marți, 3 noiembrie 2009

Gripa porcină, extrema dileală!

Avem o gripă pe cap. Până aici nimic nou. În fiece an, pe vremea asta, începe sezonul gripelor. Unele mai blânde, altele mai agresive. Unii, mai ghinionişti, mai şi dau colţul după întâlnirea cu viruşii. Ale vieţii!
E adevărat, acum virusul e o prospătură, dar şi o corcitură inedită. Nu avem "amintiri" despre întâlniri anterioare cu virusul. Deci e mai greu să fabrici un vaccin. Şi atunci faci şi altceva, până se fabrică vaccinul. Slavă Domnului, nu suntem chiar în Evul Mediu.
Doar că măsuri care sunt luate în seamă de naţiuni civilizate, în România nu funcţionează, din pricina specificului naţional. Care-şi bagă picioarele în orice vine dinspre autoritate. Şi atunci, cum faci? Păi, dacă nu se poate cu vorba bună, trebuie să le bagi frica în oase.
Ceea ce a încercat ieri să facă profesorul Străinu-Cercel. Uitând că în România Pulea Vodă are monopolul asupra băgatului fricii în oase. Drept pentru care, în plină criză epidemică, îi dă un şut în cur singurului om care putea gestiona balamucul, obligându-l să demisioneze. Şi, exact din aceleaşi motive, dar cu rea-credinţă, convoacă de urgenţă CSAT, ca să facă ce? Să pună tunurile pe viruşi? Să-i alerge cu şpionii sau contra-şpionii? Şi apoi, CSAT mai funcţionează legal, cu guvernul ăsta incert?
Nu, frate! El vrea să tragă tot ce se poate în materie de imagine de pe urma porcuşorilor gripaţi! Cu riscul de a creşte producţia de cavouri! Bine, pentru Videanu e o veste bună, nu una proastă! Aşa că vom avea o şedinţă inutilă, care are drept scop să ne spună că la timona ţării este Măreţul Timonier, drept pentru care problemele au dispărut ca prin farmec.
Gripa asta ne arată în ce hal de dileală a ajuns viaţa politică românească. Şi e doar începutul! În loc să vorbească medicii şi epidemiologii, vorbesc politicienii! Totul pentru vot, totul pentru victorie!

Un comentariu:

Karakas spunea...

Daca, conform lui Basescu, in Romania ar exista deja 1 milion de doze de vaccin H1N1 din productie interna, de ce nu a inceput inca vaccinarea populatiei?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...