duminică, 15 noiembrie 2009

Doi lăutari fără ureche muzicală

Ştiu că n-am să-mi fac prieteni, dar văd că pe bloguri, dar şi în ziare, tot felul de idioţi aplaudă "victoria" lui Crin Antonescu în confruntarea cu traian băsescu. Ceea ce este o prostie. Da, în câteva ocazii, i-a tras-o. Dar pe subiecte de căcat, care oricum nu sunt pe agenda acestei naţiuni, aşa buimacă şi dusă cu pluta cum e ea.
În loc să vorbească despre femei, nu deschidea Crin subiectul inexistentei politici europene a unei ţări membre a UE? Ni se pare mai important să ştim cine pe cine a promovat din pat în politică, sau să ştim ce se întâmplă cu politicile europene, cu postul de comisar european, cu politica externă europeană şi de securitate, cu viitorul unor politici comunitare, cum este politica agricolă comună? Sau despre politica României faţă de Federaţia Rusă, că amândoi urlau ca apucaţii că a trădat Geoană biata ţărişoară?
O fi şi educaţia o problemă, dar ceea ce au spus cei doi pe marginea subiectului e de-a dreptul trist. Cu atât mai trist cu cât Antonescu a fost şi profesor. Dar, prieteni, amândoi cunosc superficial problemele sau deloc! Le survolează, vorbesc după ureche, ca doi lăutari politici. Dar nici măcar ureche muzicală nu au.
De fapt, ce vrem: preşedinte care stăpâneşte arta tocşoului sau preşedinte care stăpâneşte dosarele(nu pe alea ale adversarilor politici, ci pe cele care conţin problemele ţării!)? Cei doi de aseară stăpânesc arta tocşoului. Şi la ce ne foloseşte asta?
Politica făcută la televizor sau cu ochii la televizor ne-a adus în impasul în care suntem acum. Nu credeţi că e vremea să schimbăm ceva?

2 comentarii:

flavius spunea...

ziua buna
corect punct de vedere. Antonescu a punctat, a dovedit ca Basescu poate fi batut chiar cu armele lui insa nu avea cum sa puncteze decisiv. apoi s/a aruncat intr/o dezbatere facuta parca sa nu fie vazuta de nimeni, cu o audienta ridicola fata de miza meciului. chiar daca Geoana a parut las neridicind manusa, prin pozitionare va fi cel ce va beneficia de moralul cazut al lui Basescu dupa disputa de ieri cu Antonescu... Nu stiu daca Antonescu va mai avea ocazia inca unui meci decisiv cu Basescu sau cu Geoana, adversarul sau direct pina la urma. Ar fi bine sa fie asa insa ma indoiesc ca i se va arata ocazia. Bine ar fi fost ca el sa produca aceste ocazii, nu sa se prezinte la unele "servite" impotriva sa... Greseli de pozitionare, de strategie, repet...
toate cele bune!

Metaxa spunea...

Te-ai fi asteptat la altceva? Il vezi pe Basescu sa atace problemele grave prin care trece Romania? Crin Antonescu i-a raspuns pe masura comportamentului sau din ultimii 5 ani. Basescu, cel ce a facut invitatia, a aratat ca nu este interesat de o dezbatere serioasa. De altfel, el nu este interesat niciodata de ce se intampla in tara asta. Cineva trebuia sa-i arate ca e gol.
Ceea ce doresti tu se face intr-o intalnire cu toti candidatii, ca asa e democratia, cu sanse egale pentru toti, cu moderatori de la toate televiziunile, la o ora de maxima azudienta, la Bucuresti, in platoul TVR1 si cu teme de discutie bine stabilite.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...