miercuri, 31 martie 2010

O ţară de vânzători

Un idiot din turma libertarienilor trepanaţi(să ne înţelegem, nu arunc anatema asupra unui curent de gândire economică, şi politică, legitim ca oricare altul, ci doar asupra celor cărora "ideologia" le întunecă mintea şi le anulează judecata critică) propune ca statul să vândă ce acareturi mai are, începând cu Palatul Parlamentului şi sfârşind cu CFR. Şlagărul îl ştiţi: găuri negre.
Nu ştiu ce a făcut tembelul la viaţa lui. Dacă în afară de vorbe a mai produs şi altceva. Pentru că avântul ăsta vine din necunoaşterea realităţii. Îmi pierd vremea dacă încerc să-i explic ceva unui asemenea om. Dar dacă ar da nasul mai zdravăn cu realitatea ar vedea că românii au ajuns o naţie de vânzători. Ei nu mai produc nimic, nu mai crează nimic, ci doar vând. Ideile altora, produsele altora, şi dispreţuiesc profund tot ce-a mai rămas din producţia internă. Nu pentru că ar fi proaste, ci pentru că nişte ticăloşi le-au spălat creierii şi le-au inoculat ruşinea de a fi român. Tot ce-i românersc este prost, oricine zice ceva de bine despre un produs românesc este desfiinţat. Uitaţi-vă numai la delirul care se dezlănţuie pe forumuri când este vorba de Dacia.
Într-o ţară de vânzători nu e loc pentru altcineva: nici pentru ţărani(încercaţi să cumpăraţi acum o lobodă sau o ştevie în pieţe!), nici pentru muncitori, nici pentru ingineri, nici pentru majoritatea educatorilor(ca să vinzi roşii turceşti şi tenişi chinezeşti nu-ţi trebuie mare ştiinţă de carte!), nici pentru cercetători(ca să înfigi scobitoarea'n mic nu ai nevoie de doctorat în aeronautică!), şi nici pentru altcineva. În fond, fiica cea mare a preşedintelui ne-a arătat că bunăstarea stă în vânzările anterioare.
E firesc ca toţi cei care nu mai au niciun rost într-o ţară de vânzători să-şi caute un loc acolo unde este nevoie de ei şi pentru altceva. Şi să pună umărul la bunăstarea unor naţiuni care au bunul simţ să nu se ia după orice idiot care le propăvăduieşte dispariţia statului. Numai că se apropie momentul decontului, când va trebui să plătim ce vindem. Atunci să văd pe unde scoatem cămaşa şi ce mai vindem...

12 comentarii:

p spunea...

Papasha, pe aceeasi ˝logica economica˝ si-au luat si rusii tai o halca destul de consistenta din economia romaneasca.
La fel de revoltat erai si cand prietenii tai elefantii isi trageau pe nimic ˝gauri negre˝ pentru zile albe?

Karakas spunea...

Galubcik "p", "rusii tai" sau "ai mei sau "ai lui" si-au tras o "halca" din economia romaneasca pentru ca cineva acolo la ei are mai multa minte decit a ta si a mea cumulata. Au stiut sa cumpere strategic ca sa poata acum sa exporte direct din Romania in UE, evitind sa plateasca taxele care le-ar fi platit daca ar fi avut de exportat produse metalifere din Rusia in tari UE.

Daca romanii ar fi avut ceva neuroni care sa lucreze, s-ar fi "infiltrat" si ei pe piata ruseasca. Nu, noi am preferat sa rupem toate legaturile economice care existau cu URSS, si sa miriim la urs. Se vede, avem alte "calitati", bine exemplificate de palavrageala ta inconsistenta si veninoasa.

Si, sti ce, tot ala va fi destinul nostru cind urmasii tai o sa o ia peste bot de la rusi sau de la nemti. Asa ca baga mare cu Basescu si mindria de a fi roman!

p spunea...

@Karakas
˝Galubcik "p"

Ce-i aia galubcik? Am cautat pe google translate si n-am gasit.

˝Au stiut sa cumpere strategic ca sa poata acum sa exporte direct din Romania in UE˝

Da, si? Atunci de ce-l fute grija pe Constantin Gheorghe ca Romania e o tara de vanzatori din moment ce n-a scos nici un schelalait atunci cand s-a ˝vandut˝ la Rusia?

˝Si, sti ce, tot ala va fi destinul nostru cind urmasii tai o sa o ia peste bot de la rusi sau de la nemti.˝

Bai rusule.Inaintasii romanilor au mai luat-o peste bot de la voi sau de la nemti.
Cand au avut ocazia nu s-au lasat mai prejos si au dat inapoi peste bot.Daca rusii si nemtii n-au invatat nimic e problema lor.

˝Asa ca baga mare cu Basescu si mindria de a fi roman!˝

Mandria de a fi roman este.
Nu o poate cumpara sau jefui nimeni.

Constantin Gheorghe spunea...

P, eşti idiot! Eu am pus o problemă de principiu, tu delirezi cu ruşii! Ce are una cu alta? Dacă le-au cumpărat occidentalii, e bine, dacă le-au luat ruşii, e rău? Păi sunt nişte principii, printre care şi libera circulaţie a bunurilor şi serviciilor. Eu m-am opus retragerii tembele a statului din economie. Că despre asta este vorba. Numai boii repetă mantra cu "statul este un prost administrator". E o justificare pentru jaful bunurilor publice. Şi tâmpiţi ca tine aplaudă jaful. Deşi nu se pot căca de foame!
Iar ca o dovadă în plus că eşti tâmpit: Karakas este canadian. Dar când n-ai argumente, o bagi p'asta cu rusofobia! Dovadă că ai multă minte!

Fluieratorul spunea...

My dear p., ma faci sa fiu mindru ca sint roman, mindru de-mi vine sa-mi iau cimpii...

Tara de vinzatori si pomanagii. Mi s-a intors stomacul pe dos aseara cind am vazut pe la stiri cum s-a imbulzit lumea la aminata lansare a SPAR-ului in Brasov... N-au fost degeaba imbulzeala si cearta, ca s-au ales cu banane si portocale moca, dupa 8 ore de asteptat. O buna parte din popor este asa.

Ca sa nu mai zic ca am citit undeva zilele astea ca intr-o comuna de linga Brasov, numarul nasterilor a crescut in 2009 cu 70% fata de 2008. Din 100 de copii nascuti, 95 au fost tigani. Tot la suta de copii nascuti, 60 aveau mame de 15-16 ani.

Asa ca...

Karakas spunea...

"golubchik" , se citeste "galubchik" (nu am caractere slave sa scriu), si e folosit in limba rusa cind te adresezi cu afectiune fata de interlocutor. Inseamna "porumbel".

"p" de la Porumbelule, nu sunt rus, si nu m-ai insultat. Tu chiar crezi ca daca ii spui cuiva "Rusule!" asta e o insulta? Eu as lua-o ca un compliment. Cel putin stiu o limba straina tie si pot citi clasici rusi in limba lor. Nu te osteni sa imi raspunzi, Patriotule.

p spunea...

@ Fluieratorul
˝My dear p., ma faci sa fiu mindru ca sint roman, mindru de-mi vine sa-mi iau cimpii.Ca sa nu mai zic ca am citit undeva zilele astea ca intr-o comuna de linga Brasov, numarul nasterilor a crescut in 2009 cu 70% fata de 2008. Din 100 de copii nascuti, 95 au fost tigani. Tot la suta de copii nascuti, 60 aveau mame de 15-16 ani.˝

Fluierator, ma asteptam ca titularul acestui blog (om, nu-i asa, cu printipuri) sa iti atraga atentia ca aluneci catre rasism.
Pe mine cel putin m-a acuzat de rasism cand am vorbit despre componenta musulmana a resursei demografice din Franta.Desi nu era vorba despre rasism ci de o realitate.

Deh, probabil ca fiind pe aceeasi baricada papasha Const. Gheorghe nu se repede sa te faca rasist.Au si printipurile limite carevasazica.

Ca om de stanga ma asteptam ca papasha blogului sa iti spuna ca si tiganii sunt cetateni ai Romaniei.
Dealtfel personalitati marcante de stanga au legaturi de rudenie cu etnia tiganeasca.Ion Ilici Iliescu, Adrian Nastase, Marean Vanghelie, Madalin Voicu etc, etc.Nu-i nici o rusine.

˝Asa ca...˝
Asa ca de ce sa-ti iei campii daca se nasc tigani in Romania ? Ori esti de stanga ori esti rasist, tertium non datur.

p spunea...

@ Constantin Gheorghe

˝Dacă le-au cumpărat occidentalii, e bine, dacă le-au luat ruşii, e rău? ˝

Ia reciteste-ti fraza.Adica tu spui despre occidentali ca ˝le-au cumparat˝ iar despre rusi ca ˝le-au luat˝? Adica ce vrei sa spui?
Bai papasha, ia fii atent ce vorbesti.

Constantin Gheorghe spunea...

P, ia caută-ţi tu de lucru pe la alţii! Nu te face că nu pricepi despre ce e vorba. Nu e ridichea mai dulce decât hreanul, şi problema nu e nici de la ruşi, nici de la occidentali. Ăia îşi cunosc interesele. Problema este a noastră, că nu ne interesează decât un lucru: ziua de azi, şi ce putem ciordi din ce-au făcut alţii. Mâine nu există. Foarte bine: prostia se plăteşte. Şi din păcate au aflat şi alţii cât de proşti suintem...

Fluieratorul spunea...

Dear p., n-am cum sa alunec spre rasism doar constatind niste realitati statistice. Asa cum frumusetea sta in ochii privitorului, si interpretarea lucrurilor sta mai degraba in mintea cui citeste decit in a celui care scrie.

Tot statistic, in lumea aceasta publica virtuala in care amindoi ne manifestam, unii oameni (~10%) discuta argumentat, altii (zdrobitor majoritari) dau cu bitele in balta, punind si cuvinte si intentii acolo unde sint doar constatari, fara a se obosi la argumente.

Argumentele tin de the second tier, desigur, si digestia lor nu este nici facila, nici imediata, iar uneori chiar dauneaza grav sanatatii.

Cum spuneam, sint tot mai mindru ca sint roman.

geomarz spunea...

@ P
Tocmai ma gindeam sa-ti traduc "galupcik"-ul. Mi-au luat-o altii inainte, porumbelule.
Cit priveste chestia cu "rasismul", iata o intimplare.
Mergeam prin catacombele bruxeliene de la metrou catre Gare de Midi. Mi se impleticeste intre picioare o colorata cu niste flori ca la Titulescu, colt cu Grivita inainte de dezatru.
Refuz (in franceza) si ma dau de-o parte.
Persoana pe care trebuia sa o intilnesc, nu venise.
Ca s-mi omor timpul, ma plimb inainte si inapoi prin aceeasi zona.
Fiinta, mi se tot baga in cale de fiecare data.
A 10-a oara, imi sare tandara si-ii spun in romaneste : " Da' mai lasa-ma, cucoana-n pace !"
De socata ce-a fost, se opreste dupa 10 pasi si striga "Rasisto !"
Cine era acilea rasist !
@ Karakas
Te invidiez pentru posibilitatea de a-l citi pe Puskin in original.
Ce n-as da sa-l pot citi si eu pe Esenin...
In lipsa de altceva l-am invatat pe dinafara in traducerea lui George Lesnea (cea mai buna de altfel).
@ Domnule Constantin Gheorghe, aceste realitati ma socheaza si pe mine, dar si pe altii.
Pentro oricine are putin spirit de observatie este lipede ca ceva nu este in regula cu economia romaneasca.
De 20 de ani NUMAI se vinde. Nu se produce nimic, numai se vinde.
S-au jefuit si dat pe mai nimic toate bogatiile solului si subsolului si TOATE acumularile din cei 50 de ani precedenti : otelariile, fabricile de mobila, IMGB-ul, Semanatoarea, Dacia, Olcitul, furnalele de la Resita, aurul din zacaminte, petrolul, agricultura, muntii, vaile, codrii, paminturile...
Si nimeni nu se sesizeaza. Ba, unii, extrem de mintosi, repeta a papgal ca statul trebuie distrus.
De ce mama ma-sii nu-si distrug nemtii, americanii, englezii sialtii statele si trebuie sa incepem noi !

Anonim spunea...

geomarz

vesticii si-au distrus si ei statele iar romania ca de obicei doar copiaza ce vede peste gard.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...