duminică, 29 noiembrie 2009

Chestiuni de limbă

Un oranjgutan mă înjura ca la uşa cortului, acum vreo trei ore, pentru...limbajul meu! Nu-i răspundeam, dacă idolul său, Pulea Vodă, nu se dezlănţuia, furios că Geoană nu s-a prezentat la ordin, astă seară, la o "dezbatere". Să vedem, al cui vocabular este mai scandalos: al meu, un oarecare pe planeta Pământ, sau al Preşedintelui României?
Pentru a respecta adevărul "istoric", balul l-a deschis un gunoier, Cezar Preda, care l-a făcut laş şi fătălău pe Geoană. Cadrul general al dezbaterii fiind fixat, să vedem bagajul de cunoştinţe şi competenţele lingvistice ale Preşedintelui României: "ticălos", "să le rupem dinţii rechinilor"(rechinii fiind OAMENI, iar spusele lui un îndemn la violenţă fizică), "marionetă", manechin", cu referire la Preşedintele Senatului, şi asta e doar ce-au putut relata jurnaliştii. Ce-o fi la gura lui în privat, vă puteţi imagina!

3 comentarii:

Matilda spunea...

Săptămîna viitoare va fi de groază ! Îi cred în stare de orice, chiar de violenţe fizice. Le fuge pămîntul de sub picioare şi ei simt asta. Ceea ce-i face mai mitocani, mai periculoşi, mai javre, şi îşi arată adevărata faţă !

Dan Stoica spunea...

Domnule Gheorghe, nici o tabara nu are monopolul. Ce ziceti de acest pasaj: "Rămâne cum am stabilit: vă călcăm în picioare. Vă rupem în bucăţi şi vă dăm la câini. Revanşa căţeilor străzii pe care i-a masacrat Băsescu. Un psihopat. Singura lui şansă de a scăpa de puşcărie va fi să-şi scoată certificat de bolnav psihic. Şi va ajunge într-un stabiliment pe măsură. Oricum îşi va pierde libertatea de care şi-a bătut joc." Nu ai zice ca a fost ziarista (chiar asa, o fi fost), cred ca o cunoasteti, Roxana Iordache (http://roxanaiordache.wordpress.com/2009/11/29/nu-i-dam-voie-lui-blaga-sa-ne-pupe-n-cur/). Daca asta nu este instigare la violenta nu stiu ce ar putea fi! Si nefericita asta ma ameninta cu puscaria fiindca i-am relatat ce am auzit: Ciuvica, in emisiunea lui Gadea, isi oferea serviciile si "competentele" marilor familii de afaceri din Romania (chiar asa a formulat). O fi apropierea menopauzei?

Constantin Gheorghe spunea...

Dan, fiecare răspunde pentru ceea ce face, ce spune şi cum spune. Dar există o deosebine: şi eu, şi doamna cu pricina(n-o citesc, nu mă interesează) suntem nişte neica-nimeni în spaţiul public; vor fi fiind ceva năuci care, din motive necunoscute(acum vorbesc despre mine) ne citesc. traian băsescu este Preşedintele României. Alt statut, alte obligaţii, alte aşteptări. Alte responsabilităţi.
Într-o perioadă de radicalizare a poziţiilor, se mai sare peste cal. Nu e o justificare, este o constatare. Dar Preşedintele României ESTE OBLIGAT să nu sară peste cal. În rest, să votaţi bine!