, Basarabia, Cadrilater, etc), prin "gazduiri" de tezaur, iar mai nou prin bechtelizari si F16-izari, dar toate au si o limita, nu? Ei bine care ar fi aceea?

SP

Anonim spunea...

Potrivit Hotnews: "avioanele vor fi primite gratuit, urmand ca partea romana sa suporte cheltuielile de mentenanta". Pentru 48 de avioane noi, toate cele 3 oferte analizate in 2008 presupuneau un cost de 4,5 miliarde USD. Cat timp mizerabilul Licurici doneaza ceva, asa cum au facut si baietii aceia simpatici din Bundeswehr cu Gheparzii acum 10 ani, nu prea ai motive sa spui ca nu vrei

Fluieratorul spunea...

Io am inteles ca lucrurile stau cam asa: noi achizitionam aceste avioane, care mai au permis de functionare inca 10 ani, le platim cu 1.3E+09 euro acuma, si ele ni se livreaza peste 3 ani. Daca n-am inteles gresit si/sau n-a fost gresit transmiza informatia respectiva, sintem niste prosti care platim tribut. Nada mas Y nada menos. Ca si cu fregatele, si cu altele... Ne platim golden partnership-ul, ca sa fim in "rindul lumii". Lumii a treia, desigur. N-am inteles insa de ce o facem, la ce ne foloseste, si care erau variantele posibile in afara de cea de slugi, capatuite pe bani cu marfa de mina a saptea. Cred ca aceste lucruri ar trebui citeodata discutate public, si nu direct sigilate cu capac de "securitate nationala". E o questie de securitate nationala si unde se duc niste bani, si cind, si in detrimentul caror altor prioritati.

geomarz spunea...

Iar au cumparat pe banii nostri (imprumutati) niste vechituri iesite din garantie...
Sleahta de tilhari ce sint...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...