joi, 10 septembrie 2009

Un abuz de partid şi de stat

Deci, un demnitar al statului român, recte Patapievici, se foloseşte de o instituţie a statului român, recte CNA, pentru a închide gura unui cetăţean(că jurnalist nu-i putem spune, câtă vreme el nu se defineşte aşa!), cu care are el un conflict privat. Acum, cetăţeanul cu pricina, Mircea Badea, este, îi place sau nu, realizator de emisiuni de televiziune. Se presupune că în ceea ce spune, bun sau prost, Badea se bucură de protecţia Constituţiei, aia care cică garantează libertatea de exprimare.
Mi se pare de tot porcul să-l amendezi doar pentru că spune prostului pe nume. Pentru că Patapievici, în nemărginita-i slugărnicie, s-a băgat singur în căcat, nu l-a băgat Badea. Singur e vinovat de deteriorarea proprie-i imagini, Badea n-a făcut decât să constate(cam contondent, dar altfel n-ar fi avut niciun farmec!) o realitate. Fapt pentru care a primit o amendă de 10.000 de lei. Mult, dar face! Oricine-i tăvăleşte pe Patapievici şi pe alţi pupinbăseşti prin smoală şi fulgi binemerită de la patrie!
Cât priveşte decizia CNA, ea este şi va rămâne odioasă, pentru că reprezintă, cum am spus, un gest de intimidare a jurnaliştilor şi realizatorilor de televiziune care sunt critici la adresa sistemului băsescian. La fel de ruşinoasă, şi de odioasă rămâne şi tăcerea "societăţii civile", care a demisionat de la misiunea sa. Asta e! Badea, fă-ţi un cont şi o asigurare contra amenzilor de la CNA! Ăsta e doar începutul...

4 comentarii:

Anonim spunea...

pe ciutacu' nu-l vedeti cind foloseste aceeasi unitate de masura aka cna-ul, nu?
dubla masura - pt "colegi de coalitie" respectiv pt "basesishti"

oh, dulce orbire...
fish

Anonim spunea...

pe ciutacu' nu-l vedeti cind foloseste aceeasi unitate de masura aka cna-ul, nu?
dubla masura - pt "colegi de coalitie" respectiv pt "basesishti"

oh, dulce orbire...
fish

Anonim spunea...

Libertatea de exprimare la care va referiti se intinde pana la marginile tarcului in care sunt stapani patronii de media. Exemplul urmator e concludent, tocmai pentru ca e vorba de "tarcul" in care zburda Mircea Badea: Ion Cristoiu aparea seara de seara la "Sinteza zilei" pentru a combate, aaa...pentru a combate. Cand si-a permis un pic mai multa "libertate de exprimare" (in fond nu se abatea de la itinerariu, era vorba de nuante), de a devenit brusc indezirabil. Asa ca libertatea de exprimare e doar o lozinca goala de continut, o peltea pe care unii o intind asa cum le vine mai bine la un moment dat.

Constantin Gheorghe spunea...

Ion Cristoiu a plecat pentru că s-a certat cu Badea şi Ciutacu. Iar cei doi i-au bătut pe bună dreptate obrazul. Ceea ce a făcut Cristoiu cu cele două pupeze numai jurnalism nu e. Dacă ne mai gândim şi la ce spun gurile rele, că fata lui e asistenta EBA la Bruxelles, lucrurile vin de se leagă.
Asta la nivel de bârfă. La nivel de principiu, Patapievici e slujbaş al statului, şi foloseşte statul pentru răfuieli cu un adversar. Asta nu se face, într-o democraţie. Patapievici e din categoria celor care una spun, alta fumează. Simplu, nu e credibil. Şi nici moral. Are la dispoziţie rubrica din EvZ, n-are decât să se păruiască într-o veselie cu Badea.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...