duminică, 22 aprilie 2012

Frontul Naţional, marele câştigător al prezidenţialelor franceze!



Hollande, primul, cu 28%, Sarkozy, al doilea, cu 25%, Le Pen, a treia. Şi cu circa 20% din voturi! Asta e, se pare, marea surpriză a primului tur! Acum urmează politica alianţelor. Rămâne de văzut cum se vor adresa cei doi electoratului frontist. Şi mai ales ce îi va spune madam Le Pen. Vin zile interesante. Creşte pipota în Dan Diaconescu, nu?    

3 comentarii:

Rromanea spunea...

Lasa ma Franta, vezi-ti de satra ta, stralucitorule!

Karakas spunea...

Ramine de vazut cit de anti-austeritate este Hollande. Franta depinde de “bunavointa” investitorilor straini, care pot imprumuta Franta sau nu sa-si acopere plata anuala a datoriilor. Franta nu are “loc de intors”, cum are, de exemplu, Anglia, a carei banca centrala poate cumpara datoriile statului, pe cind Franta nu poate, intrucit Banca Centrala Europeana nu are voie sa faca asemenea operatiuni.

De fapt, Franta apare captiva a sistemului global financiar:

http://www.bbc.co.uk/news/business-17811923

PS: vad ca ai cititori avizi de cultura :)

N. Raducanu spunea...

Comentariile analistilor francezi ieri seara aratau ca probabil M-me Le Pen nu va da nici o indicatie in favoarea unuia dintre candidatii pentru turul doi, deoarece extrema dreapta nu ii suporta pe nici unul la Palatul Elisee. Dar rezultatele alegerilor precedente arata ca 60% dintre alegatorii Frontului National in primul tur au votat pentru Sarkozy in al doilea tur. Ceeace nu il va ajuta prea mult acum pe actualul presedinte, deoarece calculele arata ca Fr. Hollande, sustinut de alegatorii lui Front de Gauche (Melanchon) si de cei ecologisti (Eva Joly), va lua in turul doi 54% din voturi, lui Sarkozy revenindu-i restul, adica 46%.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...