miercuri, 11 noiembrie 2009

Heil Băse!

Reacţii de o virulenţă incredibilă la articolul lui Tapalabă, de pe HotNews. Le postez pur şi simplu. Fără comentarii. Cu speranţa că dobitocii ăia de la Konrad Adenauer şi alţii ca ei vor înţelege, în sfârşit, ce au făcut dând bani unor extremişti de dreapta pentru a construi "Democraţia" în România.
  • " zoro [anonim] l-am auzit pe diaconescu cum o scalda. e penibil.cred ca el a uneltit ca basescu sa nu fie primit la moscova si pentru aceasta nu exista decit o singura rezolvare. glontul in cap (fie ca si-l trage singur fie ajutat). cit priveste pe geoarsa de geoana el trebuie crutat, uns cu smoala , dat cu pene si plimbat precum personajul marelui actor dinica, Dumnezeu sa-l odihneasca., batut cu pietre si linsat in piata publica. lasind la o parte gluma lugruba, a se observa cum se leaga toate actiunile concertate ale mogulilor = vintu patriciu voiculescu, slugilor= ctp, hurezeanu, ursu, gusa, dinescu si ale tradatorilor de tara , iliescu, hrebenciuc, geoana, ponta , diaconescu, ilie sirbu si a tuturor membrilor jigoditi PSD. PSD ne vinde la rusi. este o evidenta , pe care Basescu daca stie sa o gestioneze, o opreste, o intoarce impotriva PSD (toti sunt niste jdrente mai ales cei tineri dragnea, mazare, olguta, ponta, doctorul recitator de poezii cu ceausescu, desi e nascut dupa ce a murit ceausescu, imbecilul ala cu multe case care fura tva-ul etc) si le da una in moalele capului cu mina noastra de nu o sa mai auzim niciodata de monstrii precum hrebenciuc, iliescu, nastase, vanghelie. "
  • discutabil_indiscutabil [anonim] felicitari hotnews si admiratie pentru diaconescu pentru ca in contextul dat a fost relativ onest. imi maginez in aprilie ca acesta s-a aflat intr-o pozitie cu spatele la zid: sa nu-si informeze seful pe linie de politica externa (si anume presedintele romaniei) despre aceasta vizita, respectiv sa cedeze sefului de partid (si anume geoana) la solicitarea acestuia de a stabili contacte cu rusia in nume propriu.as dori sa fie adusa opinei publice o evaluare "diplomatica" a situatiei, implicatiile pentru politica noastra externa si cei vizati sa raspunda.oricine se duce la ministerul de externe primeste o "mapa" cand viziteaza rusia? in mapa respectiva existau interesele romaniei sau niste date si nume de contact ca sa nu se rataceasca prin mosco si sa nimereasca Kremlinul.Geana a negociat? ce si cu ce mandat?pot exista suspiciuni de tradare nationala?
  • mar [anonim] Cred ca incepem sa ne dumirim, oare ce mai apare in presa in urmatoarea perioada. Se sambata a inebunit lupul, si vrea sa ridice valul de ochii romanilor.La vot domnii mei ca este nevoie de reforma masiva a statului si a partitedelor.Este incredibil unde s-a ajuns dar si adevarat.Acum se explica de ce Guse urla in septembrie la o emisiune cu Dragoteasca, citez din memorie" Basescu nu mai o sa fie presedinte pentru ca nu il mai vor serviciile si vecini".Sa vedem daca irealitatea da aceasta stire, ca mai devreme sanjtajul lui SRS, a fost prezentat de Gusa in varianta romantata, "iar cele doua gratii" care moderau faceau pe nestiutorii, dar expresia nonverbala trada altceva. Felicitari Dan Tapalaga.
  • Xander [utilizator] Prezenta la vot in acest an va atinge cote record! Absolut!VOTATI! Cu cine credeti voi, dar votati! Nu se poate sa lasam comunistii la putere, de data asta nu vor ezita sa faca orice pentru a nu mai pleca de la putere...JOS COMUNISMUL!
  • abc [anonim] cu cine din MAE sa vorbesc pentru un "dosar de vizita"? Asa, sa stiu si eu ce e pe acoloLasand gluma la o parte, cum are Geoana de gand sa explice pt ce s-a dus la Moscova un candidat la presedentia unei tari membra a NATO? Cum are sa explice intalnirile secrete cu lideri de la Moscova si oligarhi(cititi aici mafioti) rusi? Sa nu ne fi spus Geona tot programul lui politic: Inapoi in blocul sovietic si revenirea la comunism?PS: Zborul pana la Moscova cu Gulfstream-ul de la Tiriac Air, a fost decontat de la buget?
  • urania [utilizator] Nu pot sa cred ca Hrebenciuc, eminenta cenusie - asa cum ii place sa i se spuna - nu a stiut de plecarea lui Geoana la Moscova! Atunci de ce a mintit? PSD-ul 'rosu' s-a dat in vileag cu aceasta stire! Sa nu uitam de toate privatizarile facute pe vremea lui Iliescu si Nastase, cand 'oamenii de afaceri' rusi ne-au 'privatizat' parti mari din economia romaneasca (metalurgia, siderurgia, ind. chimica, constructoare de masini,etc.) pt a le distruge. Au confiscat tot 'khow how'-ul, toate brevetele si le-au dus in Rusia, dupa care a urmat si urmeaza falimentarea societatilor cumparate, oameni trimisi in somaj. Asta este 'social-democratia' pe care ne-a adus-o PSD-ul si pe care vor sa o continuie si acum prin candidatul Geoana. De aceea este aceasta lupta crancena a tuturor impotriva celui care nu le-a facut jocul, presedintele Traian Basescu! Miza suntem noi, viitorul nostru si al copiilor nostri! Sper ca istoria sa nu se repete, de aceea voi merge la vot si ii voi indemna pe toti sa o faca. Altfel vom vorbi iarasi de 'generatii de sacrificiu' in Romania.
  • Aristide [anonim] Mergeti la vot !Nu va luati dupa gunoaiele comuniste care va spun ca n-aveti ce sa alegeti, ca toti sunt la fel.Nu este adevarat, ei au tot interesul sa nu votati ca sa-si puna scursurile lor in posturi cheie. Ei sunt in minoritate dar voi puteti scapa de ciuma rosie doar daca votati. Votati reformarea si modernizarea Romaniei! Votati Basescu, votati impotriva jafului national si tradarii Romaniei! Timp de 70 de ani au supt sangele acestui popor si au indatorat tara cu peste 30 de miliarde de Euro pe care o sa-i platim binenteles noi. Daca nu votezi nu ai nici macar dreptul sa comentezi. Vrei sa comentezi intai te duci si votezi, e simplu.Indiferent de optiunea ta aceasta se face incepand cu cabina de votare.Daca e democratie inseamna ca votez pe cine vreau eu, nu pe cine-i place vecinului.Daca nu mergi la vot este un act de iresponsabilitate.Cu 20 de ani in urma cand nu conta votul nostru ne parea rau, acum daca avem acest drept de ce sa ne batem joc de el.Daca tara intra in faliment este un lucru deosebit de grav care ne va afecta pe toti.Nu inteleg bucuria unora care se manifesta ca si cum cineva ar zice "Wow! Ciuperca atomica! Ce misto e! O sa facem cancer! Ce tare!" ...Lehamitea e vecina cu infantilismul.
  • burjui [anonim] Ei acum acei care voteaza cu ilici ce ziceti?., votatil pe geoana si ve-ti avea un frate mai mare pe rusi ca putin ne-au calarit, jos comunistii , jos geoana ,jos rusiii, iar basescu are mare dreptate cand zice ca pdsr-ul trebu belit...
  • Lucianmotzul [anonim] La vot cu totii ,care simtim ceva pt patria noastra ROMANIA ,acestia si-au dat arama pe fata,vreau sa ne vinda rusilor,La vot frati Romani si nu mai sint acum nici un fel de dubi,acesti PSD-PC si PNL sint tradatori tarii,uleiul a iesit la suprafata pe apa.Felicitari HOT NEWS pt stire.
  • Lucianmotzul [anonim] Acest Geoana care a luat stafeta de la KGBistul Iliescu da Romania in minile rusilor ,si-a dat arama pe fata asta vinde si pe masa sa iasa presedinte la fel ca criminalul de Iliescu nicio o diferenta ,fiu de general de securitate ,ce din pisica se naste soarece maninca .///
  • ronewsaddict [utilizator] magaru asta ne vinde la rusi, nu am suferit destul din cauza lor generatii intregi , mai nou avem indivizi ca tradatorul asta care vinde viitorul a milioane de oameni pt orgoliu de a fi presedinte.
  • Euro [anonim] A mers sa pupe fundul moscovit. Daca vine asta ca presedinte, ne bagam iar rusul in casa. Sper sa nu aud iar tot felul de miorlaitori si nevertebrati, care sunt de parere ca ar trebui sa lustruind fundul rusiei, pt ca au gaz. Ne dau ei altfel de gaz...
  • SHEAPA [utilizator] i Pentru cei care au prins macar cativa ani de comunism salbatic la care si-a adus contributia si lepra aia batrana de Iliescu, pentru cei care au facut facultatea la lumina lumanarii, pentru cei care au mancat pui picorom o data la doua luni si pentru cei care s-au ascuns in baie ca sa-si spuna gandurile macar in soapta, pentru toti cei care au fost batjocoriti, scuipati, abrutizati, neglijati, sfidati, amenintati, torturati sau pur si simplu IGNORATI de propriul stat, ei bine, pentru voi toti am un singur mesaj:NU MAI VREM PSD !!!!!!Tara asta va trebui condusa de PDL si PNL, vor trebui sa faca pe dracu-n patru pentru a se intelege, pentru binele nostru, al tuturor ...... numai asa vor asigura o majoritate convenabila pentru reforme ..... poate dupa inca 10 ani, cand toate sufletele abrutizate de comunisti isi vor fi gasit pacea in mormant, iar mentalitatea romanilor se va mai schimba, atunci PDL si PNL isi vor putea permite sa fie in opozitie .....Daca nu inteleg asta acum, atunci, dragi Romani, pregatiti-va pentru un deja-vu ......

UPDATE: delirul continuă!

  • victor [anonim] De la Geoana nu prea intelegi nimic cand vorbeste pentru ca mai mult gesticuleaza. Inteleg insa ca marile lui relatii externe sunt la Moscova ca si ale lui Iliescu? Acestea nici nu mai pot fi relatii pentru ca pentru comunisti ele sunt traditii de familie Si eu care credeam ca el chiar ii suna cand are chef pe Barroso, pe Obama, pe cei de la FMI, etc. Evident povesti. Alegerile se muta acum in planul serviciilor. Ca si in 1989 pe teritoriul Romaniei se vor confrunta de fapt serviciile secrete: pe de-o parte fostul KGB de cealalta SRI si altii. Pana la aceasta data televiziunile mogulilor au avut sarcina de spalare a creierilor romanilor. Dar cum comunistii ca experti in fruadare, nu au certitudinea ca tratamentul aplicat romanilor a si reusit se trece la planul B. Nu poti avea subiecte serioase de discutii in timpul campaniei cu sefi ai serviciilor secrete (cele din zona economica) decat sa te sprijine la alegeri. In 1989 KGB-ul a castigat batalia caci aveau si ajutorul altora. In 2009 altii nu mai pot juca in mod normal in aceeasi liga cu KGB-ul. Vom vedea la finalul alegerilor prezidentiale daca Geoana a vandut Moldova rusilor a doua oara dupa Iliescu sau nu? Rusii nu te pot sustine dzinteresati atata timp cat ei au un proiect de refacerea URSS. O lovitura data de Romania Moldovei este o lovitura data Ucrainei indirect. De aceea ar trebui votat Geoana pentru ca ne aduce "linistea" si in chestiunea Moldovei. Si cine spunea ca Geoana nu se ocupa de probleme "geo-strategice"???
  • marius [anonim] daca va intereseaza motivul pentru care Geoana a fost la Moscova si mai ales motivul pentru care se mentine tacerea in legatura cu aceasta vizita, cautati legatura dintre Boris Golovin si grupul Grivco al lui Dan Voiculescu. N-o [Citeste] sa fie prea greu sa gasiti conexiunea. Geoana executa ceea ce ii cer stapanii sai, Patriciu-Voiculescu-Vantu. Miza reala a inlaturarii lui Basescu de la putere este acapararea resurselor energetice si minerale ale tarii si instrainarea lor catre Moscova, astfel incat Romania sa ramana dependenta de Rusia. Acesta este motivul pentru care anumiti generali de securitate si batrani activisti PCR i-au creat pe Patriciu, Voiculescu si Vantu.
  • Batranul rege Lear [anonim] Romania este, in prezent, impartita in doua tabere, aflate intr-un razboi pe viata si pe moarte. O tabara, in frunte cu Traian Basescu care, cu bunele si relele sale, a condamnat comunismul, a trimis dosarele de securitate la CNSAS, a stopat jaful national, a readus demnitatea romanilor si a declansat procesul de reformare, modernizare, europenizare si civilizare a Romaniei, ca baza pentru o viata mai buna pentru romani, si o alta tabara a raului, jefuitorilor nationali si tradatorilor, o tabara a conservatorismului cominternist si bolsevic, a kgb-ismului desantat, in frunte cu Ion Iliescu, Geoana, Hrebenciuc, Nastase, Gusa, Vanghelie, Patriciu, Voiculescu, Vantu, Tariceanu, Antonescu, Orban, Vozganian, Melescanu, Norica Nicolai si "goarnele" imorale si perverse ale acestora din mass media si de pe forum-uri, santajisti si tradatori, toti niste criminali la adresa poporului roman. Folosesc televiziunile si sindicatele aservite, tactica kgb-ista din 1989, dar de data aceasta vor da gres pentru ca poporul nu mai trebuie sa dea jos un dictator, ci trebuie sa lupte impotriva dictaturii Cardasiei PSD/PC/PNL/UDMR, dusmanul adevarat al Romaniei si romanilor. Se vede bine ce “cadou” a lasat guvernarea PSD/PNL/UDMR timp de 15 ani romanilor, o tara inapoiata si saracita, pe care jefuitorii si tradatorii vor sa o mentina la fel, pentru a manipula mai bine pe romani.
  • bigi [anonim] Chiar si ignorantii ar trebui sa vada acum ca "autorul" crizei politice este Geoana, zis si "prostanacul".E de inteles ca nu putea sta la guvernare si sa candideze cu sanse contra lui Basescu, dar cu guvernul ce a avut? Stia ca e criza grea, ca sunt conditionalitati stabilite cu FMI, stia ca trebuie buget, stia ca trebuie legi etc si, in mod sadic si iresponsabil, a votat cu 2 maini trantirea unui guvern din care cu 2 zile inainte facuse parte, pe motiv ca este un guvern "iresponsabil".Acelasi guvern "iresponsabil" e chemat acum de parlamentul care l-a demis sa faca bugetul tarii. Deci e repus in drepturi.Cum vine asta, domnilor. Ce minte are acest Geoana, care se vrea presedintele romanilor.?Nu putea sa lase guvernul cu puteri depline, sa vada de interesele tarii pana la alegeri? Si daca tot se lauda ca are majoritate de 65 % in parlament, il pica dupa ce iesea el presedinte. A trebuit sa vina aceasta stire, teribila pentru poporul roman, ca lumea sa realizeze ca acest "prostanac" este de fapt o marioneta jalnica? Desteptati-va, nu lasati "prostanacii" sa conduca Romania!
  • Dorin [anonim] i-a raspuns lui PARSOR Domnu' de la KGB, ce incercati sa faceti domne? V-am mai rugat sa lasati vrajeala. In ceea ce-l priveste pe fostul cancelar german, Schroeder, se cunoste foarte bine ca a fost un agent de influenta rus care a aparat interesele Rusiei in Occident. Numai patriot german n-a fost Schroeder. Dependenta energetica a Occidentului fata de Rusia la care a contribuit in mod cinic si Schroeder e de notorietate. Faptul ca acest "neamt" (mai avem noi unul care se da drept sas) lucreaza pentru o companie energetica rusa (si nu una oarecare) nu este deloc intamplatoare. Fostul cancelar si-a primit recompensa pentru serviciile facute rusilor. Asta e tot. Lasati vrajelile. Amestecati rau de tot lucrurile si nu raspundeti la subiect. Mai rau, aberati. Apropo... Nu se scrie "filling"! Daca tot vreti sa va dati drept cunoscator al limbii engleze, va rugam sa folositi corect scrierea acestui cuvant. Asadar, se scrie feeling tovarase fost de la KGB. Actual FSB. Cat despre "indoctrinarea politica" la care va referiti... Nu e deloc in avantajul dumneavoastra. Renuntati tovarase cu manipularea. La mine nu tine. Si la multi altii.
  • CD [anonim] ...pentru ca ,legatura dintre PSD+PC cu PNL ,UDMR si alte minoritati este Moscova si iata de ce :-primul mare semnal al realizarii aliantei 65 %, netransparente, a fost ca urmare a negocierii dintre Hrebengiuc si PNL , care la propunerea lui Patriciu,l-a impus pe Bogdan Olteanu la BNR ;-acesta intelegere s-a realizat tocmai pentru ca Olteanu sa deconspire strategia BNR de convergenta la euro ,in perioada 2009-2014 ,astfel incat Moscova ,vand informatia calda si rapida din interioarul BNR, sa poata contracara ,integrarea economica a Romaniei ;-de aceea ,patriotul Lucian Croitoru -ingrozit ca si Isarescu de strategia Patriciu-PNL -Moscova- a acceptat desemnarea ca PM si constituirea unui guvern de tehnocrati +ministri politici;-aceleasi interese la are Moscova si in Georgia,unde Patriciu a cumparat aporximativ 92 % din Banca Populara ,tocmai pentru ca ,la acest moment razboaiele initiate de Moscova au miros de gaz ,bani si petrol .Iar Guvernul Nastase , a dat Rusiei petrolul ,rafinarii ,aluminiul etc,adica reginele industriei si coloana vertebrala a unui stat ..independent ...;-in aceste strategii, UDMR s-a aliat pentru ca numai astfel poate culege ce asteapta de mult :autonomia teritoariala pentru ca Putin a amenintat ,nu de mult tip,ca scenarii asemanatoare celor din Iugoslavia se poat petrece si prin alte parti ..cu trimiterea directa la Romania ;-daca trageti niste concluzii se poate vedea foarte usor care este adevarata legatura dintre aliatii sun deviza 65%: servirea inetreselor MOscovei de impiedicarea Romaniei si a altor state estice de a se integra economic .Punct.
Un singur lucru: pe când un mic război civil în România, cu demenţii ăştia?

10 comentarii:

fish spunea...

citat:
discutabil_indiscutabil [anonim] felicitari hotnews si admiratie pentru diaconescu pentru ca in contextul dat a fost relativ onest. imi maginez in aprilie ca acesta s-a aflat intr-o pozitie cu spatele la zid: sa nu-si informeze seful pe linie de politica externa (si anume presedintele romaniei) despre aceasta vizita, respectiv sa cedeze sefului de partid (si anume geoana) la solicitarea acestuia de a stabili contacte cu rusia in nume propriu.as dori sa fie adusa opinei publice o evaluare "diplomatica" a situatiei, implicatiile pentru politica noastra externa si cei vizati sa raspunda.oricine se duce la ministerul de externe primeste o "mapa" cand viziteaza rusia? in mapa respectiva existau interesele romaniei sau niste date si nume de contact ca sa nu se rataceasca prin mosco si sa nimereasca Kremlinul.Geana a negociat? ce si cu ce mandat?pot exista suspiciuni de tradare nationala?
/citat

ce e gresit in punctul asta de vedere? Geoana nu s-a dus in interes personal - n-are din cite se shtie nici un business care sa justifice o asemenea vizita, e insurat deci varianta cu ceva "ochi negri" (ciorniie glaza) ar fi de rau pt el.
iar daca s-a dus in interes politic - exista o caracterizare a rusilor facuta de Vladimir Bukovsky care spune "The Americans do not understand who they are dealing with when it comes to Russia. They are dealing with the KGB and for KGB people you are either an enemy or their agent. They do not acknowledge other kind of human relations. All their methods of communication are recruitment, compromising etc. They do not acknowledge mere friendship."
aici
si vine intrebarea din finalul citatului: de ce n-ar exista suspiciuni?

Anonim spunea...

se pare ca e un secret pentru dumneata ca majoritatea romanilor au o antipatie (cel putin) cu radacini adanci la adresa soldatului rus, care libertate ne-o adus.

deh, nu-i tarziu sa aflati noutati vechi de vreo 50 de ani.

dracu

Constantin Gheorghe spunea...

dracule, polonezii au cu ruşii un contencios vechi, vechi, vechi. Katyn îţi spune ceva? Dar nu cred că există un delir antirus în Polonia de magnitudinea celui din România. Unde soldatul rus n-a prea luptat, c-a venit la ţanc actul de la 23 august 1944. Nu au fost abuzurile din Germania, violurile, etc. Ruşii au stat aici doar vreo 15 ani, şi, din câte ştiu, au fost extrem de discreţi. În 59-60 au plecat.
Noi facem greşeala esenţială de a crede că prietenii şi duşmanii sunt pentru totdeauna. Nu, o ţară are doar aliaţi de moment şi interese. Dacă ţi se pare că nu e în interesul României să aibă relaţii bune cu Rusia, treaba ta. Dar nu toţi sunt nişte căcănari ca noi, care pupăm orice cur care ni se oferă. Şi nemţii, şi ruşii, şi francezii, şi britanicii au memorie. Şi ce-şi amintesc ei despre noi se vede: suntem izolaţi, nimeni nu dă doi bani pe o ţară condusă de un dement, care instrumentează astfel de campanii mediatice. Să arzi gazul sănătos! Apropo: gazul ăla NU vine de la ruşi, ci de la nemţi. Cu un comision baban pentru nemţi. Care îşi freacă mâinile fericiţi, văzând că tălâmbi ca tine suflă în pânzele rusofobiei. Nu-i nimic: să ţii coada pe sus are un preţ: în loc să luăm bani şi mai ieftini decât de la FMI din China, facem ca şi cu gazul rusesc. Suntem vaşnici anticomunişti.

Karakas spunea...

Inteleg originile rusofobiei, la fel cum inteleg si americanofobia. Marile puteri intotdeauna au creat asemenea reactii in tarile mici pe care le-au controlat. Totusi, comentariile alea sunt extremiste, iar argumentatia este deseori stupida. Rusia de azi nu mai este ceea ce a fost. Nu mai este o tara comunista, desi inca se lupta, ca si Romania, cu mentalitatile din comunism.

Romanii rusofobi ar trebui sa urmareasca cit de bine este primit Medvedev peste tot in UE. Europa are nevoie de Rusia, in contextul international in care China si India cresc in putere, si nu se va opri din a incerca sa si-o apropie. La fel si americanii, au nevoie de rusi in planificarea lor strategica.

Mai e o chestie, cea culturala. Romanii au fost intoxicati cu productii Hollywood si cultura pop. Citi dintre voi ati mai vazut un film rusesc, sau ati urmarit o piesa de teatru a unui dramaturg rus?

Inca ceva: avem de multe ori impresia ca le suntem superiori rusilor. Nimic mai fals, ne asemanam foarte bine acolo unde nu ar trebui. Stereotipul de "alcoolici" se poate aplica foarte bine si romanilor. Suntem la fel de primitivi in reactie si avem nostalgii autoritariste, vezi Basescu vazut ca Salvatorul cu bici. Ma refer la aripa portocalie, care pare sa fie dominanta. Sau cel putin au fost. Om vedea la alegeri.

ana_idu spunea...

sper ca am inteles ratiunea postarii: violenta si stupizenia comentatorilor in cauza merita reflectata, poate privindu-se in oglinda vor avea micul moment de reflectie care sa ii retina de la acte necugetate. pe de alta parte, postarea e de-a dreptul deprimanta pentru ceilalti cititori.
in ceea ce priveste rusofobia, eu vad lucrurile mai nuantat si nu m-as limita doar la soldatul rus al ultimului razboi mondial... iar daca un prieten te inseala a doua oara, tu esti vinovat. totusi, explicabila istoric fiind, rusofobia are dezavantajul pe care l-ati remarcat: ne impiedica sa evaluam corect anumite fapte recente, exagerand semnificatia lor si impiedicand o reactie eficienta/pragmatica. nu sunt musai de acord ca am putea sa ne incredem mai mult in rusia actuala pentru ca vesticii ii acorda aceasta incredere, dar am putea considera reactia vesticilor ca un indicator al nevoii actuale a rusilor de a fi considerati valabili ca parteneri rezonabili si, tinand cont de acest factor, sa construim o strategie fata de acest vecin. tristetea mea vine din aceea ca nu vad aparentele/indicatorii unei strategii, fie ea si in constructie.

cu stima,

diana usturoiu

daos spunea...

Nimeni nu nu vrea sa stie cum s-au comportat militarii romani cu civilii rusi in timpul celui de al doilea razboi mondial,si anume faptul ca s-au dedat la violuri,jafuri...Dar noi sintem minunati si ascundem mizeria sub pres de fiecare data.
Cu stima domnule Constantin
PS ultimul film rusesc vazut de mine este o ecranizare a romanului Taras Bulba de Gogol ,productie 2009.

fish spunea...

oricum, nu observa nimeni twistul dintre continutul articolului asta (si anume comentariile pe marginea unei presupuse vizite la moscova *) si faptul ca tot basescu e vinovat de "isteria"** unora care nu-l inghit pe Geoana.

*aparent a fost - respectiv reactia ar fi indreptatita - vicepresedintele CSAT ascunde o vizita politica - daca CSAT/Basescu ar fi stiut era ok - altfel miroase a tradare
** daca Rusia ar fi fost unul din partenerii cu care Ro are relatii bune, nimeni nu ar fi sarit in sus. dar asa? revin la cuvintul ala "tradare" iar tradatorii nu- iubiti nicaieri.

Anonim spunea...

der

ar fi fost de mirare ca romanii in general sa afle pe ce lume sint respectiv sa ajunga capabili sa-si cunoasca interesele! majoritatea neajunsurilor provin din aceste cauze inclusiv faptul ca nimeni absolut nu ne respecta. atitudinea romanilor fata de rusia in general este si ea tot o forma de servilism fata de vest un vest care nu apreciaza astfel de situatii chiar daca le speculeaza iar aici referirea este mai ales la adresa sua. la un moment dat romania chiar se pune de-a curmezisul politicii e.u. fata de rusia iar asta atrage dupa sine alte probleme. nu-i este clar inca romanului ca tara lui se afla in europa si nu poate fi carata in spate pe un alt meridian?! se pare ca nu si deci cu asta ar trebui sa se inceapa in explicarea unei situatii care nu este atit de simpla precum sloganele si prostiile pe care le au in cap f multi. in plus romanii nu inteleg nimic din periaoda numita comunista si dupa cit se pare uita total ca la rusi am ajuns nu pt ca ne-ar fi luat ei ci pt ca am intrat in calculele vestului ca marfa de schimb. deasemenea tot vestului ii datoram si statutul de tara invinsa in razboi cu toate consecntele care au decurs din acest fapt lucru care nu s-a intimplat in cazul altor tari ca italia sau ungaria. la toate acestea mai trebuie adaugat faptul ca pactul ribentrop-molotov a ramas actual numai in cazul nostru. sa multumim deci vestului iubit care ne da noua de toate! acesta situatie a fost posibila numai pt ca romanii n-au stiut pe ce lume sint si nu si-au cunoscut interesele situatie valabila din pacate si astazi. si cine a fost lenin? a aflat romanul de ce a redeschis bursa in 1921 invitind capitalul strain la investitii? stiu ei ca orasul stalingrad a fost proiectat si finantat de-o firma engleza? si cam ce-a cistigat romania pe linga vestici? nimic sau ceea ce se vede astazi daca pierderile pot fi numite cistig ceea ce nu m-ar mira sa aud de la romani. pe linga rusi ne-am cistigat independenta iar acest lucru este singurul realizat de romania cu ajutorul strainilor de la care asteapta romanul salvarea desi din istorie se intelege cit se poate de clar ca singurul tip de salvare pe care o poate astepta este un vehicol cu o cruce rosie. altfel aritmetica il poate ajuta pe roman sa vada ce sume au scos strainii de pe spinerea lui iar aici tarile vestului nu pot fi egalate de absolut nimeni in primul rind datorita experientei seculare si globale in materie de jafuri si furturi. in concluzie rusii sint niste amatori iar noi ultimii in mod meritat.

fish spunea...

cretinului care a scris asta:

"nu-i este clar inca romanului ca tara lui se afla in europa si nu poate fi carata in spate pe un alt meridian?! "

cind eram comunisti traiam in gulagul rusesc - cu ajutorul cozilor de topor romanesti - indiferent de latitudine/longitudine

iar la asta:
"la rusi am ajuns nu pt ca ne-ar fi luat ei "
du-te si cere-te eutanasiat, mai ai putin si scrii ca rusia a fost fortzata de vest sa ne ia in aria de influentza


cit despre mizeria asta:
"deasemenea tot vestului ii datoram si statutul de tara invinsa in razboi"

un categoric FALS, rusia a fost principala forta care s-a opus in a fi tratati ca invingatori, pentru ca am intrat si am incercat sa eliberam basarabia, trimite-v-ash la gherla de tradatori, rusia a fost infuriata ca am intrat pe teritoriul lor

Constantin Gheorghe spunea...

Fish, nu prea cunoşti istorie!Citeşte măcar asta despre Conferinţa de pace de la Patis, din 1946-47:http://www.ioanscurtu.ro/content/view/22/1/. Lucrurile nu sunt atât de simple. Toţi au profitat! De ce ne-ar fi apărat alţii, când noi nu ne-am apărat poziţia, ne-am încăierat în văzul lumii, ne-am dat la gioale?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...