luni, 16 noiembrie 2009

Marea Justificare

Începe Marea Justificare. Pulea Vodă arată cu degetul spre Geoană, care s-ar afla în spatele cărţii. De fapt, se victimizează: este atacat mişeleşte de adversari,Nastasiu este un căcat din punct de vedere profesional, ejectat de sistem, dar recuperat de politicieni, l-a eliberat pe Hayssam, şi nu a luat măsurile de supraveghere.
Face apel la politicieni să nu mai umble la dosare(de parcă nu el a inventat jocul ăsta!). Trusturile de manipulare a judecătorilor din PSD nu lasă să se judece dosarul fugii lui Hayssam. Şi, evident, Iliescu e de vină, că l-a plimbat cu avionul. PSD este responsabil că Hayssam a ajuns partenerul lui Iliescu în avion. Dar nu a suflat un cuvânt despre vina sa: a fost coordonatorul celulei de criză, că a ştiut că Hayssam vrea s-o şteargă, că apropiaţii săi sunt vârâţi până în gât în afaceri murdare.
De fapt, jigodia NU a răspuns la nicio acuză. Bă, Pulea Vodă! Unde sunt banii de răscumpărare? Ai avut sau nu întâlniri cu Hayssam? Care sunt legăturile cu Yassim? Şi aşa zici tu? Că serviciile nu se amestecă în procesul electoral? Jenant! Un pui de Gostat, care nu mai ştie ce să mintă!
Ameninţările de la sfârşit demonstrează disperare, teamă şi laşitate.
PS: Gaetan spune că băsescu se gândea din 2003 la candidatură, a vorbit despre asta cu o înaltă oficialitate guvernamentală americană, şi decizia de a candida a fost luată în martie 2004. A premedidat intrarea tardivă în cursa electorală, prin comedia cu pişatul ochilor şi retragerea din cursă a lui dragă Stolo', pentru a nu se uza, pentru a nu se săpa prea mult în biografia lui.
Gaetan nu vrea să dea numele oficialităţii. Eu spun, şi nu pentru prima oară, că persoana care l-a sprijinit a fost Bruce Jackson, cel cu proiectul Mării Negre, pus ulterior pe tapet de băsescu. Cred că Jackson, în timpul liber şi vânzător de armament, a vrut să vândă "proiectul" lui Năstase, într-un moment în care aveam probleme cu UE, din pricina pro-americanismului nostru, legat de războiul din Irak. Încă o gâlmă de asta ne-ar fi trebuit, în negocierile de aderare. Acesta l-a refuzat. Şi a plătit pentru asta.
Acum a venit rândul lui băsescu să plătească. Suptul pulii Licuriciului cel Mare nu-i o poliţă de asigurare pe viaţă!
PPS: "cei care incearca sa foloseasca alegerile in acest mod vor primi factura modului in care incearca sa-i minta pe romani dupa ce sunt unii dintre beneficiarii relatiei cu Hayssam cand Iliescu era presedinte" spune traian băsescu. Ultimul care a auzit o astfel de frază a fost Anghelescu, ăla cu tutunul, şi sponsor de frunte al campaniei electorale a lui Pulea Vodă din 2004. Care, după asta, s-a spânzurat cu graţie şi discreţie. Coincidenţă?...

2 comentarii:

Unknown spunea...

În sfârşit, corabia Kkpitanului ia serios apă. Oricât ar da la pompă supuşii, oricât ar cârâi micul papagal portocaliu din cuşca lui aurită legată de catarg, oricât ar zâmbi figura blondă de sub bompres, se pare că nu mai există salvare. Se va scufunda măreţ, matrozul, înainte să apuce să ne tragă pe toţi după el aşa cum cred că îşi dorea în aceste ultime minute de disperare. Cred că vom avea un Revelion mai senin. Fără Pulimea Sa, aburind alcool pe eterna scenă de la miezul nopţii...

Karakas spunea...

Romania este o tara fals divizata, special impartita in categoriile: comunisti, non-comunisti si restul. Non-comunistii si restul sunt buni romani, cei etichetati "comunisti" sunt oriunde, oricum si oricind considerati tradatori. Divide et impera, asta e sloganul adevarat al regimului Basescu.

Este usor sa abati atentia de la subiectele reale, complexe si greu de rezolvat intr-o tara in care o mina de indivizi slab pregatiti, aflati la putere, manipuleaza masele in felul acesta. Se vede si dupa "jocul" electoral, unde predomina baltagul si biciul.

Atunci cind va veni la conducere o persoana care nu doar sa recunoasca interesele nationale, dar sa si stie cum sa le promoveze, de abia atunci Romania va avea o sansa. Si chiar si atunci va fi foarte greu, pentru ca tara este vinduta, e practic o colonie cu spatiu de manevra international limitat.

Romania a pierdut trenul construirii unor parteneriate cu alte state pentru a isi crea avantaje. "Axa" lui BAsescu a fost de un ridicol de proportii. Care se plateste. Nu stiu care ar fi balanta cu SUA, in sensul costurilor si al beneficiilor pentru natiune. Probabil un subiect interesant de analizat, cu date relevante. Ce am bagat in parteneriat (input) versus ce am valorificat la output. Banuiesc ca vom avea suprize neplacute.

Fara sa ignoram SUA, cred ca am putea sa ne uitam cu mai multa seriozitate spre Germania si Rusia, si zona CSI, care oricum sunt mai aproape de noi geografic. Asta daca vom sti sa ne facem curat in casa mai intii, inlaturind factiunea asta "revolutionara" de la putere, in fapt, de proasta calitate si prost gust.

Apropo, Basescu a recunoscut azi ca a facut greseli fata de Guvernul Tariceanu. Un gest electoral, cu siguranta. De ce insa am mai dori un asemenea presedinte care nu stie sa se comporte, in primul rind cu cei cu care ar trebui sa colaboreze?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...