Cred că trebuie să deschis o rubrică specială, "Duşi cu capul!", pentru că tot mai mulţi politicieni şi tot mai multe persoane publice fac declaraţii demne de Gâgă, lipsite de logică, de demnitate şi de bun simţ. Şi o pun cap de listă pe madam Macovei, care se dovedeşte sluga perfectă a Marelui Machitor. Cum râgâie ăla de la Cotroceni o tâmpenie, hop! madam să-l susţină şi să justifice!
Ce zice idioata, întrebată cum se manifestă corupţia la parlamentari? "Cum se exercita aceasta coruptie in randul parlamentarilor? Aranjeaza pentru diverse locuri de munca prin ministere sau diverse institutii ale statului, sau pe anumite proiecte de legi pe care le avanseaza cu un scop anume".
Ascultă, fă, că altminteri nu-ţi pot spune! Ce zici tu se numeşte nepotism, se practică peste tot în lume şi nu cred că e inclus printre faptele de corupţie, pentru că dacă ar fi, primul cercetat pentru corupţie ar trebui să fie Boc cel Mic şi Tâmp, care şi-a făcut făcut şoferul consilier personal şi şi-a angajat nepoata la Guvern!
Da, Parlamentul este acela care aprobă structura Guvernului, înfiinţează şi desfiinţează instituţii ale statului. E o faptă de corupţie, vacă neagră? Şi n-ai aflat încă vestea că legile se votează pentru a satisface nevoi şi interese specifice, cele cu caracter general fiind de regulă mult mai puţine? Dacă parlamentarii votează, la iniţiativa unor deputaţi care reprezintă interesele apicultorilor, la cererea acestora, o lege doar pentru ei, este o faptă de corupţie? Toate legile sunt avansate cu un scop anume, pentru că în Parlament nu se face artă pentru artă, idioato!
Şi mai zice Macovei: "Cred ca, fiind mai putini, creste si raspunderea lor, si reprezentativitatea. Asta se cupleaza cu votul uninominal, asa cum s-a aplicat acum. Votul uninominal, incepand sa se exercite mai des, si oamenii obisnuindu-se cu asta va creste aceasta relatie de raspundere, ca asta este ideea, Parlamentarul sa dea socoteala in locul in care a fost ales".
Ţi se face silă să vezi că tuta asta, care a fost ministru al justiţiei, nu ştie lucruri elementare, inclusiv din Constituţie. Mandatul parlamentarului NU este imperativ. Circumscripţiile nefiind egale, ca număr de votanţi, numărul de voturi cu care este ales cineva este IRELEVANT pentru reprezentativitate. Şi dacă avem trei sute de parlamentari, dar vin la vot doar 10% dintre votanţi, ăia sunt mai nereprezentativi, conform logicii lui Macovei, decât 475, votaţi de 55% dintre alegători. Ceea ce este o tâmpenie, cum am mai spus. Sunt votaţi, adio şi-un praz verde! Sunt reprezentativi. În plus, votul uninominal creşte presiunea exercitată de votanţi asupra aleşilor pentru trafic de influenţă, pentru că votanţii văd în parlamentari un soi de super-primari. A protestat madam Macovei când Boc le-a dat parlamentarilor bani pentru bisericile din circumscripţii? Nu este tot corupţie, pe bani publici? Şi ce zicea că face votul uninominal?
Acum, că tuta susţine şi dezincriminarea consumului de droguri uşoare e doar un mizilic pe lângă panseurile mai sus pomenite. Să prizaţi bine! Asta, dacă vreţi să nu vi se aplece văzând-o pe madam Macovei.
PS: un număr mai redus de parlamentari e o mană cerească, în vremuri de criză, pentru cei care ar vrea să facă legi cu dedicaţie. Le micşorează drastic costurile, pentru că trebuie să cumpere mai puţine voturi. Cum se vede, tot ăia cu bani au noroc cu obsesiile lui Băsescu!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu