Dar, dincolo de asta, interviul este un festival de minciuni. Să ne distrăm, deci, cu "pielea" clientului!
1."R.l.: Nici nu v-au prevenit asupra unor actiuni care ar putea sa-l vulnerabilizeze pe seful statului?
T.B.: Nu am avut nici o informatie despre ceea ce fac politicienii si cred ca este un lucru bun retragerea serviciilor din influentarea politicului, justitiei, presei…"
2. Se întoarce tainul, şi odată cu el celebra butadă"corupţii noştri sunt buni, corupţii voştri sunt răi".
"R.l.: Adrian Nastase nu l-a favorizat doar pe Patriciu, ci si pe actualul ministru Videanu, care a primit in perioada guvernarii PSD noi perimetre de exploatare a calcarului, travertinului, marmurei…
T.B.: Nu stiu, acolo a fost vorba si despre un fond american care s-a retras ulterior. E mai complicat si nu a trezit suspiciuni de ilegalitate. In orice caz, s-a datorat mai degraba influentei americanilor decat a lui Videanu. La fel ca si contractul Bechtel sau achizitia fregatelor care i-a oferit posibilitatea lui Adrian Nastase sa-l intalneasca pe Tony Blair, pe atunci seful guvernului de la Londra. Politica externa pe care o facea Mircea Geoana cand era ministru de Externe al cabinetului Nastase se baza pe trocuri: dadea un contract ca Bechtel si reusea sa ajunga pana la Casa Alba."
Aha: deci la privatizarea Petromedia, aprobată în Parlament, e ilegalitate, la Videanu, o privatizare pe şestache, nu există suspiciuni! Aferim! Trecând peste asta, ce mesaj transmite băsescu? "Eu n-am fost primit de mai marii lumii pentru că nu am acceptat să dau bacşiş la intrare: mai o privatizare, mai un contract de armament. Eu sunt principial! Năstase le-a dat, a lins îngheţată cu Berlusconi!"
Asta este viziunea lui despre relaţiile dintre ţări. În fond, aia cu sexul oral cu Licuriciul cel Mare este varianta porno a răspunsului de mai sus. Este viziunea unui bişniţar de Port Said! Nu poţi ieşi în lume cu astfel de concepţii. Da, unele privatizări au contat. Dar nu este el cel care a acceptat condiţiile din Acordul PSAL cu BM, unde sunt trecute TOATE privatizările pe care i le impută lui Năstase, şi cu date de vânzare, date cunoscute şi de alţii, care le-au speculat pentru a micşora preţul de vânzare? Capitalismul nu este mânăstire de maici!
3. Obsesiile cu liberalii drept agenţi ai Moscovei, alături de pesedişti, toţi la grămadă vânzători de ţară.
R.l.: Ati spus ca informatiile referitoare la vizita lui Mircea Geoana la Moscova au fost furnizate presei de liberali, dar ca si dvs. stiati unele amanunte. Ce a facut liderul PSD in cele doua vizite secrete pe care le-a facut in Rusia?
T.B.: Nu puteam sa nu stiu, era vorba despre vicepresedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), aici serviciile secrete aveau o treaba: cand al doilea om in stat pleaca incognito si are intalniri la Moscova, nu se poate sa nu stii, ca sef al statului.
R.l.: Ce a facut Mircea Geoana la Moscova?
T.B.: Va pot spune doar ca a incercat sa-si cumpere prin angajamente viitoare sustinerea factorilor de influenta rusesti de pe teritoriul Romaniei.
R.l.: Ce promisiuni le-ar fi putut face Mircea Geoana liderilor de la Moscova?
T.B.: In zona economica si politica.
R.l.: A promis privatizarea Romgaz?
T.B.: A putut sa avanseze foarte multe, inclusiv privatizarea Romgaz. Romania se vinde usor. La fel ca celelalte contracte care au avut loc in perioada guvernarii PSD.
R.l.: Si ce primea in schimb?
T.B.: Sustinere politica, sustinerea factorilor de influenta rusesti pe care ii vedem la televiziuni. Nu sunt greu de identificat.
R.l.: E important sa ai sustinerea Moscovei atunci cand candidezi pentru presedintia Romaniei?T.B.: Este important sa ai sustinerea poporului tau."
S-o luăm metodic: parcă politicienii nu erau urmăriţi de serviciile secrete. Acum se vede că erau. A, nu erau toţi, unii doar primeau rapoarte despre alţii. De la generalul SPP Burianu, spre pildă. Dacă are date despre "relaţiile nepotrivite" ale lui Geoană cu Moscova, DE CE nu a sesizat Parchetul, de ce nu a ieşit public, în momentul vizitei, să-l arate cu degetul, de ce nu i-a cerut să se explice?
Din ce spune direct, dar şi din ce lasă de înţeles, cei care-l detestă, îl urăsc sau pur şi simplu au alte opţiuni politice, politicieni, jurnalişti şi simpli cetăţeni, sunt neapărat agenţi sau vânduţi Moscovei. Este un mod profund viciat de a gândi. De fapt, nu poate demonstra nimic din ceea ce spune. Dar încearcă să reaprindă rusofobia, crezând că astfel mai pescuieşte din votanţii lui Crin Antonescu. Pe de altă parte încearcă să bage dihonia între PNL şi PSD, spunând că liberalii au dat presei informaţia despre vizita la Moscova. Dar lor cine le-a dat-o?
4. Direcţia principală de atac, pentru miercuri: "Mircea Geoană, omul Moscovei. România în pericol: ne fut ruşii! Eu vă apăr de ruşi! Votaţi-mă pe mine, şi Ivan nu va călca pământul sfânt al patriei. Faceţi abstracţie însă de ruşii de la ARLO. Ăia sunt amicii mei şi-ai lui dragă Stolo, garantez pentru ei! Sunt băieţi buni, dau bacşişuri mari! A, şi încă ceva: este o luptă cât pentru patru mandate. Nu modificăm noi Constituţia, că mie tare-mi place la Cotroceni!"
" R.l.: Faptul ca nu ati fost invitat la Moscova inainte de alegeri e un semn ca liderii rusi l-ar sustine mai degraba pe Mircea Geoana?
T.B.: Nu cred, dar ma bucura vizita vicepresedintelui american Joe Biden la Bucuresti inainte de alegeri. Ma bucura semnalul dat de UE, care ne-a dat portofoliul Agriculturii. Deci avem prieteni si nu suntem deloc izolati.
R.l.: Experti de la Bruxelles au pomenit in unele rapoarte despre pericolul ca Romania si Bulgaria sa revina in spatiul de influenta al Moscovei. Exista acest pericol?
T.B.: Este una dintre bataliile mele.
R.l.: Si ati castigat-o?
T.B.: Nu, inca nici o batalie nu e pe deplin castigata. Nu am castigat-o nici pe cea cu sistemul ticalosit, dar nu poti sa corectezi o istorie intr-un mandat de cinci ani.
R.l.: Practic, cum ar putea Romania sa reintre in aceasta sfera de influenta ruseasca?
T.B.: Prin ticalosia oamenilor politici.
R.l.: Expertii straini au constatat ca Rusia investeste in oligarhia romaneasca oferindu-i acces la resursele naturale din spatiul ex-sovietic si ca in acelasi timp investitorii rusi au cumparat direct sau prin interpusi intreprinderi strategice din Romania. E aceasta o cale prin care Moscova ar putea sa-si recapete influenta asupra Bucurestiului?
T.B.: Da si nu. Privatizarile din Romania nu s-au facut cu banii statului rus, ci cu cei ai oamenilor de afaceri de acolo. In acelasi timp, oamenii de afaceri rusi controleaza societati ca Alro sau intreaga industrie a otelului, cu exceptia combinatului de la Galaţi, ceea ce comporta minime riscuri, dar pentru statul roman este important sa le creeze acestor investitori conditii pentru ca acestia sa devina loiali Romaniei. Nu putem spune ca investitorii rusi s-au implicat pana acum in politica.
R.l.: Si atunci pe ce s-ar putea baza Mircea Geoana pentru a face jonctiunea despre care vorbeati?
T.B.: Pe sustinerea factorilor de influenta din media, pe sustinerea voluntarilor din media care vor un regim asemanator cu cel patronat de Iliescu: aduceti-va aminte cate privatizari si contracte controversate au fost in perioada guvernarii PSD si gasiti macar un caz in mandatul meu.(dar privatizările alea "controversate" erau cu americani, cu britanici, cu francezi, cu nemţi, cu austrieci, cu cehi, cu italiei. O fi cucerit Rusia Europa, şi noi n-am aflat? Dar unde este Rusia în afacerea asta?)
R.l.: Vreti sa spuneti ca exista agenti de influenta ai Moscovei printre politicienii romani, dar si in presa autohtona?
T.B.: Nu e vorba despre oameni ai serviciilor secrete: angajati care primesc instructiuni. Sunt doar suporteri ai Rusiei.
R.l.: E vorba despre filorusi voluntari? Dati-ne cateva exemple.
T.B.: N-as vrea sa starnesc furtuna listei acum in campanie, ii vedem la televizor spunand ca sunt prooccidentali, dar sustinand South Stream cu toate fortele.(Rusia şi filorusismul este tot una cu o nenorocită de conductă?)
R.l.: Vreti sa spuneti ca la Bucuresti exista oameni politici care sustin o "partida ruseasca"?
T.B.: Da, fiindca partida ruseasca este fara reguli, care convine unora ca Vantu, Patriciu, Voiculescu. In schimb, parteneriatul cu Occidentul este unul cu reguli. Cand s-au imbogatit acestia: atunci cand erau reguli sau cand nu erau? Cand s-au prabusit bancile? Cand nu erau reguli, in vremea lui Iliescu.(băsescule, eşti tâmpit! Cu regulile tale, băieţii şi-au mărit de cinci ori averea!)
R.l.: Mircea Geoana joaca pe aceasta partida ruseasca?
T.B.: Da, Mircea Geoana joaca partida ruseasca.
R.l.: Si aceasta partida ar putea fi impotriva partidei occidentale?
T.B.: Chiar mai mult, aceasta partida ruseasca poate fi impotriva Romaniei. Romania are nevoie de o relatie pragmatica cu Federatia Rusa, insa nu mai trebuie sa fie niciodata influentata de decizii politice de la Moscova.
R.l.: De ce credeti ca daca Mircea Geoana castiga alegerile Romania ar putea fi influentata politic de la Moscova?
T.B.: Pentru ca el nu a facut in precampania electorala vizita la Moscova de dragul de a se intalni cu niste consilieri de la Kremlin, doar asa, ca sa se cunoasca.
R.l.: Ce-ar putea sa se intample cu Romania, membra a UE si NATO, daca ar juca aceasta partida ruseasca?
T.B.: S-ar decredibiliza fata de Occident, iar investitorii straini au nevoie de garantii ca Romania se integreaza ireversibil in UE, avem nevoie de consecventa in optiunea noastra. Cand ai acceptat baze americane pe teritoriul tarii, o alunecare spre Moscova ar genera multe indoieli.
R.l.: Exista riscul ca SUA sa-si retraga bazele din Romania in eventualitatea unei basculari spre Est?
T.B.: Acest risc exista.
R.l.: Mircea Geoana cu cine s-a intalnit la Moscova?
T.B.: Cu persoane importante din anturajul liderilor politici de decizie din Rusia. Nu-i nimic rau daca lucrurile nu se fac pe ascuns. Nu inteleg de ce un diplomat ca Mircea Geoana, care s-a dus sa salveze relatiile romano-ruse, nu a simtit nevoia unor declaratii, mai cu seama ca era si vicepresedinte al CSAT. Imediat ce am aflat de aceasta deplasare, am dat dispozitie ca in CSAT sa nu se mai prezinte materiale pentru nici o decizie strategica.
R.l.: V-ati gandit ca Mircea Geoana ar fi putut sa vorbeasca despre aceste decizii in vizitele lui neoficiale?
T.B.: De ce nu, atat timp cat nu a considerat necesar sa ma informeze despre aceste vizite."
Nu am ce mai comenta. Pentru că totul este un delir! Nu poate demonstra nimic din ceea ce spune. De fapr, ce-l roade cel mai tare este că Geoană nu s-a dus să-i ceară voie! "Nenea Băse, pot să mă duc şi eu puţin până la Moscova, să vând interesul naţional ruşilor? " "Du-te Mircică, dar dă-mi şi mie un procent din ce câştigi!" Aşa?
A, ar mai fi ceva: ai noştri la Moscova e gigea! "R.l.: Si printre apropiatii dvs. exista sustinatori ai proiectelor rusesti: Adriean Videanu a explicat acum cateva luni ca Romania nu exclude o participare la proiectul South Stream, dar ca inca nu a fost invitata.T.B.: Ministrul Videanu nu cunostea corespondenta de la Ministerul de Externe." Care corespondenţă? Am fost invitaţi şi noi am făcut pe mortu'n păpuşoi?
Asta este, în mare, lumea delirantă a lui Pulea Vodă, în care nu ştii ce-i adevăr şi ce-i minciună, ce este realitate şi ce este ficţiune. Este lumea unui om nebun, profund imoral, în care orice este posibil, orice poate fi spus şi făcut. În lumea asta a lui ne-a atras şi pe noi în aceşti cinci ani, de am ajuns şi noi să ne pierdem reperele. AMR 6 zile.
PS: adevăratul pericol în relaţiile cu Rusia ni l-am construit cu mâna noastră, odată cu rusofobia. Deficitul de cont curent în relaţiile comerciale a fost, anual, între 2 şi 4 miliarde de dolari(mai nou euro). O aproximare grosiolană spune că am plătit ruşilor între 40 şi 60 de miliarde de dolari în ultimii 20 de ani, bani pe care i-am împrumutat din Occident. Şi pe care trebuie să-i dăm înapoi. Indiferent de costurile economice şi sociale ale rambursării datoriilor. Despre asta nu se vorbeşte. De ce?
3 comentarii:
Problema mare pe care o vad eu este ca aduce rusofobia in prim planul alegerilor. Acest "pericol rusesc" care de fapt e foarte virtual, iesit din guritza lui Basescu devine problema CSAT si de siguranta nationala, ca si cum Romania nu ar fi in NATO. Iar chestia aia ca se retrag bazele americane daca Romania o sa aiba relatii mai bune cu Rusia (in gura lui Basescu suna ca Romania sa fie "controlata" de Rusia) e o idiotenie clasica marca Basescu.
Omul este evident bolnav mintal. Cei care au alte pareri, astia ca noi, oameni simpli, devenim suspecti de tradare a interesului national, si posibili spioni pro-rusi. Ori asta se trateaza medical.
Acum, sigur ca fiecare stat are servicii de influenta, si Rusia nu e un ingeras. Dar simplul fapt ca un Presedinte este atit de disperat ca ne ocupa rusii - nu cu trupe dar cu industriasi care sa ne controleze minunata economie - si care nu par sa fie loiali statului roman, e un alt simptom de cucu. Ia zii Basescule cum ii loializam pe industriasii rusi? Cu ceva tuica si muieri? Sau cu lovele?
Nu stiu de ce Geoana nu l-a informat ca pleaca la rusi. Posibil tot din ratiuni electorale, sau cine stie, poate ca a vrut sa para ca zarurile au fost aruncate fara ca Basescu sa fie invitat la joc. Doar ca Basescu a luat-o razna pe ulita.
Oare si Biden si Obama isi tradeaza natiunea dind mina cu Medvedev si Putin? Hai Basescule fa un efort 'telectual, lasa cucii!
Il roade probabil si faptul ca pe el nu l-a invitat Putin, care practic a facut misto subtil de el cind i-a lansat invitatia verbal.
Iar aia cu "agentii de influenta" nu poate fi privita decit ca tembelism. Ca si cea cu "loializarea" oamenilor de afaceri rusi de catre statul roman. Hmm, oare cum ii loaializeaza americanii pe oamenii de afaceri din alte state?
Din punctul meu de vedere, nu era necesar sa arate a mia oara ca nu intelege nimic din politica externa si ca nu va putea fi niciodata un Nastase in ce priveste calitatile de om de stat in relatiile externe pe care Nastase le are si el ba. Pe cind Basescu "intarea" relatiile de prietenie cu alte state dind foc pe la vapoare prin diverse porturi si facind "vizite de stat" pe la bordeluri, Nastase avea alte preocupari. Il roade pizma rau de tot. Pai Basescule oamenii nu te "iubesc" ca esti mult prea ciumec si mogildan. Sunt sigur ca ai inteles cuvintele "ciumec" si "mogildan". Iubitule!
Specularea unei influente rusesti asupra Romaniei in cazul in care vine Geoana la putere este mizerabila chiar si pentru ca detasarea politicii tarii de cea a Moscovei este mult mai veche. Inca din 1962, deci inainte de Ceausescu, atitudinea conducerii de atunci a tarii nu mai urma linia impusa de Kremlin celorlalte trai ale "lagarului". La manevrele militare ale Pactului de la Varsovia nu se mai participa decat rar si doar simbolic. la CAER se adoptase o pozitie de opozitie fatise la toate propunerile economice ale Moscovei, un articol al unui profesor de la Universitatea Lomonosov, cu aiureli privind croirea frontierelor pe criterii economice, a fost respinsa cu vehementa de romani. Asa incat este departe de a se descoperi tocmai acum, cand suntem in U.E. si in NATO, ca cineva nutreste planuri de a arunca natiunea in bratele Moscovei.
Trimiteți un comentariu