vineri, 5 martie 2010

boc, trimite-l pe Epicurean după Gheorghe!

Un plezirist în exerciţiul funcţiunii
Bre nea boc, alt tâmpit la Finanţe nu găseai? Nu ajunge că eşti tu analfabet la economie, trebuia să-ţi iei ministru de finanţe un tăntălău care are "calitatea" că vorbeşte gura fără el? I-auzi, ia! " Trebuie să recunoaştem că mulţi dintre cei care accesează fonduri europene nu sunt cinstiţi şi trebuie să fim atenţi că nu e ceva de care să scapi. (...) În urma controalelor Comisiei Europene, ne putem trezi că trebuie să restituim bani".
S-o luăm metodic, că atâta prostie în două fraze, mai rar! Primo: ce înseamnă mulţi? 1%, 2%, 5%, 50%, 99%? Secundo: de unde prezumţia asta de necinste? De la banalitatea: "românii sunt hoţi" trăseşi mata concluzia, la un prânz epicurean, că şi cei care accesează fondurile europene sunt hoţi? Aşa? Prin "deducţie logică? Nu vrei să ne serveşti şi nişte cifre? Să vedem şi noi, să judecăm, poate ne iese altceva la socoteală.
Şi cum i-aţi detectat pe infractori? Că n-am prea auzit de cazuri din astea, iar alea care au fost sunt dulci nevinovăţii pe lângă profesioniştii din alte ţări, din Grecia, spre exemplu. De ce dracu avem atâtea filtre, agenţii? Băncile care dau banii de cofinanţare ce păzesc? Le doare în cur de banii lor? Nu trebuie să stea cu ochii pe ei ca pe butelie?
Asta mai lipsea: ca toţi cei care se duc să solicite fonduri europene să fie priviţi ca potenţiali infractori! Să mai inventeze nişte birocraţi "creatori", că aşa vor nişte dobitoci de la BM să fie apreciaţi la salariu bugetarii, după creativitate, noi proceduri şi noi obstacole în calea accesării banilor. Şi în timpul ăsta să ne împrumutăm de la FMI şi de la alte instituţii financiare, cu costuri din ce în ce mai mari, deşi am avea nişte bani gratis? Nu mai pomenesc de felul în care ne privesc cei de la Bruxelles, după tâmpeniile lui Vlădescu. Pentru că nu este oarecare de pe stradă, nu e un ziarist la un tabloid sau un politician gargaragiu, ci unul dintre cei mai importanţi demnitari ai statului.
Oamenii ăştia conduc România. Păi, cu ei, nici nu mai avem nevoie de duşmani. Noi suntem cei mai mari duşmani ai noştri! Şi, apropo: boc, după ce-l dai afară pe Epicurean, du-te şi tu după el!

3 comentarii:

Shadow spunea...

@Dle Gheorghe

Vreti sa stiti cum au fost identificati infractorii? Pai nu cotizeaza la "portocale". Sa nu cotizezi la partidul stat nu e numai o simpla lipsa de "patriotism" dar o infractiune penala. Eu propun sa ia fonduri europene doar cetatenii cu "carnet de mebru" portocal. In final dupa ce or sa "salte" inflatia la cer ca oricum nu sunt in stare sa ii foloseasca altfel vina va fi tot a romanilor care nu "merita" asemenea "oameni de afaceri" :-)

N. Raducanu spunea...

Interesant e ca pana acum vreo luna doua, punctele slabe in care se spunea ca se vor sparge cu troznet efectele crizei erau cautate de presa mondiala in Letonia, in Romania si in Ungaria. Dar la o cercetare mai atenta se dovedeste ca falimentare - dupa criteriile pactului de stabilitate de la Maastricht care prevede o limita pentru datoriile de stat de max. 60 % din PIB - sunt : Grecia (124,9%), Italia (116,7%), Portugalia (84,6%), Irlanda (82,9%), Franta (82,5%), Germania (76,7%). Se mai dovedeste ca de peste zece ani Grecia si Italia depasisera cu 40% plafonul stabilit si nimeni nu le spunea nimic. Oare poate un stat in UE sa dea faliment? Iata intrebarea pe care si-o pun mai toti, in timp ce guvernele multor state occidentale ii asigura pe contribuabili ca nu au de gand sa le sara grecilor in ajutor (dar nu-i crede nimeni).

Matilda spunea...

Da, da, TOŢI să se ducă !

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...