vineri, 6 noiembrie 2009

Democraţia, extremă urgenţă!

Prieteni, lucrurile sunt cât se poate de clare: ne-am întors de unde am plecat în decembrie 1989. Adică la dictatura, trivială, a bunului-plac al unui om cu mintea dusă cu socrcova. Ce să ne mai ascundem după cuvinte! România are în fruntea sa un om rupt de realităţi, înconjurat, ca şi Ceauşescu, de pupincurişti, unii mai greţoşi, alţii mai "graţioşi", care crede că faptul că a fost ales îl face unsul lui Dumnezeu pe Pământ. Numai că într-o democraţie puterea nu este de natură divină, ci cât se poate de pământeană, şi este supusă cenzurii. O democraţie este funcţională atunci când puterea este cenzurată de un sistem de contraputeri.
Timp de cinci ani sistemul de contraputeri, şi aşa cam scheletic de felul lui, a fost anesteziat şi demontat bucată cu bucată, fie prin provocarea urii faţă de politică şi mai ales faţă de Parlament, fie prin cumpărarea vigilenţei câinilor de pază ai democraţiei.
Faptul că în ultimele săptămâni unul dintre aceşti câini s-a trezit din somn şi a căpătat glas, e vorba de Parlament, e prea puţin şi prea târziu. traian băsescu nu mai poate fi oprit din furia lui distructivă decât prin votul din 22 noiembrie şi din 6 decembrie. Nu vă iluzionaţi că va face Occidentul sau America ceea ce trebuie să facem noi, adică să ne scape de nebun!
Miza acestor alegeri, mai ales prin prisma celor întâmplate azi, este democraţia! Vrem să rămânem o democraţie, aşa imperfectă şi slabă, cum e ea, TREBUIE să votăm împotriva lui traian băsescu! Dacă nu ne pasă cum vom trăi după 6 decembrie, dacă nu ne pasă cine va conduce ţara asta în următorii cinci ani, atunci rămânem acasă şi strâmbăm din nas, spunând că nu avem cu cine vota. Avem! ORICINE este mai bun decât băsescu!
Liviu Negoiţă n-are nicio şansă! Urmează două luni foarte tulburi, chiar dacă plata salariilor şi a pensiilor va funcţiona pe post de calmant social. Dar ce va fi în 2010? Cine va avea puterea construirii unui consens pentru scoaterea ţării din criza DATORIILOR, CARE ESTE ADEVĂRATA CRIZĂ pe care o vom înfrunta în viitor?
Trebuie să facem o alegere. Nu este deloc simplă sau uşoară. Dar, pentru Dumnezeu, TREBUIE să ieşim din amorţire şi să ne decidem, responsabil, viitorul. Acum totul depinde de noi!

5 comentarii:

Béranger spunea...

Păi, stimaţi tovarăşi, acest sistem favorizează alegerea imbecililor, iar cei diferiţi n-au cum să fie aleşi.

Fără o reformă constituţională adevărată -- mai pe şleau, o revoluţie -- facem laba degeaba. Părerea mea.

Anonim spunea...

si mie mi se pare ca e nebun. am fost în tara luna trecuta si l'am vazut într'un interviu la tvr1 . dincolo de tot ce a spus mie mi'a facut impresia unui om bolnav cu capul. am sa ma duc la vot. înca nu stiu clar cu cine din opozitie am sa votez si chiar daca sunt cam stersi si subtiri am sa votez împotriva lui tb caci eu cred ca nu trebuie lasata o tara în mîinile unui om bolnav ( cu capul); ma lasa rece ca e betiv, curvar, chior , chel etc. dar e nebun si e periculos . paranoia lui ceasca mi se pare parfum fata de ce borhot are asta în cap.

Constantin Gheorghe spunea...

Ciupico, mi-a fost dor de tine! Sper că vizita în România a fost una de plăcere, nu de nevoie. Oricum, cred că eşti mai mult decât convins că e dus! Nu susţin pe nimeni în mod special. Totul este să NU votăm tb. Restul vom vedea!

Karakas spunea...

Prezinta toate simptomele medicale, un specialist poate confirma. Trebuie luat in serios testarea psihica a candidatilor in alegeri, altfel tot felul de nebuni ajung sa conduca...

Anonim spunea...

Gusenbauer ist Investmentfonds-Chef
zurück
Ex-Bundeskanzler Alfred Gusenbauer ist seit kurzem im Bereich Vermögensverwaltung tätig.

fost cancelar al austriei recompensat cu un post pe masura! si mai spui ca vrei "democratie"?pai pe astia ii intereseaza asa ceva?! si-ti dau la exemple pina miine daca vrei!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...