miercuri, 4 noiembrie 2009

O campanie prea lungă

Nu ştiu cum vi se pare vouă campania asta electorală, dar mie mi se pare, vorba lui Mircea Badea, de mare porc! N-am înţeles la ce le trebuie "cantidaţilor" o lună de campanie, când, dacă ne gândim bine, ea seamănă cu aşa ceva doar sâmbăta şi duminica. Cred că 15 zile sunt arhisuficiente!
Dacă n-ai notorietate până în campanie, dacă n-a auzit nici dracu de tine până atunci, ce şanse ai să schimbi lucrurile într-o lună de campanie? Zero!
Şi apoi, e vreun candidat, dintre ăia cu ceva şanse, care să fie novice în politică? Să fim serioşi! Îi ştim pe toţi ca pe cai breji! Vadimache e pe baricadele astea de două decenii, Jiji e mai ceva ca Brad Pitt pe ecrane, băsescu ne mănâncă nervii tot de două decenii, Geoană de vreo zece ani, Sorinache de vreo 15, Crin îşi plimbă pleata şi lenea prin politică din 1990, etc, etc. Şi atunci? De ce vor ei să ne fută la cap cu tâmpenii o lună, când o săptămână e deja prea mult? Doar pentru a cheltui aiurea banii sponsorilor, care sponsori îi au de la noi, plătitorii de taxe şi impozite?
Aţi văzut vreo idee nouă în campania asta? În care "titanii" se dau loviţi în haripă şi nu au programată NICIO dezbatere televizată pentru turul unu? Până şi afişele te fac să borăşti de plictiseală sau de oroare, vezi băsescu scalpat şi într-o ureche, clamându-şi ura faţă de parlamentari!
Să punem şi noi de-un Referendum: campanie de o săptămână la prezidenţiale şi de maximum două la parlamentare, cu cheltuielile reduse la maxim! Bani daţi DOAR de stat, şi cheltuiţi doar cu aprobarea unui cerber de la Curtea de Conturi! Să vezi atunci cum mişună băieţii printre cetăţeni tot mandatul, nu doar în campanie! Aşa, stau lipiţi de sticla televizorului ca musca de zepelin!

Un comentariu:

Darius cel Tulbure spunea...

E o ocazie pentru cei mici să se facă mai cunoscuţi...

În fine, sistemul de vot este biasat rău. De fapt nu sistemul, oamenii. Ei sunt biasaţ. Zic "nu-l votăm pe ăla că nu are şanse". Când de fapt corect este pe dos: "ăla nu are şanse pentru că nu-l votăm".

În situaţia asta democraţia nu are niciun sens. Pentru că democraţia se limitează la un set mic de alegeri - şi anume cei care se perindă de atâta timp prin top. Şi apoi mai vorbim de schimbarea clasei politice. Fâs! Ea se poate schimba, dar românii nu vor. Chiar şi acuma putem găsi printre candidaţi pe cineva mai breaz decât Băse, Crin & Geoană.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...