V-am spus că, în opinia mea, "reforma Miclea" este despre bani, nu despre educaţie. Despre bani publici care trebuie să poposească în buzunare private. Încă o dovadă: contul de 500 de euro, făcut la naştere, pentru fiecare copil, de către stat, care poate fi accesat doar dacă la terminarea perioadei obligatorii de şcolarizare, în cazul nostru de 10 plus 1 ani, titularii îşi continuă studiile. Cum în medie se nasc circa 220.000 de copii pe an, statul va pune în bănci 110 milioane de euro în fiecare an, bani care vor sta acolo cel puţin 16-17 ani. Până se vor face primele plăţi, adică peste 17 ani, se vor strânge circa 2 miliarde de dolari, pentru care băncile nu investesc un cent să-i atragă(înţeleg că anul trecut au cheltuit pe publicitate circa 100 de milioane de euro!), şi pentru care vor plăti dobânzi de tot căcatul.
Bun, şi crede cineva că poate ţine la liceu şi la facultate, peste 17 ani, un copil cu circa 1000 de euro, cât s-ar strânge cu dobânzi cu tot? De fapt, nu la binele copiilor le stă gândul, ci la binele băncilor. Că şi ei au câte un împrumut de luat sau de "rostogolit". Aşa că...
Un comentariu:
Sistemul bancar are nevoie de sange proaspat, si cum astazi cetatenii nu se mai inghesuie sa doneze nimic, hop - sare statul in ajutor.
Ca vrem, ca nu vrem, nu conteaza. Ei oricum fac ce vor cu resursele noastre. Pana cand?
Trimiteți un comentariu