sâmbătă, 26 septembrie 2009

Brassai

Portretul lui Pablo Picasso
Portretul lui Henri Matisse în atelier
Brassai la lucru
Azi vă prezint câteva lucrări ale lui Brassai, pe numele lui adevărat Gyula Halász jr, născut în 1899 la Braşov, dar crescut şi educat la Paris. Un oraş pe care l-a iubit şi a arătat asta în fotografiile sale.

4 comentarii:

Belle de Jour spunea...

Buna ziua/seara
Foarte frumos ca il "popularizati" pe Brassai si viziunea lui asupra unui oras in care a ajuns, l-a inteles si l-a iubit.
O seara placuta
Belle de Jour

Béranger spunea...

Ah, faimoasele scări din Montmartre... astea mai există, dar 90% din Parisul lui Brassaï nu mai este nici pe departe ce-a fost... există momente în care detest modernizarea hypertehnologică!

Iată şi o variantă mai mare a celebrei poze: 859x1200 pixeli.

Prima imagine, cu ceaţa, ca wallpaper zipped.

Altminteri, talentat bozgorul, musai să mai caut pe torente nişte filme vechi franţuzeşti, pentru atmosferă, iar în lipsă... oi mai citi un Simenon, ceva.

Atmosferă: mi-aş dori, dar nu dau atâţia bani: La photographie humaniste, 1945-1968 : Autour d'Izis, Boubat, Brassaï, Doisneau, Ronis...

"Off-topic", pour ainsi dire: recent, o nostalgie de-a lui Piersic senior viza talentul lui Yves Montand, iar întâmplarea face că tocmai comandasem un CD cu Montand (nu că n-aş avea un "best of" excelent, şi niscai MP3-uri). Că veni vorba de imagini alb-negru care inspiră boala melancoliei, recomand filmul "Premier mai" ou "Le père et l'enfant" (1958), cu Yves Montand. Nu, nu e cu defilări.

Béranger spunea...

Între 9 septembrie şi 15 noiembrie 2009, Muzeul de Artă din Braşov prezintă o expoziţie BRASSAI, marţi-duminică, 10:00-18:00.

Karakas spunea...

Senzatia care o am uitindu-ma la poze este ca am trait si eu odata in alb si negru. Incredibil cita forta de sugestie au...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...