duminică, 8 aprilie 2012

Şi-au mai făcut nişte prieteni!



Evreii şi-au mai făcut nişte prieteni prin lumea asta mare, după ce l-au declarat "persona non grata" în Israel pe laureatul premiului Nobel pentru literatură Gunter Grass, pentru crima de a fi criticat Israelul şi forţa sa de lovire nucleară. L-a pus dracu' să nu adopte linia oficială israeliană în privinţa Iranului şi intenţiei acestuia de a se dota cu armament nuclear. Sigur, faptul că Israelul nu permite AIEA să facă inspecţii pe teritoriul său, în locurile sensibile, şi nici n-a semnat Tratatul de Neproliferare, sunt simple amănunte, de care doar anti-semiţii grav se pot lega!

Acum, vorbind serios, un atac asupra uzinelor iraniene de îmbogăţire a uraniului pot avea grave efecte asupra populaţiei civile iraniene. Dar pe evrei îi doare în cur de asta! Deşi sunt oameni cu capul pe umeri şi în Israel, inclusiv foşti şefi ai Mossad, care avertizează împotriva acestei aventuri periculoase. Or fi şi ăştia anti-semiţi?!

Oricum, i s-a pus pata lui "Bibi", şi au să atace Iranul. Iar dacă Obamezul vrea să pupe un al doilea mandat, va ajuta Israelul în acest atac. Lucrurile sunt simple. Cinismul e la ordinea zilei.

Aşa că vă dau un sfat: puneţi mâna şi învăţaţi ce aveţi voie şi ce nu aveţi voie să vorbiţi despre Israel, că nu se ştie niciodată!

2 comentarii:

Karakas spunea...

Nu stiam ca AIEA nu ii este permis accesul la inspectii nucleare in Israel. AIEA este principala "scula" cu care se fac presiuni asupra statelor care dezvolta tehnologii nucleare. Daca e adevarat, inca un exemplu ca institutiile astea sunt pentru catei, nu pentru dulai. Eu insa nu am auzit ca AIEA sa fac vreo inspectie in SUA sau vreun stat din UE care are tehnologie nucleara.

Constantin Gheorghe spunea...

Fac, prietene! Până şi în SUA şi Canada! Pentru că se ocupă de multe probleme, inclusiv de securitatea centralelor nucleare, prima sa sarcină. Doar că SUA sunt putere nucleară declarată, transparent, nu pe burtă. La fel Franţa şi Marea Britanie, şi Rusia.
Că unii au folosit AIEA pentru alte obiective, vezi Irak, e altă poveste. Care n-a făcut un bine Agenţiei...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...