sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Important e să arzi gazul!

Marele Cârpaci, traian băsescu, se visează acum Salvatorul Naţiei. Nebuia lui ia forme tot mai grave, pe măsură ce îi devine tot mai evident că trendul descendent nu mai poate fi inversat. Acum luptă pentru intrarea în turul doi, pentru că nici măcar asta nu mai este sigur! Şi atunci apelează la un discurs fascistoid, scoate de la nafttalină toate clişeele propagandei legionar-comuniste(apropierea nu este forţată, sunt destule elemente de continuitate între naţionalismul legionar şi cel ceauşist), agită pericolul lui Ion Iliescu - "Pentru nimic in lume nu il voi lasa pe Ion Iliescu sa isi exercite din nou puterea asupra acestei tari" - şi în general se agită în zadar, pentru că, din toate punctele de vedere, a devenit un individ de la care nimeni nu mai aşteaptă nimic bun.
"Privesc aceasta criza ca pe o furtuna si ma simt comandant pe cea mai mare nava pe care am comandat-o vreodata. Are numele sfant Romania si are la bordul ei un echipaj de 22 de milioane de oameni. Comandantul tine mana ferm pe carma si va duce nava in port linistit! Eu am incredere in echipajul navei Romania, sa aveti si voi incredere in comandatul ei."
Da, cum dracu nu! Să-i spună cineva tâmpitului că un bun comandant nu-şi duce nava în furtună, o ocoleşte, şi dacă chiar trebuie s-o înfrunte, are grijă să n-o scufunde. Ca să nu mai vorbim despre viziune, care este TOTAL nedemocrată: o naţiune nu este, nu are cum fi un echipaj de navă, oricum ai lua-o, pentru că doar în totalitarism unul dă ordine şi restul execută. În democraţie lucrurile decurg altfel, puterea "comandantului" nu este absolută, poate fi cenzurată. Iar acum trece peste tot ce înseamnă democraţie, şi pune, vorba vine! poporul să arbitreze între el şi majoritatea parlamentară, ceea ce este un gest iresponsabil: "De cinci ani am încercat să conving partidele politice că avem nevoie de schimbarea clasei politice. Au spus «da» la consultări, dar niciodată nu au făcut nimic. De aceea vă chem pe dumneavoastră să decideţi cine are dreptate, eu sau majoritatea parlamentară". Cum să decidă? Pentru că Referendumul nu înseamnă arbitraj, nu înseamnă sentinţă, nu înseamnă nimic. Sau e doar o chestie de interpretare? Păi atunci poate interpreta şi că poporul l-a mandatat să desfiinţeze Parlamentul, dacă zice "da" la Referendum. Că-l duce mintea la prostii!
"Nu-i zi lasata de la Dumnezeu sa nu vezi cate un sclifosit care vine la televizor si spune ca s-a saturat, ca nu mai vrea sa traiasca in Romania , ca tara lui e ultima(...) Cum sa nu iti iubesti tara cand ii stii istoria, cand ii stii cultura, cand stii prin cate a trecut acest popor de la formarea lui, coborasuri, suisuri(...) Dar de fiecare data si-a gasit resursa sa devina puternic, sa fie liber, desi a fost inconjurat de trei imperii (...) Cu totii am reusit sa o scoatem la capat prin forta acestei natiuni."
Păi, Pulimea Ta, istoria nu se mai învaţă în şcoală, pentru că s-a inventat gugălitul! Parcă aşa ziceai: intri pe gugăl şi gata: te-ai luminat! Creşte patriotismul în tine de dă şi pe afară! Apropo: de ce ar fi mândru cineva de ţara asta, pe care o conduci cum o conduci? De ce ar fi mândri românii că sunt contemporani cu un mitocan? Şi ce-o să facem? O să ne hrănim mereu din gloria înaintaşilor? Care înaintaşi, dacă suntem cinstiţi cu noi, au fost departe de a fi chiar modele şi uşi de biserică.
Am o singură nedumerire: ce înţelege tembelul prin "schimbarea clasei politice"? După cum atacă Parlamentul, este clar că schimbarea este sinonimă cu revenirea la regimul partidului unic. Care partid, vezi şi metafora ţării ca un bampor, trebuie să fie strâns unit în jurul Năucului Conducător, singurul care ştie direcţia şi poate ţine cârma! Ce dacă traiectoria este ca pişatul boului! Ce dacă nu duce nicăieri! Important e să arzi gazul! Ceea ce face cu talent şi aplicaţie! Dar a venit vremea s-o facă pe banii şi pe nervii lui, nu pe banii şi pe nervii noştri!

2 comentarii:

ana_idu spunea...

stiu ca spun un lucru pe care unii l-au mai spus, in alte forme, dar e in logica lui "uni": uninominal, unicameral, unipartidism. si inca nu m-a obisnuit cu gandul ca majoritatea isi permite sa ignore aceste amenintari.
diana usturoiu

Anonim spunea...

Mai adaug un ,,uni,, uni,cacat,,

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...