vineri, 13 noiembrie 2009

Oficina de şantaj de la Cotroceni

Acum ştim la ordinul cui s-au făcut ascultările din ultima vreme, care tot apar prin ziare: la ordinul lui Pulea Vodă. "Intrebati-l pe Mircea Geoana de cate ori a fost chemat in Delta Dunarii de Sorin Ovidiu Vantu ca lacheu, sa primeasca indicatii. Ce spuneti de asta? Te suna presedintele Romaniei, pe tine, presedintele Senatului, si tu nu-i raspunzi pentru ca discuti la telefon cu Vantu.... Nu a raspuns doua ore la telefon pentru ca discuta cu Vantu"
În momentul în care preşedintele României spune aşa ceva, în acel moment toţi trebuie să ne punem serioase întrebări în legătură cu legalitatea şi respectarea legii în ţara asta de căcat. Deci, la ordinul lui băsescu, al doilea om în stat şi adversarul lui în actualele alegeri prezidenţiale are telefonul sub ascultare, şi şeful statului ştie cu cine vorbeşte el, cât vorbeşte şi ce vorbeşte? Şi asta nu este poliţie politică? Nu este o gravă încălcare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti? Nu este o derivă totalitară? Mai sunt cretini de-şi zic elite intelectuale care-l mai suportă pe nebun?
De fapt, din delirul lui de aseară, de la B1Tv rezultă clar că cinci ani de zile el n-a făcut altceva decât să strângă informaţii despre toţi cei care au cârâit împotriva lui. Cine îmi garantează că n-a folosit aceste informaţii pentru a şantaja oameni de afaceri, de exemplu, pentru a contribui la prosperitatea lui personală? Sau pentru campaniile alea costisitoare?
Tot din delirul de ieri am aflat că, de fapt, l-a folosit pe Hayssam pentru a distruge PSD. Motiv să aflăm şi noi dacă Hayssam a fost recrutat de serviciile secrete româneşti şi dacă unii dintre ofiţerii care au lucrat cu el nu au parcat acum în curtea PDL.
Şi mai rezultă ceva: că HotNews a ajuns o mlaştină a jurnalismului, care nu este cu nimic mai morală şi mai principială decât cuplul de comici SRS-Chirieac. Ba, prin instrumentarea rusofobiei, este chiar mai odioasă. Pentru că cei doi vor doar să facă bani, idioţii precum Tapalabă sunt fanatici, văd idei. Şi fanaticii ar ucide pentru ideile lor!
Modul în care HotNews a lansat şi gestionează "scandalul" vizitei lui Geoană la Moscova este inacceptabil pentru jurnalism într-o societate normală. Pentru ţara asta de căcat este norma! Şi cum îţi aşterni, aşa dormi!

Un comentariu:

Karakas spunea...

E clar ca se foloseste de serviciile secrete ca sa culeaga date ce i-ar putea discredita pe adversarii lui politici, si ca ciripeste cind are ocazia despre unaul si altul. Asta nu se condamna penal in Romania? De ce nu se face o comisie de investigare parlamnetara? Suna a Watergate...sau ma rog, Dimbivitzagate.

Din cite stiu, serviciile lui, caci nu mai sunt ale tarii, ci ale lui personale, urmaresc toata media, inclusiv blogurile. Asta ca sunt sigur ca esti pe "lista neagra" pardon "lista oranj" :)).

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...