marți, 3 aprilie 2012

De ce e un jeg Nicuşor Dan



Aşa cum bănuiam, Nicuşor Dan, altă speranţă "intelectuală" a politicii autohtone, este produsul unora de prin PDL. Să ne înţelegem bine: nu-i contest în niciun fel competenţele în matematică. Nu ştiu dacă mai profesează sau nu, se pare că da, la un Institut al Academiei; de fapt nu ştiu sigur din ce-şi câştigă el existenţa acum. Dar titlul de doctor în matematică nu i-l poate contesta nimeni. Cum nu-i poate contesta nimeni titlul de doctor în medicină lui Oprescu. Şi, spre ştiinţa lui Sorin Ioniţă, despre care voi vorbi mai jos, Sorin Oprescu chiar e universitar, nu papagal cretin, ca el. Iar zecile ale de mii de medici români care lucrează în putredul(de bogat!) Occident sunt produsul şcolii româneşti de medicină, aia de care se îndoieşte el, Ioniţă. E drept, Nicuşor Dan, candidatul, este produsul şcolii române de ONG işti, care chiar e lamentabilă, ca să nu spun de căcat. Asta e: fiecare şcoală cu meritele ei.

Politica nu este un concurs de CV uri, cum crede Nicuşor Dan, şi nu doar el. El e mândru că a blocat nu ştiu câte proiecte în Bucureşti. Zice că spre binele nostru. Eu zic că ne-a făcut un rău. Dar, mă rog, trecem! În această activitate extrem de "utilă" oraşului, Nicuşor Dan a avut largul sprijin al Fecioarei din Pleşcoi. Faptul că PDL Bucureşti nu a prezentat până sâmbătă un candidat pentru Primăria Generală făcea parte dintr-un plan, care viza creşterea de notorietate a lui Nicuşor Dan, pentru ca în ultimul moment partidul să declare că îl sprijină pe "independent". Afişele alea care au împânzit oraşul, documentul cu "cele o sută de miniciuni ale lui Oprescu", susţinerea isterică din partea EvZ, a RL şi a HotNews, toate astea duc spre PDL. Doar că Pliciman le-a stricat ploile, după spectaculoasa dezertare a lui Piedone.

Acum au început regretele. Cel mai vocal este, cum spuneam, Sorin Ioniţă. Un individ care judecă pe toţi, fără să fi făcut nimic el, personal. Cum să vă spun, hârtia suportă multe. Iar dacă ne gândim că SAR, unde "lucrează", a fost la originea multor "reforme" impuse României de BM, cu rezultatele catastrofale pe care le cunoaştem, vezi sănătatea, "expertiza" lui nu face doi bani!  Dar, pupincurist cu talent evident, a obţinut şi el o sinecură de la băsescu. Şi face dovada c-o merită. Dar asta nu înseamnă servirea interesului public, ci doar servirea propriului interes.

Bun, şmecheria cu "Salvaţi Bucureştii" n-a ţinut. Lăcomia, dar mai ales banii lui Prigoană, au făcut diferenţa. Să vedem dacă Nicuşor Dan continuă cursa, sau abandonează, motivând şi el că l-a învins "sistemul ticăloşit". Sistem din care se dă de ceasul morţii să facă parte. Ca să-l submineze din interior, vezi bine!

Sincer, schimbarea primarilor Bucureştilor la fiecare patru ani(şi chiar mai des, vezi Lis după Ciorbea, vezi Videanu după băsescu II), nu a adus nimic bun oraşului. De aici disperarea tuturor primarilor de a face doar investiţii care se văd imediat: floricele pe câmpii, băncuţe, fântânele cântătoare, etc. Un proiect serios cere mult timp, continuitate în finanţare. Sorin Oprescu are meritul că dus la capăt proiecte(aiurea, dacă e să mă întrebaţi pe mine, dar care înghiţiseră deja mulţi bani) începute cu ani de zile în urmă. Acum are şansa de a-şi pune în operă propriile proiecte. Dar fără un Consiliu General care să nu fie Gică-Contra, nu se poate face mare lucru. Iar PDL trebuie să dea socoteală pentru felul mizerabil în care consilierii său au înţeles să "de-servească" interesele bucureştenilor.

Aşa că lucrurile sunt ceva mai complicate decât par. Şi se aplică morala vechiului banc cu şoricelul, elefantul şi pisica: "Nu oricine te bagă în căcat îţi vrea răul, şi nu oricine te scoate din rahat îţi vrea binele". Aviz "entuziaştilor" care-l văd primar pe Nicuşor Dan: e o cioară vopsită. Care spune multe despre caracterul său. Asta e!  

5 comentarii:

Romulus spunea...

1. Nicuşor Dan nu e produsul vreunui partid aşa cum nu sunt nici eu de exemplu.
2. Şcoala română de ONGişti nu e de căcat. Nu există o şcoală de ONGişti oricum.
3. Se vede clar că îl susţineţi pe Oprescu.

Anonim spunea...

Asa, si de ce e un jeg Nicusor Dan? Ca nu reiese din articol. Chiar admitand scenarii abracadabrante in care Prigoana (cel care a insistat ca Cristian Preda sa fie dat afara din PD-L tocmai pentru ca l-a sustinut pe ND)ar fi sponsorul lui ND, tot nu vad de ce ar fi un ... jeg. Eu, unul, nu mi-as permite sa spun asa ceva despre un om pe care nu il cunosc. Altfel, articolul nu e scris rau si prezentarea unor scenarii ca posibile scenarii nu e nici ea interzisa, atata vreme cat aceste scenarii nu sunt prezentate ca certitudini. Faptul ca va prezentati drept un liberal de stanga nu va ridica pe dumneavoastra in sus, ci dezonoreaza stanga (sau liberalismul, pe care le preferati).

Elena spunea...

relativ la titlul acestei insiruiri de cuvinte ce vor sa aiba un sens: CINE ZICE, ALA ESTE!

sincer, imi pare rau de timpul pierdut sa citesc. Ceea ce ati scris mai sus mi-a dat senzatia ca ati inghitit ceva nociv si vomati in cuvinte. Linistiti-va, domnule sustinator de chirurg, tot Oprescu o sa castige alegerile si asta nu pentru ca e mai bun, ci pentru ca majoritatea bucurestenilor (alde dvs) NU MERITA un primar ca Nicusor Dan. Cu toate acestea, eu tot pe Nicusor Dan il voi vota!

Mihai spunea...

Se pare ca oricine poate scrie ce vrea in ziua de azi pe internet. Nu mi se pare corect sa atacati persoane care nu au drept de apel (presupun ca niciun candidat la primarie nu citeste toate blogurile de cacat, cum poate fi privit si asta, inafara de candidatul pe care il sustii).

com spunea...

Debitam ineptii cu aer de certitudine, fara argumente. Ati putea sa va inscrieti chiar in PDL. Mic exemplu: orice om cu gandire logica bine structurata si-ar pune intrebarea: "De ce si-ar taia PDL-ul o mare bucata din sansa de a-l pune primar pe Prigoana, sustinandu-l pe ND si afisandu-i pe cei doi in dezbateri televizate?". Noroc ca noi nu ne punem astfel de intrebari, nu-i asa? NU TREBUIE SA GANDIM, CI DOAR SA AVEM CONVINGERI. Va felicit, va iese.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...