Ramona Mănescu este europarlamentar PNL. Şi singura care a avut curajul să spună Comisiei Europene ceea ce ştim cu toţii, dar ne facem că plouă: avem o instituţie inutilă, DNA, care a devenit un instrument politic în mâna lui traian băsescu, instituţie care toacă banii de pomană, în timp ce corupţia face ravagii. Şi care a reuşit teribila performanţă să demonstreze că NICIODATĂ corupţii nu provin de la cei care se află la putere, şi doar de la Opoziţie.
E plină România de tâmpiţi care acum bălesc de fericire la auzul veştii că senatorul Voicu a fost arestat preventiv. Dar se întreabă vreun cretin din ăştia ce judecător ar fi îndrăznit să ia o altă decizie, după linşajul mediatic din ultimele săptămâni? Se întreabă vreunul de ce toată lumea de la Procuratură, în frunte cu başchetbalista, tace mâlc, deşi un general, fost demnitar al statului, şi fost director al SPP, aduce acuze de corupţie SRI, mai mult, le reclamă şi unui procuror? Se întreabă cineva câţi ani a fost, de fapt, ascultat Voicu? Cât de legale au fost ascultările? Dar şi mai grav: practic, mai nimeni din conducerea PSD n-a scăpat de ascultări. De ce credeţi c-au dezertat ăia pe capete? Că i-a apucat admiraţia faţă de doctrina Generalului Izmenelor Prezidenţiale? Sau că au fost şantajaţi?
Sigur, am uitat repede de vizita Directorului FMI. Care a dat nas în nas nu doar cu doi analfabeţi în materie de economie, băsescu şi boc, ci şi cu inevitabilii şi tot mai tembelii libertarieni de Dâmboviţa. Care o ţin langa cu obsesiile lor, incapabili să înţeleagă un lucru elementar: asta este natura capitalismului financiar, iar cauza crizelor, începând de la criza Dot.Comurilor încoace, este şi va fi decuplarea economiei reale de economia bunurilor simbolice, adică decuplarea capitalismului industrial de cel financiar.
Doar un cataclism de genul Revoluţiei Bolşevice, la scară globală, mai poate să le facă pe cele două să se pupe şi să se întoarcă la raţiune. Până atunci statul va tot interveni pentru a strânge căcatul lăsat în urmă de capitalismul financiar. Alternativa este una la care nimeni nu se gândeşte, pentru că ea presupune dispariţia civilizaţiei, aşa cum o ştim acum, într-un haos generalizat. Şi cine scapă o ia de la capăt, repetând, mai mult ca sigur, greşelile noastre, dar asta-i altă poveste.
Dar Strauss-Cahn a spus o serie de lucruri pe care le-am tot spus şi eu: să nu grăbim cu adoptarea euro, să nu ne gândim că scăpăm de creşterea taxelor şi impozitelor, iar luminiţa de la capătul tunelului nu-i pentru mâine. Iar dacă nu venea el nu aflam că legea salarizării unice şi cea a pensiilor nu fac parte din condiţionările pentru împrumutul FMI, ci vin din puţul înţelepciunii autohtone.
De criza asta lumea nu va scăpa aşa uşor. Şi mă repet: Occidentul îşi va pierde supremaţia şi relevanţa în urma acestei crize. Polul economic se mută definitiv în Asia, şi acolo va fi noul pol de putere politică şi militară al planetei. Şi, din păcate, asta duce la o evoluţie antidemocratică. băsescu a înţeles asta, că se potriveşte pe mintea lui antidemocratică. Şi acţionează în consecinţă.
Doar că uită un mic amănunt: dictatura la români nu-i proiectată de Mao, ci de Caragiale, deci şi el va eşua în ridicol, ca şi înaintaşii lui: Carol al II lea şi Ceauşescu. Dar ne vom ocupa viaţa cu nimicuri, pentru ca unii să poată stoarce şi ultimerle picături de resurse din economia României. Şi la circul general va contribui, fără îndoială, şi TVR, care va avea un nou director general. Că va fi Turcescu, că va fi Culcer, tot un drac! Adică începe "Cântarea Băsescului". Care ne va ţine de foame, fără îndoială!
Aşa că, să trăiţi bine!
PS: când un ziarist ajunge să gândească aşa, e semn că trebuie să ne luăm tălpăşiţa din ţara asta! Arestarea lui Voicu este un soi de act ritualic, o demonstraţie că i se poate întâmpla ceva şi unui politician: "Populatia a inceput sa-si piarda increderea in ideea de justitie in astfel de cazuri, pentru ca n-a vazut rezolvarea, bagarea in puscarie. Daca se judeca in libertate, e ca si cand nu i s-ar fi intamplat nimic, se poate victimiza. A devenit un menuet pe care il joaca arestatii cu justitia", zice CTP, care a ajuns o zdreanţă, moral vorbind. Acum, cum eu am frustrări în legătură cu presa, aştept să i se întâmple asta şi unui jurnalist. Lui CTP, dacă se poate. Ca să vadă şi el cum e la diribau, şi ce fericit eşti când ajungi exemplu pentru o naţie de imbecili. Să vedem, îi mai dă mâna să scrie prostii?
Ce căutăm noi în lumea civilizată şi de ce ni se pare că suntem o democraţie?
9 comentarii:
Bagati mana-n foc pentru nevinovatia lui Voicu? Nu, serios, dincolo de cum a fost ascultat, persecutat, "linsat"! Fiindca daca nu, atunci retorica la adresa lui CTP n-are nici un sens. Nu exista nici o comparatie intre puterea de a corupe si de a face rau a unui politician si cea a unui ziarist. Eu n-am nici o parere despre acest Voicu, nu vreau sa fie aruncat poporului pe post de exemplu, dar mi s-au intors matele pe dos azi cand l-am auzit cum se plangea ca are parinti bolnavi si copii mici. Un asemenea tupeu nu il poate avea nici un ziarist, nici un inginer, nici un gunoier, nici macar daca sunt acuzati ca au furat o gaina. Tupeul asta face diferenta intre politician si tot restul societatii. Si un asemenea tupeu e incompatibil cu nevinovatia.
Anonimule, tu înţelegi pe ce lume trăieşti? Am spus eu că e neviniovat? Dar ca un jurnalist să aplaude un abuz, e deja prea mult. Abuzul este linşajul mediatic. Nu eu, nui tu, nu CTPulea decidem vinovăţia lui, ci Justiţia. Dar când şi judecătorii sunt linşaţi mediatic, în timp ce procurorii fac ce vor, şi sunt aplaudaţi, ce justiţie mai e? Ce ne deosebeşte de anii Ceauşescu? Sau Dej?
Jurnalistul nu aplauda un abuz (de ce exact ar fi aceasta arestare un abuz?) si cu atat mai putin aplauda ideea de linsaj mediatic. El pur si simplu voia sa se inceapa de undeva. Procurorul e comandat politic si n-ar fi facut asta daca n-ar fi luat Basescu al doilea mandat. Dar inseamna asta ca nici un procuror din lume n-ar trebui sa-l atinga pe Voicu nici cu o floare, de teama sa nu fie catalogat ca abuziv? Ar trebui ca presa sa evite total subiectul, ca sa nu fie acuzata ca e abuziva si linseaza? Mai sa fie, asa peste noapte am ajuns niste mimoze plapande, de nu mai suportam nici o opinie. Pai asemenea mimoze ce-ar fi facut in SUA, ar fi facut infarct ca le stau paparazzi mereu la usa si ziarele publica non-stop despre ei?
Asta e originalul:
http://www.gandul.info/news/cristian-tudor-popescu-despre-arestarea-lui-catalin-voicu-5789962
Scuză-mă, eşti bou! Pa!
"câţi ani a fost, de fapt, ascultat Voicu?"
Cam tot atâţia câţi a ascultat şi el p'ăilalţi.
> vizita Directorului FMI. Care a dat nas în nas nu doar cu doi analfabeţi în materie de economie
Doi analfabeti in economie care s-au intalnit cu un al treilea analfabet.
>decuplarea economiei reale de economia bunurilor simbolice, adică decuplarea capitalismului industrial de cel financiar
si crezi ca femei-ul pricepe asta ? sa fim seriosi
>tembelii libertarieni de Dâmboviţa. Care o ţin langa cu obsesiile lor, incapabili să înţeleagă un lucru elementar
Cum se face totusi ca reprezentantii scolii austriece erau printre putinii care avertizau despre criza INAINTE ca aceasta sa inceapa ?
Flavian, să nu exagerăm! NIMENI n-a văzut criza, iar libertarienii au interpretat în felul lor nişte lucruri din economia reală. Keynesienii, la fel, că şi ei ţipă împotriva unora dintre excesele capitalismului financiar. Dar nimeni n-a spus: criza vine azi, mâine, peste o lună. Şi dacă Lehman Brothers nu era vânată de unii şi de alţii, şi primea împrumuturile de care avea nevoie, nu aveam criză. Pentru că falimentul ei a declanşat efectul de turmă, şi de la ceva care putea fi mai uşor controlat, şi oricum mai ieftin, suntem unde suntem. Comportamentul entităţilor economice, ca şi cel al indivizilor, este greu de anticipat în astfel de situaţii. Într-un fel e o criză pe care ne-am dorit-o, fiecare din alte motive "ideologice". Iar dispariţia statului nu înseamnă dispariţia crizelor economice. La fel şi în cazul dispariţiei capitalismului, de altfel. Asta e. Să ne vedem sănătoşi după criza asta şi să ne gândim la viitoarea.
Mda.. nimeni n-a vazut criza... :)
Poate unii ca ben sau mugurel. Ca in rest avem destule exemple:
Peter Schiff Was Right 2006 - 2007
Ron Paul Predicted The Collapse In 2003
Gerald Celente Predicts '08 Panic
Funny, huh ? Cand vezi ce spuneau oamenii astia prin 2007, 2006 sau chiar 2003. Chestii pe care lumea le credea tampenii si prostii atunci. Vrei sa vezi ce spun ei ca ne asteapta ? Alte "prostii" dupa standardul actual al unora:
Gerald Celente on Happy Hour 16 Mar 2010
Ron Paul warns Americans of coming economic collapse and possible martial law
flavian are dreptate!!!!!!
eu de exemplu am vazut ca in viitorii 15 ani va veni o mare criza si eram in anul 1992. cum adica sa nu se vada ca sistemul tembel vestic nu este functionabil cind asta se observa in toata istoria lor care este scrisa?! de ce-au distrus ei estul? care era alternativa? de unde sa fure si cine sa plateasca pt timpeniile lor? in timp ce-si umpleau buzunarele cu banii esticilor nu s-au abtinut fara sa traga si o teapa chiar in vest! apoi cine nu s-a lamurit in timpul crizei statelor tigru inseamna ca n-a fost la scoala sau daca a fost a visat la altceva. in primul rind s-a vazut ca marele sistem al prostilor vestici este ceea ce la creanga s-a numit smintinitul oalelor. dupa ce-au dat iama prin asia s-au dus in am. de s. iar cind au terminat cu ei s-au gindit sa ascunda totul provocind mult praf ca sa mai cistige ceva timp care pina la urma nu le-a folosit deoarece praful se duce si tot ajungi sa te loveasca realitatea. si acum de unde sa mai fure daca nu de la propiile popoare?! si uite asa se face ca au ajuns sa-si roada propiul corp iar cind se ajunge aici nu mai dureaza mult pina plesnesc. scrie in istorie deasemenea ce inseamna asta! nu uita ca istoria se citeste impreuna cu banii pt ca altfel nu are sens. acum asteapta 2012 ca sa vezi ce vine pt ca astia nu vor fi in veci in stare sa invete ceva din idioteniile pe care le-au facut in ultimii 100 de ani desi totul este doar o repetare continua a acelorasi greseli cretine. vezi ce legi se mai schimba si cum anume!
http://futurezone.orf.at/stories/1638815/
Das Ziel: die Bekämpfung künftiger Aufstände im urbanen Raum.
Trimiteți un comentariu