marți, 10 aprilie 2012

Hasta la vista, baby!



Ştiu, pot fi oricând acuzat de folosirea unui limbaj contondent, la limită intolerant. Dar am ajuns la o vârstă la care alergia la prostie şi la manipulare a ajuns maximă. Nu mai suport tupeul şi aroganţa unor indivizi care ne dau lecţii, de la înălţimea incompetenţei lor, despre orice, aşezându-se pe soclul absolutei moralităţi.

Studiu de caz: Sorin Ioniţă, azi, în Excrementul Zilei. Citez: " Ce au în comun opoziţia, ONG-iştii şi băieţii deştepţi ai mineralelor în afacerea CUPRUMIN? Din belicoşenie infantilă (primii), neştiinţă (cazul doi) şi interese directe (ultimii) s-a creat un larg front al kommentariatului în afacerea Cuprumin."

Prima jegoşenie: oricine nu e cu noi, e cu ruşii. "kommentariat", cuvând inventat, face trimitere la Komintern, la ruşi, la "jos comunismul!" Din start ni se spune că suntem nişte tâmpiţi că nu acceptăm marele succes al lui Muţunache Labă-Tristă, şi mai rău, suntem slugile ruşilor. Faptul că ăla de la Cotroceni şi Fecioara din Pleşcoi au făcut trafic de influenţă pentru grupuri industriale deţinute de ruşi e un amănunt nesemnificativ. Ei sunt patrioţi, ce pizda mă-sii! Trădători suntem noi, că nu vrem să "ne vindem ţara!"

Continuă şarjele imbecilului: "E absurd să pierzi vremea discutând cum şi cine a făcut evaluarea iniţială a activelor, atâta vreme cât finalmente a avut loc o licitaţie, la care a venit cine a vrut şi a oferit cât a vrut. Doar bătrânii guru de la ASE încă nu s-au prins că preţul unui bun e dat de piaţă, încorporând în el toată informaţia disponibilă, utilizările prezente şi viitoare ale activelor şi un coeficient de risc de afacere, şi ne învaţă că “valoarea reală" a unui bun se află adunând contabiliceşte inputurile care l-au generat.

La fel de şocant e să auzi de la distinşi analişti financiari că dacă firme similare private au profit de 10%, atunci de ce nu ţinem noi Cuprumin la stat, ne împrumutăm cu 6%, facem investiţii în ea şi ieşim în câştig? Asta sună ca triumful speranţei asupra experienţei de 20 de ani: pentru că s-a demonstrat că managementul de stat nu-i în stare să producă decât căpuşare şi randamente de -10%, de aia, după cum se vede din datoriile anuale de 10-20 milioane euro acumulate regulat de Cuprumin. Aţi uitat de Petrom, pe care ne enervăm acum că face profit prea mare, dar nu ne enervam înainte când respectivul profit mergea, prin firmele sindicale ale d-lui Liviu Luca, în buzunare diverse?"

Evident, tot ce e românesc îi pute imbecilului! Cine dracu mai predă "socialism ştiinţific la ASE, când Academia a ajuns un soi de sucursală a "Şcolii austriece"? Iar statul e prost administrator cu program, nu pentru că ar fi o fatalitate. Pentru că la cârma lui au ajuns ticăloşi ca Sorin Ioniţă, ce reperă ca nişte papagali tot felul de clişee, nu tocmai inocent, ce-i drept. Ci bine plătiţi de tot felul de cercuri de interese private.

Citiţi voi restul articolului aici . O singură nedumerire mai am: de ce ar fi o atât de mare tragedie dacă Cuprumin ar fi cumpărat de nişte industriaşi români? Oricum nu ne paşte niciun pericol. Românii cu bani îi investesc în vile de genul oribilităţii lui Videanu, în curve de lux şi în maşini bengoase, care nu pot fi folosite pe non-şoselele româneşti. Hasta la vista, baby!
 
Menţiune: articol postat întâi pe pagina mea de Facebook. Care, da, continuă să mă enerveze!

2 comentarii:

Karakas spunea...

Basescu e in mare graba sa dea toate minele, pentru ca cica nu ar mai avea statul resurse sa produca locuri de munca. Serios, porumbelu' pacii? Ce sa-ntelegem, ca ai ajuns la capat de drum, si i-ai luat si pe toti romanii alaturi de tine? Daca Capitanu' nu paraseste vasu' cind se scufunda, sa-i ia si pe pasageri cu el...asta da iubire de neam.

De fapt el isi recunoaste in final propria neputinta, de a conduce tara de unul singur, asa cum si-a propus. Arata falimentul Republicii Semi Imparatesti cu toti dregatorii ei, strinsi uniti in jurul Maretului, si care acum, fug ca sobolanii pe alte corabii.

Deci, sa recapitulam, statul e la pamint, nu mai are resurse, pentru ca investitorii straini nu mai vin. Asta stiam de vreo doi ani. Si ce-a facut puterea doi ani? Dar in ultimii opt? Cite joburi a creat si cite a taiat? Deci, nu merge economia capitalista de partid?

Basescu lanseaza catre popor un ultim santaj. El ne spune ca joburi in Romania nu o sa mai fie decit in minerit si ca e musai sa vinda toate resursele strainilor. Felicitari absolventilor de medicina, au viitorul asigurat! Lampasele pe cap, va rugam...

A facut cineva vreo analiza in Romania, ce se va intimpla daca minele alea nu se vind? Au o alta solutie pentru minerii disponibilizati, de exemplu pentru re-educare in alta cariera?

http://www.mediafax.ro/politic/basescu-nu-mai-avem-resurse-pentru-locuri-de-munca-daca-nu-privim-cu-responsabilitate-spre-minerit-declaratiile-presedintelui-9506069

ANONIMUS spunea...

Dobitocii se fac ca nu pricep ce pricepe aproape toata lumea care are creier in dotare si un IQ decent. Ca subt paravanul castigatorilor de la Cuprumin,se afla ori "seviciile"sau
prietenii celui mai nervos presedinte,care ma tem ca a fost platit in avans,de unde starea de nervozitate .Mutunache, ma tem ca va fi cazat impreuna cu presedintele dupa ce se va da verdictul viitorului
proces.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...