marți, 16 martie 2010

Puţe de canari

emil boc, fie numele lui uitat, a venit azi în Parlament cu un soi de bilanţ al marilor realizări ale guvernului său de paparude. E de tot râsul! Ne aflăm în plin Caragiale, scena număratului steagurilor, cu Piticul de Grădină Preferat al Marelui Machitor pe post de Ghiţă Pristanda. Citez din oficios, că nu e nimeni mai măiastru la dar limbi în curul portocaliilor:

"Reuşitele Guvernului, în viziunea lui Boc:

rata şomajului este sub media UE;

succesul emisiunii de eurobonduri

au scăzut dobânzile bancare

exportul a început să crească din decembrie 2009

leul nu s-a devalorizat în raport cu euro, aşa cum s-a întâmplat cu alte valute din regiune

16.000 de familii au o casă, graţie programului Prima Casă

România a reuşit să termine 42 de kilometri de autostradă

pasajul Băneasa

centura Timişoarei

centura oraşului Ploieşti

modernizarea metroului, care va începe anul acesta."

S-o luăm sistematic: rata reală ă şomajului este cel puţin dublă, şi oricum peste media europeană. Dar noi nu-i mai numărăm, că dă prost la statistică. Succesul emisiunii de eurobonduri nu are legătură cu performanţa economiei sau cu activitatea guvernului boc. Are legătură cu dobânda plătită de statul român, mai mult decât dublul celei la care împrumută alţi colegi de "suferinţă". Şi Grecia a avut suprasubscriere la emisiunea ei de bonduri. A se scuti de aşa succesuri! Sictir!

Despre "scăderea dobânzilor" nu e cazul să pomenim, că nu ne foloseşte la nimic! Iar despre cei 42 de kilometri de autostradă(în trei ani, coane boc, nu pe an!), cele 16.000 de case prin programul "Prima casă", care erau fie deja construite de Odi, fie de exuberanţii noştri speculatori imobiliari, centurile şi groapa aia de la Băneasa, începute de ani buni, toate astea sunt, pentru o ţară ca România, puţe de canari. E mai mult decât puţele de colibri, dar tot nimic.

Ce mi se pare cel mai comic(ştiu, nici comic nu are grade de comparaţie, dar ne facem că avem o licenţă poetică) în acest bilanţ este trecerea la realizările anului trecut posibila începere a modernizării Metroului, undeva anul ăsta!

Restul comicăriei o citiţi voi aici. E clar că băieţii sunt duşi cu pluta, şi ne servesc comunismul de dreapta pe post de capitalism feroce! Dar ca să consideri "măsură anticriză" vânzarea locuinţelor construite de ANL, e deja prea mult!

Concluzia lui boc, după acest tablou roz-bonbon? Să fim cumpătaţi, tovarăşi!

7 comentarii:

Karakas spunea...

Nu inteleg comentariul. Tara merge bine. Avem din ce in ce mai multi someri, deci creste productivitatea, conform El Lider Supremo. Oamenii sunt dati afara cu miile in regim de urgenta, deci sufera mai putin, conform Seitan. Peste 4100 de firme au intrat in insolveta anul asta. Succesuri! Patronii sunt la rindul lor fericiti ca au scapat de griji (profit, investitii, mult stress) conform Vladescu. Si, evident totul conform JR Ewing.

Cred ca au uitat sa adauge la lista cu "realizarili cincinale" initiativa super-valoroasa a meta-Elenei, care va imprima Romaniei un momentum de dezvoltare tip “vertigo”:

“Udrea vrea să mute construcţiile de pe plajă şi alimentarele în zone special amenajate”

http://www.mediafax.ro/social/udrea-vrea-sa-mute-constructiile-de-pe-plaja-si-alimentarele-in-zone-special-amenajate-5750706/

Karakas spunea...

Am si eu o intrebare, asa ca prostu': de ce ne trebuie "organism special" pentru promovarea turistica a Romaniei in strainatate? Min Turismului cu ce se va mai ocupa?

"Vrem să creăm un organism special prin care să promovăm România pe pieţele internaţionale, un organism care să poată atrage şi bani privaţi. Şicanele nu vor mai fi aceleaşi câtă vreme nu mă voi ocupa eu de această structură", a afirmat Elena Udrea

http://www.gandul.info/news/udrea-vrea-sa-infiinteze-un-organism-special-care-sa-promoveze-romania-explicand-ca-sicanele-nu-vor-mai-fi-aceleasi-atat-timp-cat-nu-se-va-mai-ocupa-ea-5750654

geomarz spunea...

boc, bocuri, s.n.

pieptar din blană de oaie (Jebel), sinonim bănăţean "bundic"

Ştiam că am întîlnit cuvîntul cu pricina, ca sbstantiv comun, în anumite zone ale banatului. Am dat mai sus definiţia.
Ce are "bocul" cu politica ? Eu personal nu ştiu.
Poate ştiu alţii.
Întrebarea este de ce stă acolo unde stă !
Şi nu-l ia nimeni la alergat...
Ce mai, facem haz de necaz.

Fluieratorul spunea...

Mi-e clar ca la cirma tarii asteia nu minte sa priceapa. Adunatura de sfertodocti care tine loc de clasa politica, la toate nivelurile, are o gindire de arendas, jefuieste cit poate fara nici o idee despre de unde venim si unde ne ducem, pentru ei nu exista decit momentul prezent si galagia pe care o fac adjudecindu-si succesuri care nu le apartin si prezenind orice zero ca pe un plus.

Discursul lui Boc a fost din categoria "da, tot ce zboara se maninca", sau "Jancsi, tu crezi ce vezi, sau crezi ce spun eu?", a fost un discurs inept adresat unor inepti, care mi-a adus aminte de raportarile de realizari din alte vremuri si n-a vorbit nici o secunda despre realitate.

Daca Boc crede ce spune, inseamna ca el este cel mai mare mitoman in viata, si nu Corneliu Vadim Tudor.

Ce-i grav in asta: lumea il asculta, ziarele il publica, sint putini si out of mainstream aia care il critica, cei din afara sint de acord (ca n-au nevoie de minti, au nevoie de cozi de topor), si in acest timp tara se duce dracului cu viteza maxima, pe un fond de abureala generala.

Ce-i si mai grav: majoritatea nu-s da seama, unora la convine, si aia carora nu le convine (cu tot cu mine) sint pe la 2% si don't make a difference.

In alte vremuri, tatal meu spargea pietre cu ciocanul la Bumbesti-Livezeni, ca la dosarul lui asta i-a tinut loc de eliceu si facultate, si se uita la viitor sperind in mai bine, pentru ca chiar si in anii aia de bezna, cineva incerca sa faca ceva. Tatal meu a fost o victima a comunistilor, dar recunoaste la batrinete ca chiar si acestia au avut un plan pentru Romania, pe care chiar l-au facut, asa cum au fost ei. Lucrurile acestea sint foarte discutabile, dar de lipsa de sens si viziune in mod clar comunistii nu ot fi acuzati.

Eu lucrez de 20 de ani cu capul in meserii de top, nu mi-am muncit spinarea niciodata, n-am fost niciodata oprit sa fac ce am vrut sa fac, si ma uit la viitorul acestei tari cu ingrijorare. Pentru ca acesti din urma 20 de ani au fost de eterna decadere si distrugere fara se pune nimic in loc, decit un consumism fara limite si o lege a pietii pentru cei mici, in timp ce aia mari s-au luat de mina si au jefuit organizat.

Am vazut in 20 de ani din ce in ce mai putina educatie si viziune la wirf, IQ-ul mediu al politicii a scazut sub 90, si nu mai am ce astepta.

Da, nu mai am ce astapta, si realitatea striga la mine in fiecare zi sa fac ce face orice sobolan constient: sa fug de pe corabia care se scufunda.

Am de gind sa fac asta, fie fizic (plecind din tara), fie prin refgiul in lucrurile care conteaza cu adevarat la nivel personal. Atita timp cit cu mine, ala 2% din viata publica, nu este nimeni solidar, mi se pare ca n-am de ales. Cu tot respectul, "rezistenta" de la noi este un catel care schelalalie cam patetic pe linga dog-ul mainstream-ului, este o suma de indivizi care comenteaza pe ici, pe colo, fara nici o unitate, fara idei, fara convergenta, si care ar face pe ei daca ar ajunge vreodata sa-si sustina ideile in prima linie. Basescu & Co. stiu asta perfect. Si mai stiu perfect ca aceasta "rezistenta" nu are cum inregistreze progrese atita timp cit promoveaza ratiunea. Ratiunea nu-i la moda in Romania.

Hai, ca m-a'nnervat Boc de-a binelea!

Anonim spunea...

servitorii astia ai vostri citesc presa vestului si repeta tot ce spun si fac stapinii lor. de ce nu te uiti sa vezi ce apare in presa de lb germana? s-o vezi acolo pe vrajitoarea aia de merkel si pe pacaliciul westerwelle ce de timpenii spun si fac! apoi ii ai pe stan si bran de austria pröll si fayman care la fel se intrec in timpenii. nu difera nimic absolut! aceleasi discutii idioate cu statistici minunate aiureli cu reducerea birocratiei magarii cu somerii care nu vor sa munceasca si traiesc pe spinarea celorlalti si restul de timpenii pe care le cunosti si nu mai stau sa le insir. ce aud astazi la prostimea vestica citesc la voi a 2-a zi. si asta tot aliniere la valorile alea minunate ale vestului se cheama!

Anonim spunea...

sigur toata lumea a sperat altceva si anume ca vesticii vor aduce ploile cu salam si capitalismul de burlan special dezvoltat pt romani si pe care va curge cam tot ce-i trebuie ca s-o duca toti bine. :)
unde si cind au procedat vesticii altfel decit sa rada totul?!
si da plecati toti in vest ca aici chiar au venit ploile cu salam alea care v-au fost voua promise :) si toti va asteapta pe voi romanii cu bratele deschise ca s-o duceti bine. :))))))
iq-ul asta este dat naibii! cum ne scoate el pe noi din intuneric!!! :))))

Unknown spunea...

Am scris si pe blogul meu. Baietii astia parca se trezesc in fiecare dimineata intr-o realitate paralela cu a noastra. Noi vedem somajul, scaderea puterii de cumparare, grevele anuntate...ei vad ca tara asta merge unsa. Merge unsa...dar in ce directie? Ma astept ca maine poimaine dl. Boc sa ne spuna direct ca tara merge ,,din succesuri in succesuri catre marile progresuri".

Cum am spus si pe blog...ma simt de parca traiesc in manualul de comunicare politica la capitolul Manipulare. Acum completez....PROASTA MANIPULARE...

http://ghqconsulting.wordpress.com/2010/03/17/lectia-de-manipulare-nr-12010/

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...