miercuri, 4 noiembrie 2009

Cei 250 de ticăloşi

Pulea Vodă are acum un nou cal de bătaie: coaliţia doi jumate! 250 de deputaţi şi senatori i-au tras un pumn în nas Iubitului Conducător, trântind guvernul Croitoru, de fapt o clonă a guvernului Boc 2. Cred că singurul motiv pentru care traian băsescu a promovat comedia asta sinistră a fost acela de a avea un duşman în campania asta. Ştie şi el că a-l ataca pe Ion Iliescu a fost o tâmpenie, şi atât, pe ceilalţi contracandidaţi i-a ridiculizat până acum, şi nu-i poate transforma peste noapte în lei-paralei, ca să impresioneze asistenţa, aşa că noua majoritate parlamentară îi vine mănuşă!
Aştept primele reacţii ale oranjgutanilor. Nu se poate să nu-şi fi făcut ei un plan în legătură cu asta! Deşi nu prea mai merg ca unse lucrurile în PDL. Nu mai au sexapeall. Adică nu prea mai au ce oferi, nu mai sunt atractivi, câtă vreme ce tronul lui Pulea Vodă se clatină.
Ce se va întâmpla de aici înainte? traian băsescu are întâlnire cu agricultorii la ora 18. Sper că-şi va găsi timp să discute şi cu partidele, pentru a numi un nou candidat de premier. Sper că va da mandat lui Klaus Iohannis, nu că aş avea prea mari iluzii în ceea ce-l priveşte pe neamţ. Dar ar fi o evoluţie spre normalitate, o renunţare la strategia păguboasă a confruntării.
Sigur, Pulea Vodă crede că a-l numi pe Iohannis este un semn de slăbiciune, că în ochii lumii ar fi o înfrângere. Păi, de la decizia tembelă de a-l destitui pe Dan Nica, o ţine tot în şuturi: moţiune de cenzură aprobată, guvern trimis la plimbare, majoritate parlamentară care exclude PDL. De ce ar fi desemnarea lui pentru formarea unui nou guvern o înfrângere atât de mare? Dacă joacă bine, poate limita pagubele. Dar cum este cam dus cu capul, iar talibanii din jurul lui nu fac decât să-i accentueze paranoia, va alege cea mai proastă soluţie cu putinţă.
Nu fac speculaţii în jurul numelui viitorului premier, pentru că este evident că nu va accepta realitatea politică din Parlament. Poate fi oricine. Nu mai are nicio importanţă. Oricum şansele sale pentru obţinerea unui nou mandat au scăzut dramatic azi.
PS: traian băsescu îşi continuă delirul! Tot ce poate spune despre căderea guvernului Croitoru este că nu va numi un premier care să facă privatizările dorite de Ion Iliescu şi de Dan Voiculescu. Nu ştiu ce vrea Voiculescu, dar sigur Ion Iliescu nu s-a făcut capitalist peste noapte şi pofteşte la averea statului! Un control la bibilică nu i-ar strica lui băsescu! Poate se întoarce cu picioarele pe pământ: nu mai are majoritate în Parlament, partidul lui este izolat pe scena politică, falimentul economiei bate la uşă. E cazul să ia şi decizii responsabile, nu să joace teatru absurd!

Un comentariu:

Karakas spunea...

Trebuie sa fii un candidat tare disperat sa spui ca Iliescu, care nici macar nu candideaza, ar vrea un premier (?) pentru ca are el un plan sa privatizeze nu stiu ce intreprinderi:

"Va asigur ca nu vom avea un Guvern pe care domnul Iliescu sau domnul Voiculescu il vor pentru privatizarile pe care le doresc."

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6414269-traian-basescu-asigur-voi-desemna-premier-responsabil-nu-unul-dorit-iliescu-voiculescu.htm

Adica are el Iliescu (si Voiculescu) un plan ascuns, tenebros, de privatizari. Pai parca zicea ca Iliescu este "comunist", nu anteprenor capitalist. Hmmm, oare cite intreprinderi "si-a tras" Iliescu din '89 incoace?

Man, inamicul electoral #1 al lui Basescu este Basescu! Pe bune, asta da Prostanac!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...