M-am săturat până peste cap de Traian Băsescu şi de imbecilităţile pe care le scoate la foc automat. La fel cum m-am săturat de apucaţii care-i bagă în cap idei pe care Traian Băsescu nu are datele necesare pentru a le înţelege. Nu am înţeles de unde a ajuns unul ale cărui lecturi se opresc cel mult la Playboy adeptul lui von Mises şi Hayek.
Azi, în a nu ştiu câta emisiune ne-electorală la postul public de radio Marele Machitor(apropo, poate că, dacă mai au prilejul, cei de la Parlament îi pun fiola, înainte de a-l lăsa să se urce la tribună, pentru că ultima oară mai avea puţin şi-şi muşca limba!) are viziuni despre viitorul lui mandat. Şi ce viziuni!
Primo: statul este o povară, pentru că avem prea mulţi bugetari. 1,45 de milioane, zice el." Marea prioritate este reforma statului, statul nu trebuie sa mai fie o povara pentru cetateni. In momentul de fata aducem bani din taxe si impozite si garantam cu ei functionarea statului-1,45 milioane bugetari, trebuie gasite solutii."
Minciună, zic eu. Ei sunt cu mult mai puţini, cu cel puţin 350.000. Multe posturi au fost desfiinţate, multe sunt blocate. De asemenea, cifra aia, de 5% din PIB, la care trebuie să ajungă salariile bugetarilor, NU ARE nicio justificare logică, şi nici economică. Este un prag arbitrar, de genul: atât e în Germania. Sau în Franţa. Adunăm mere cu pere, pentru că, de fapt, nu se numără la fel bugetarii într-un stat unitar şi într-un stat federal. Trecem peste...
Cu alte cuvinte, eliminând funcţionarii publici, vreo 200.000 cu totul, pe care îi putem trece la capitolul "birocraţie a statului"(de dragul demonstraţiei, pentru că lucrurile sunt mai complicate), restul, circa 900.000 sunt medici, infirmiere, asistente medicale, profesori, învăţători, poliţişti, angajaţi ISU, CFR, etc, etc. Adică servicii publice de care toată lumea are nevoie, şi pentru care plătim taxe şi impozite. Avem şi vreo 60.000 de angajaţi în armată. Nu mai vorbim de serviciile atât de dragi inimii lui.
Sunt aceste servicii o povară pentru noi? Dacă da, să desfiinţăm serviciile publice. Şi cine are bani să-şi angajeze paznici, să plătească servicii medicale private, să-şi dea copiii la şcoli private, să trăiască civilizat, cine nu, să crape. Asta e România lui Băsescu? Asta crede Băsescu despre statul român? Şi ticăloşi sunt doar ziariştii care "isi denigreaza propria tara si propriul stat"?
A doua mare tâmpenie este aceea privitoare la justificarea unicameralismului, pe care vrea să-l promoveze, odată cu o viitoare modificare a Constituţiei. Evident, aici vedem gândirea luminoasă a lui Boc cel Mic şi Tâmp, care şi-a luat doctoratul justificând superioritatea bicameralismului. Traian Băsescu e mai creator, şi transformă Parlamentul de la Bruxelles într-o cameră superioară a parlamentului naţional. "Optiunea mea ar fi un Parlament unicameral, pentru ca o alta camera va fi la Bruxelles. Parlamentul de la Bruxelles va decide multe si pentru noi si atunci pentru ce sa ai dau camere aici cand Parlamentul national trebuie sa colaboreze cu cel de la Bruxelles".
Cum aşa? Parlamentul României este camera inferioară a Parlamentului European? O fi scris aşa ceva în Tratatul de la Lisabona? Sau au greşit chelarii de la Cotroceni raftul cu sticle?
În rest, o singură remarcă: paranoia anti-presă i se accentuează. De ce? Nu ştiu. Poate pentru că se teme de trecutul şi de prezentul său, de ce ar putea scoate la iveală presa? Mai multe despre emisiune, citiţi aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu