vineri, 13 aprilie 2012

Există un Dumnezeu al demogogilor idioţi?



Pliciman, esenţa politicianului idiot, demagog şi semi-analfabet, declara azi, la graţierea a zece miei(sic!) că are o legătură directă cu Divinitatea. "Merg la biserica atunci cand vine vorba de un acoperis de reparat. In rest, am o legatura directa cu divinitatea, nu am nevoie de intermediari".

Sigur, poţi vedea lucrurile şi aşa. Doar că nu despre popă ca intermediar între individ şi divinitate este vorba, pentru că preotul nu asta face. El este un păstrător al învăţărturii, al dogmei, dacă vreţi. Fiecare are o legătură directă cu Divinitatea, dacă crede. Dar poţi s-o şi iei razna în credinţa ta, şi atunci preotul te aduce la realitate, ca să zic aşa. 
 
Nu ştiu cine îl aduce la realitate pe parvenitul ăsta, care se visează acum deschizător de drumuri în materie de tradiţie religioasă: graţierea mielului corupător de electori. Pentru că totul este o mizerie populistă, care face apel la obiceiul(foarte recent) al preşedinţilor americani de a graţia un curcan cu ocazia Zilei Recunoştinţei. Doar că aia nu este o sărbătoare religioasă, ci una laică. Iar sacrificiul mielului are altă semnificaţie în lumea creştină. Trimite la Mielul Domnului, care se sacrifică pentru oameni. E ca şi când am rescrie istoria creştinismului, şi un Prigoană din Pont l-ar graţia pe Iisus şi l-ar beli pe Barabas. 
S-ar mai fi născut creştinismul, în condiţiile astea?
 
Simple amănunte, veţi zice. Da, dar spun multe despre "poporul născut creştin". Eu sunt ateu, şi sincer în opţiunea mea. Dar câţi dintre cei care bat mătănii până la pământ şi nu scapă biserică fără să-şi facă ditai crucea, cred sincer în Dumnezeu? Câţi se declară credincioşi, şi încalcă, cinic, toate regulile religiei pe care o susţin cu înfocare? Există un Dumnezeu al demagogilor idioţi, al fariseilor, al celor precum Prigoană? Se vede treaba că da! Şi, cu ajutorul Dumnezeului lor, le merge bine! Poate şi pentru că e un Dumnezeu mercantil, şi de asta are Prigoană o legătură directă cu El: intră în relaţii contractuale! Dă-mi, să-ţi dau!

Un comentariu:

ciprian teodorescu spunea...

cred multi in Dumnezeu,dar te injura indata ce au parasit spatiul fizic al Bisericii.Ipocrizia e o arma mortala...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...