vineri, 12 martie 2010

Pulea Vodă, în erecţie războinică

Un preşedinte poate fi pus sub tutelă, pentru demenţă? Dacă da, atunci Pulea Vodă este candidatul ideal! Pentru că, indiferent ce crezi tu, ca individ, nu poţi declara, în numele României, fără nicio consulare publică, fără acordul Parlamentului, fără consultarea partidelor, a societăţii civile, că România ar susţine un atac al SUA şi al NATO împotriva Iranului.
Indiferent ce zice idiotul ăla de Ahmadinejad, cu care Pulimea Sa se poate lua liniştit de mână, fiind la fel de iubitori de democraţie, Iranul este totuşi o ţară previzibilă, care nu se va comporta iresponsabil. Iranienii chiar au avut motive să-i urască pe americani, pentru modul în care au sprijinit regimul Şahului. Dar de la Revoluţia Islamică în Iran s-au mai schimbat lucrurile în perceperea publică a Americii şi a Occidentului european. În bine, aşa că e greu de imaginat că Iranul va deschide ostilităţile împotriva SUA sau a Europei.
Cât priveşte programul nuclear iranian, una sunt declaraţiile, altele realităţile tehnologice. Şi nu cred că cineva ar risca, fie şi de dragul Israelului, un atac asupra Iranului, fără susţinerea opiniei publice, fără acordul ruşilor şi chinezilor, şi fără un vot în Consiliul de Securitate al ONU.
Doar băsescu vede cai verzi pe pereţi. România are un soi de agresivitate în relaţiile internaţionale, cu nimic justificată şi de nimic susţinută în planul performanţei economice şi militare. Dar cui îi pasă? Suntem urmaşii lui Traian. traian băsescu...Suntem la fel de calificaţi să fim şi noi puşi sub tutelă, dacă am ales un astfel de tembel în fruntea statului!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Ba, gheorghe! De frica stai ascuns in BarLOG si latri la... stele?! Cand scrii asta "...Ahmadinejad, cu care Pulimea Sa se poate lua liniştit de mână, fiind la fel de iubitori de democraţie..." prin ce fel de ochelari privesti realitatea? Si poate spui cine ti-a dat ochelarii cu care il vezi pe presedintele romanilor "tampit", ca ta'c'tu' sigur nu facea politica. Poate ti-aduci aminte de cand erai un mucos de vorbele "cine zice - ala e!" Asa ca, mai pulica! te intreb (retoric): crezi ca daca stai pitit dupa fustele internetului poti sa improsti cu noroi simbolurile unei tari?! Tampitule!
Doar pentru ca nu vreau sa lungesc discutia cu un nimenea ca tine... ti-o dau anonima.

Constantin Gheorghe spunea...

Te caci în ea de ţară, dacă a ajuns băsescu simbolul ei!

Karakas spunea...

Oare tot atit de usor si-ar trimite fetele pe front pentru cauzele pentru care angajeaza tara?

Anonim spunea...

Haha, dupa ce o să participăm la această viitoare grozăvie vom schimba şi numele străzii Teheran din Bucureşti? Sau lăsăm aşa, domnu' căpitan?

Anonim spunea...

Băsescu declară într-un mod foarte nediplomatic, dar pe placul publicului "conservator de peste Ocean"(şi-au ales destul de bine calificativul, au nivelul de inteligenţă al unor conserve) că ar susţine un foarte ipotetic atac al NATO, din care facem parte şi faţă de care avem unele obligaţii asumate prin tratat. În acelaşi timp, cu 11 ani în urmă, un alt Preşedinte a susţinut un foarte ne-ipotetic şi foarte real atac al unui NATO din care nu făceam parte şi faţă de care nu aveam obligaţii, la adresa unei ţări vecine şi prietene. E puţin curios că unele categorii ale publicului care azi împroaşcă fiere atunci nu au reacţionat (sau dacă au reacţionat nu le-a auzit nimeni) la adresa acelui Preşedinte. Un Preşedinte mai bărbos aşa, de felul lui, pe care în ciuda catastrofei peste care a domnit nu l-a făcut nimeni Pulea Vodă şi nici nu s-a căcat nimeni pe el şi pe simbolurile lui....

Anonim spunea...

Ma ofer eu sa-l fac si pe barbos asa cum ati spus, sa nu se supere careva...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...