De mult doream să scriu despre mizeria "grupului parlamentar al independenţilor". Plecarea PNL şi PSD de la "consultările" convocate de traian băsescu la Cotroceni, pentru că alături de partidele parlamentare au fost invitaţi şi reprezentanţii "independenţilor", este pe deplin justificată. Vă reamintesc că în Parlament nu se află NICIUN parlamentar care să fi candidat şi să fi fost ales ca independent. Sunt numai nişte banali şi ordinari traseişti politici. Este abuzivă folosirea numelui de "grup parlamentar al independenţilor". Este un fals şi un uz de fals. În formă continuată, şi confirmată de Pulimea Sa, care era foarte lins în cur de CTP, extaziat de noua anvergură politică a matrozului. Să fim serioşi! E doar un vechi truc, nici măcar într-o nouă prezentare.
Mi-e tot mai greaţă de falsul politicii româneşti, de mimarea democraţiei, de dispreţul faţă de cetăţean, de felul în care toţi vorbesc în numele "poporului", deşi îi doare fix în cur de el. În primul rând Referendumul care, chipurile, îl obligă pe Pulea Vodă la modificarea Constituţiei este ilegal şi anticonstituţional, pentru că a avut un caracter plebiscitar. În România Constituţia interzice Referendumul legislativ.
Dacă trepida ficatul în el de nerăbdare, ia uite ce zice la Constituţie, Titlul VII: "
ARTICOLUL 150
(1) Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot.
(2) Cetăţenii care iniţiază revizuirea Constituţiei trebuie să provină din cel puţin jumătate din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe sau în municipiul Bucureşti trebuie să fie înregistrate cel puţin 20.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative."
De ce nu vine boc cu cererea de revizuire în cioc la Pulimea Sa? De ce nu propun asta deputaţii şi senatorii PDL, că trec de sfertul cerut de Constituţie? De ce masele "iubitoare de dreptate" nu se reped să semneze o iniţiativă de schimbare a Constituţiei?
Păi, simplu: subiectul trebuie ţinut cât mai mult pe agenda publică, pentru a se evita altele, mult mai importante. Ca de obicei. Şi tot ca de obicei Pulimea Sa se manifestă ca un mârlan, jignindu-şi inerlocutorii. Că el e şmecher de Port Said, şi aşa e moda prin bordelurile din Anvers.
Şi dacă tot îl fute grija de procesul de legiferare, să-şi pună slugile la muncă, pentru că acum are majoritate în Parlament, şi mai găseşte el nişte lichele, s-o facă şi mai mare.
Iar dacă tot vrea modificarea Constituţiei, am şi eu o propunere, care să mai taie din elanul traseist: cine părăseşte partidul pe lista căruia a fost ales, parlamentarul îşi pierde automat dreptul de a candida la următoarele alegeri, pentru că mandatul nu şi-l poate pierde. Lucru valabil şi pentru ceilalţi aleşi: primari, consilieri, preşedinţi de Consilii Judeţene.
Concluzia? Cine poate, fuge! Cine nu, fie îşi "ucide" televizorul, fie o dă dracului de politică şi-şi vede de ale lui!
2 comentarii:
Daca n-am plecat, am ales altceva de facut, si mi-am vazut de ale mele.
De fugit in genere mi-e lene, merg normal, nu ma grabesc nici cind traversez strada aiurea.
Printre altele, am aflat astazi de prima atestare documentara a Daciei Duster (just for fun): http://www.popsci.com/archive-viewer?id=tAAAAAAAMBAJ&pg=115&query=dacia
Exista viata si in afara politicii dimbovitene si actorilor ei. Daca stati in Bucuresti, mergeti mai pe seara la Sala Radio, la un concert de orga, sau beti un ceai la Carturesti cu prietenii si rasfoiti o carte sau o revista. Luati un fruct de cactus confiat de la Fadel. Mai e o ceainarie misto si pe linga Fadel (nu-mi mai amintesc strada), sau mergeti la Institutul Francez, la cafenea, la biblioteca, la un film. Faceti ce noi astia din provincie am face in fiecare zi, daca am trai si munci in Bucuresti.
Libarca smechera de Port Said si analfabetii galagiosi care populeaza peisajul public din Romania nu merita preocuparea si nervii nimanui.
Problema demonizarii Parlamentului este foarte grava si se perpetueaza prin mass-media, catre cei neinstruiti si usor de manipulat, cu viteza fulgerului. Ideea este ca personajele grotesti, corupte sau pur si simplu incompetente, care s-au pripasit in Parlament, ingreuneaza explicarea rolului institutiei ca atare, cea mai importanata a democratiei. Circul pe care ni-l ofera, zi de zi, fac jocul "basescianismului"!Cu concursul trusturilor "mogulilor" pe care ii suspectez de complicitate.
Trimiteți un comentariu