joi, 5 noiembrie 2009

Ochi dulci liberalilor

Ce am înţeles eu din interviul lui Pulea Vodă, de la "Realitatea FM":
  • Şi-a dat seama că este izolat pe scena politică, ceea ce nu face bine la urne.
  • Nu ştie cum să iasă din izolare, pentru că PDL nu-i este de niciun folos, fiind, la rândul lui, izolat. Se repetă, la o altă scară, scenariul din 1996, atunci izolaţi fiind Ion Iliescu şi FDSN.
  • Nu vrea să renunţe la controlul absolut asupra guvernului, chiar dacă această pretenţie i-ar putea anula şansa ieşirii din izolare, printr-o alianţă cu PNL.
  • A înţeles că turul doi se va juca între el şi Geoană, şi diferenţa o va face electoratul liberal. De aceea începe o acţiune de seducţie în această direcţie, prin propunerea refacerii Alianţei DA. Nu este însă dispus să plătească tot preţul acestei seducţii: să ofere liberalilor postul de premier. În schimb promite cotă unică de 12%. În 2011, ce-i drept!
  • Va continua să ignore Parlamentul şi noua majoritate parlamentară. Este un joc de-a cine cedează primul. L-a mai jucat, cu rezultate când mai bune, când mai rele. Nu-l costă nimic s-o facă şi acum. Dacă e de bine, să fie primit! Dacă nu, nu!
  • Interesant, încă ezită în numirea unui nou premier. Probabil nu prea înţelege care ar fi persoana pe care, eventual, s-o agreeze şi cei din PNL, rămânând în acelaşi timp şi sub controlul său. Nu a digerat încă eşecul de ieri. Nu am înţeles de ce a existat şi la el, şi la PDL, cvasicertitudinea că guvernul Croitoru trece.

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...