miercuri, 9 septembrie 2009

Legea "Dau muie!"

În delirul său legislativ, Guvernul condus de micul şi tâmpul Boc emite un nou cretinism, legea "Dau muie!". Adică interzice aleşilor locali să promită ceea ce ştiu că nu pot face. Păi, într-o ţară în care haosul legislativ e la el acasă, în care statul nu-şi onorează obligaţiile către colectivităţile locale, în care contractele sunt bune doar de şters la cur, în care o licitaţie poate dura şi trei ani, singura promisiune sută la sută certă este asta. Cu sau fără Viagra!
Vă puteţi imagina că sunt dobitoci ce aprobă tâmpenia asta(care este şi o atingere adusă libertăţii de exprimare, între altele)? "Gheorghe Ciuhandu, s-a grăbit să laude noua lege, care-i pune la respect pe candidaţii la fotoliul de primar, profitând de ocazie pentru a-şi promova propria-i reţetă a succesului: „Să promiţi doar ceea ce eşti 100% sigur că poţi face!”. Păi da: toţi au să promită că pun floricele şi schimbă borduri. Astea se văd şi se fac repede. Proiecte complexe, cum este Pasajul Basarab, nu vor mai fi posibile.
Rămâne de lămurit cine decide că o promisiune este sau nu realizabilă. Facem un Minister al Validării Promisiunilor? Are Marele Cârmaci o nouă protejată(că actuala s-a cam fanat, i-a mai dat şi presa o mână de ajutor la imagine) şi trebuie s-o promoveze?
De fapt, toată mizeria asta are un singur scop: să pună mâna pe banii administraţiilor locale mai bogate, inventând pretexte, precum ăsta: "dacă elevii nu vor performa şi se vor înregistra cazuri numeroase de răceli şi bronşite într-o şcoală, unitatea de în văţământ va rămâne cu mai puţini bani în vistierie. Sau: „...procentul de pacienţi care s-au vindecat poate fi luat drept indicator de calitate al abilităţii personalului medical de a ameliora starea de sănătate a pacientului”. Prin urmare, spitalul care, la finele unui an, „a contabilizat” prea mulţi pacienţi a căror stare de sănătate a continuat să se înrăutăţească va primi sume mai mici la buget. " Dacă şi gripa a devenit motiv de tăiat cheltuieli, apăi am cacarisit-o! Definitiv şi irevocabil!
Dincolo de toate, astfel de cretinisme spun un singur lucru: deşi nu este criza lui, în sensul că nu statul a generat-o, el va trebui să plătească oalele sparte de o mână de privaţi rapace, scărpinaţi între coarne de FMI şi de BM, care nu şi-au făcut datoria şi nu şi-o fac nici acum.
Avem de plătit câteva zeci de miliarde de euro, într-un timp extrem de scurt. Aceşti bani trebuie să vină de undeva, şi ce lucru mai firec decât o muie profundă proştilor care-şi plătesc taxele şi impozitele, care n-au maşini de lux, curve de lux, nu joacă averi la cazinou, toate posibile de pe urma afacerilor cu statul, pe care le fac "premianţii" care ne dau lecţii şi ne spun ce mari oameni de afaceri sunt ei. Uite aşa ne dă muie guvernul Băsescu-Boc. Să trăiţi bine! Cu mâna în portofel!
PS: Bănuiesc că noul slogan electoral al lui Băsescu va fi" Dă-mi un vot să-ţi dau o muie!"

7 comentarii:

Pintea Haiducul spunea...

Dom' Costel,va autocaracterizati ca un nonconformist si ca un radical cu masura dar titlul articolului Dvs nu denota catusi de putzin masura in exprimare.Nu sunt pudibond,poate puritan,cine stie,dar oricum,din orice unghi ai privi,asemenea expresii sunt jenant de triviale si va arunca in abisul derizoriului chiar cand nu trebuie,adica acum,in plina campanie electorala,cand ar trebui sa insuflati tinerilor derutati de vertijul politicii un dram de vointza morala si de seriozitate.Daca acest comentariu v-a suparat,iertati-ma!

Constantin Gheorghe spunea...

Dom' Pintea, de unde credeţi că am învăţat porcărelele astea? Nu de la tânăra generaţie?

Anonim spunea...

Romanul are o vorba foarte inteleapta .. cu crucea in san , si cu..... in fund.

Noi suntem astia.
Nu vorbiti urat.. ca se supara baieti portocalii.

Numai sinistra de la turism are voie sa scrie ORGAN - in documente pentru parlament .

Doar este Prima doamna...a turismului cu salvamari si fluiere.
Pe ea au scos-o din Buzau , dar Nu poti scoate Buzaul din ea.

Astia au explicatii si la petele din soare , sunt in stare sa ne prosteasca pe toti ca negrul e alb , si hotii sfinti.

Pintea Haiducul spunea...

Dom' Costel,tinerii trebuie infruntati,nu imitati; ei sunt cei deschisi imitarii pentru ca sunt impresionabili,e specificul varstei.In plus,la varsta lor sunt avizi dupa modele de conduita.Trebuie sa le prezentam cu impasibilitate si cu pieptul bombat linia noastra de conduita,daca suntem suficient de incapatzanati in a ne promova de o maniera agresiv-moralizatoare principiile inflexibile si in acelasi timp suficient de deschisi comunicarii cu ei atunci ei vor sfarsi prin a ne imita chiar fara sa vrea.Ce Dumnezeu,credeam ca aceasta metoda se cunoaste de cand lumea?!?Grecii o practicau,latinii o practicau.Modernii o practica mai rar,ca nu mai au vigoare morala ("virtus").Eu,ca profesor,o practic zi de zi si nu ma mai surprinde demult constatarea faptului ca ea functioneaza intotdeauna...Va salut!

adc spunea...

La capitolul promisiuni ce trebuie neapărat onorate vor intra, oare, şi: voi fi cinstit... voi fi competent... îmi va păsa de oraş... ? etc. În cazul ăsta, campania electorală se va reduca la: "Bună ziua. Mă numesc: x... Votaţi-mă. Vă mulţumesc!" (Pardon, fără "mulţumesc", că asta deja e exagerare...)

Anonim spunea...

Nu Va recunosc cand folositi cuvinte rele. Desi "ei" le merita, totusi "noi" nu facem bine daca ne coboram la nivelul lor.

tony spunea...

Isarescu zice ca datoriile de 20 miliarde vor fi platite din cele 30 de miliarde atrase din fonduri europene.De fapt,cred ca ne asteapta vremuri foarte grele.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...