miercuri, 25 aprilie 2012

Transformarea României



Muţunache Labă-Tristă e ridicol. Ştiu, este un pleonasm! MRU este chintesenţa ridicolului. Dar, speram eu, un minim bun-simţ ar fi trebuit să-l ţină cât de cât în realitate. Ei bine, nu! Azi, la întâlnirea cu Marele Anonim(că cine dracu ştie cine este von Rompuy şi cu ce se ocupă el?!), Muţunache declară cu emfază: "pariul acestui guvern, datoria sa fundamentala e ca fiecare zi care trece sa transforme Romania din ce in ce mai mult intr-o tara cu adevarat europeana, de la structuri la oameni, de la mentalitati la obiceiuri."

Ăsta e sănătos? El nu ştie dacă de vineri, pe la prânzişor, mai e sau nu premier, dar face pariu că guvernul lui va transforma România. De parcă asta s-ar face peste noapte! Noi nu suntem în stare, de 22 de ani, să terminăm flinticul ăla de autostradă spre mare, închidem spitale şi şcoli, scade speranţa de viaţă, şi ăsta schimbă totul în câteva zile, hai, luni de zile? Ştiu, vorbăria asta e noua limbă de lemn, a devenit ceva reflex, un soi de cod. Dar, cu puţină imaginaţie, MRU poate evita măcar ridicolul. 

Ce mai putem aştepta de la ăştia? Am avut opt ani un preşedinte dus cu pluta, care a vrut să facă din delirul lui distructiv un proiect pentru România. Delir care, după 2008, l-a trasferat şi guvernului, al cărui prenier este, de facto. Am avut un premier care a fost trompeta dementului de la Cotroceni. Acum văd că l-a contaminat şi pe ăsta. 

Transformarea României într-un stat modern, şi european, dacă se poate, dar măcar modern, este o necesitate. Este proiectul nostru de viitor, şi de maximă urgenţă. Dar pentru asta e nevoie de mai mult decât rumeguşul discursului oficial. E nevoie de un plan, şi de oameni capabili să-l ducă la bun sfârşit. Eu, unul, nu văd nici planul, nici oamenii, fie că este vorba de putere, fie că este vorba de opoziţie. Asta nu înseamnă că actuala putere nu trebuie să plece. Cu cât mai repede, cu atât mai bine! Asta înseamnă că deştepţii din USL trebuie s-o lase mai moale cu tâmpeniile şi să facă ce aşteaptă oamenii de la ei: să se prezinte cu programul, şi cu oamenii. Oameni care să nu fie deşeuri portocalii reciclate...

4 comentarii:

ciprian teodorescu spunea...

nu mai puneti la inima prostia unui pulifrici pilos pe numele sau mihai razvan ungureanu.

Karakas spunea...

Eu m-as multumi sa transforme Romania macar intr-un stat, pornind de la realitatea ca a ajuns o (semi)colonie.

In alta ordine de idei...

Zeita Increderii in Piata si Capitalism se lasa asteptata in zadar in Anglia, dupa ce guvernul Cameron a inceput “schimbarea” prin a impresiona pe Oamenii de Bine despre politicile sale de austeritate si efectele benefice pe care acestea ar fi trebuit sa le aibe asupra economiei. Dupa doi ani de austeritate economia Angliei a intrat intr-o recesiune de tip “double-dip”. Unde este Zeita Increderii?

Mitul increderii este un fals grosier in acest context global economic, iar masurile de austeritate o tin departe de a ne vizita.

http://krugman.blogs.nytimes.com/2012/04/25/camerons-remarkable-achievement/

Mario spunea...

Tu esti de acord cu marsavia numita lista neagra a angajatilor?

http://capitalismpepaine.wordpress.com/2012/04/25/a-aparut-lista-neagra-a-angajatilor-hr-blacklist/

Nu crezi ca este un abuz al patronilor? Nu crezi ca s-a ajuns prea departe cu aceste aberatii de dreapta si ca e cazul sa punem piciorul in prag?

chien spunea...

@ Mario: Foarte importanta semnalarea ta, mai ales ca desi unii de acolo sustin ca nu vor decat sa-i dea in gat pe angajatii care-i fraudeaza, de fapt e vorba de o politie politica explicita, ca pe vremea lui McCarthy. Unul deja comenteaza la obiect:
"Chestia asta e mult mai tare decat ce a facut Breivik. Breivik a omorat doar 77 de socialisti, dar lista neagra ii pune cu botul pe labe GLOBAL. Patroni din toate tarile, uniti-va!"

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...