duminică, 1 noiembrie 2009

Patria şi Pulea Vodă!

Cum vă spuneam mai ieri, s-a format la Cotroceni un nucleu idelogic extremist, de esenţă fascistă. Şi nu glumesc când spun asta! Nucleu care s-a folosit de paranoia, de resentimentele, de frustrările şi de ura lui traian băsescu faţă de toţi cei care i se opun, pentru a-şi promova agenda, care, în mare, este aceeaşi cu agenda elitelor extremiste de dreapta din perioada interbelică.
Universităţile româneşti, cele umaniste, în principal, sunt dominate de gândirea de extremă dreapta. Viteza cu care ideologii mişcării legionare au fost recuperaţi după 1989(procesul a început sub Ceauşescu, parte a rusofobiei ridicată la rang de politică de stat. De altminteri elitele intelectuale în comunism erau fascinate de ideologii legionarismului, contribuind astfel la naşterea şi consolidarea naţionalismului ceauşit.) este uimitoare. Asta în timp ce ideologi ai stângii occidentale, oameni cu operă antitotalitară, sunt ostracizaţi sau excluşi din programa de învăţământ.
Aşa că totul se explică. Numai că nu totul este acceptabil într-o democraţie! Nu este acceptabil ca un fost securist să condamne, fie şi simbolic, comunismul. Nu este acceptabil ca acelaşi fost securist, corupt până în măduva oaselor, să "lupte" cu corupţia, în timp ce lumea îl acuză că a primit bani de la un terorist pentru a-l face scăpat din ţară!
Despre ce vorbim? Asta dincolo de ipocrizie, de pupincurism, sinecurism(o variantă mai soft şi mai elitistă a pupincurismului) şi lipsă de caracter. Păi vorbim despre confuzia valorilor, despre o democraţie de faţadă, despre un proiect totalitar, în esenţe lui.
Aşa că nu mă miră ce-a răspuns, pe blogul lui Bleen, Sebastian Lăzăroiu, la întrebarea Chinezului: "Dacă câştigă Geoană, voi pleca din ţară. Nu e glumă. Probabil definitiv." Oare de ce? Nu cumva din talibanism? Sau pentru că, într-o formă sau alta, va trebui să răspundă pentru modul nedemocratic şi abuziv în care a exercitat funcţia de la Cotroceni, pentru atacurile imunde la adresa adversarilor politice, toate interzise de statutul său de consilier prezidenţial. Scria în fişa postului că trebuia să-i atace pe toţi cei care nu erau de acord cu Pulimea Sa? Nu Lăzăroiu trebuia să ţină legătura între Administraţia prezidenţială şi partidele politice? Şi a fost atât de tâmpit încât să se situeze pe poziţii de confruntare cu ele? Să atace presa, cum o face şi pe blogul lui Bleen, să o împartă în bună şi rea, să-i anatemizeze pe cei care sunt împotriva lui Pulea Vodă? Şi i se pare totul o bagatelă?
Ce vrea să spună cu plecatul definitiv din ţară, dacă iese Geoană preşedinte? Că-şi bagă pula în voinţa poporului român, câtă vreme poporul român nu-i caută în coarne şefului său? Că pentru el şi gaşca lui stânga este un duşman? Îi dau o veste proastă: nici prin America Latină n-o să mai găsescă dictaturi de extremă dreapta şi nici urmaşi ai fasciştilor germani. Cam nasol, dar asta e!
A, şi uitam: călătorie sprâncenată! Şi să te întorci când te-oi chema eu!
PS. Să stea liniştit domnul Lăzăroiu! Pulea Vodă câştigă sigur! Păi da! Dacă votează cu el şi "regina porno", Alina Plugaru, victoria este asigurată!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Romanul nu stie nici macar ce inseamna cuvintul nationalist asa ca nu poate fi ceva care nu stie ce poate reprezenta. Te duc eu la vestici si-ti arat nationalismul adevarat si facem diferenta.

Lilick Auftakt spunea...

Haha! Chiar are dreptate fata. Traian Basescu MERITA votul ei. :lol:

Anonim spunea...

Am uitat sa adaug ca e.u. este un suprastat de constructie fascista.

Constantin Gheorghe spunea...

Să nu exagerăm! Dacă UE este suprastat fascist, atunci am uitat noi ce înseamnă fascism!

Anonim spunea...

E.u. este exact un suprastat fascist: parlament cu 0 putere, totul decis de comisari numiti situatie valabila si pt multe alte functii,europol care nu se stie de cine este controlat si este clar ca numitul club de discutii cunoscut sub numele de parlament nu o face,posibilitatea de-a conduce prin ordonante,data retention,pasapoarte cu cip,totul la cheremul concernelor si a unei elite cu puteri discretionale,desfintarea statelor sociale,introducerea eutanasiei chiar daca se face pe usa si alte legi date impotriva oamenilor etc.deci este un stat fascist!sa amintesc de bataile aplicate de politie celor care demonstreaza impotriva lor?vestul este o inchisoare in aer liber si ofera o roata de hamster.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...