duminică, 8 aprilie 2012

De ce să-i facem pe plac lui băsescu?



Poate am lipsit eu din ţară în ultimii patru ani, de vreme ce nu-mi aduc aminte să fi auzit românii cerând imperios "clasei politice" schimbarea Constituţiei, raderea din catastife a Senatului şi celelalte fantezii sexuale ale lui traian băsescu. Nici pe cei care au manifestat în Piaţa Universităţii nu i-am auzit strigând "Jos Senatul!" Nu, ei strigau "Jos băsescu!" Ceea ce, trebuie să recunoaştem, e cu totul altceva!

Şi atunci de unde convingerea unora că USL trebuia să admită cererile lui băsescu? Doar pentru că apare "augusta" lui semnătură pe un fax? Hai să fin serioşi! Nu respectă el Constituţia, pe care a jurat, ca şi pe Biblie. Sigur, chestia cu Biblia e opţională. Dar respectarea Constituţiei este OBLIGATORIE, inclusiv pentru el. Vi se pare că se prăpădeşte din respect pentru ea? Mie, nu!

Din umilele mele cunoştinţe, altele sunt pe agenda cetăţeanului român: şomajul, sărăcia, lipsa de perspective, starea mizerabilă a educaţiei şi sănătăţii, ca sisteme publice, insecuritatea, violenţa, problemele economice, proasta guvernare. Până şi starea mizerabilă a democraţiei a ajuns pe agenda lor, ceea ce, deşi e o veste rea, e şi o veste bună, pentru că, în sfârşit, încep să lege calitatea vieţii lor de calitatea sistemului politic.

Poate cineva invoca, în mod serios, voinţa românilor, când e vorba despre "parlamentul unicameral"? Poate spune că votul de la Referendum(care nu are efecte obligatorii asupra Parlamentului) a fost unul raţional, şi nu unul resentimental, stimulat de o propagandă insidioasă, pusă în slujba unui băsescu aflat la Putere, dar care s-a comportat permanent ca unul aflat în Opoziţie? Nu am făcut la fel cu "votul uninominal", şi am obţinut cel mai neprofesionist şi mai corupt Parlament din istoria noastră recentă? În ultimii 22 de ani au mai fost atâţia parlamentari arestaţi, cercetaţi şi condamnaţi? Nu tot băsescu, şi pupincuriştii lui, au promovat această "reformă" a clasei politice, care a distrus-o?

Şi atunci de ce ar trebui să-i facă pe plac USL lui băsescu? Doar pentru a mai face un rău României?

Un comentariu:

ANONIMUS spunea...

Basescu s-a sonat de cand a fost pus pe tusa de parlament pentru putin timp,cand inteligentul popor roman la repus in functie. Ranchiunos peste poate Maximus Dementius Senilis a cerut "poporului iubit" un parlament unicameral la idea ca de la unul singur usor se poate intampla sa se ajunga la nici unul.
Numai" bizonul nationale"e in stare sa gandeasca ca parlamentul este ce-l mai costisitor pentru idiotime si nu o pavaza impotriva "ideilor"totalitare.Cum e poporul asa e si "Conducatorul".Sper ca "inteligentul popor"greu apasat de "taticul lui"s-a trezit insfarsit.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...