luni, 9 noiembrie 2009

Citeşte şi scuipă-l!

Nesimţirea în politică, neruşinarea, minciuna, manipularea, toate ar trebui să aibă nişte limite. Pentru că dacă nu există limite, dacă politicienii cred că totul le este permis, tot eşafodajul democraţiei se prăbuşeşte iremediabil.
O formă de nesimţire fără limite este cea arătată de Liviu Negoiţă, care s-a comportat de parcă şefii de partide ar fi fost obligaţi să vină să-i pupe condurul în Palatul Victoria şi să-l roage să le accepte sprijinul în Parlament! Asta în loc să încerce să construiască un sprijin pentru guvernul lui, care este o caricatură, până la urmă!
Dar culmea neruşinării politice o găsiţi la Mordechai pe blog. Protagonist, Pulea Vodă, ca de obicei. Ştiţi, am scris şi eu, de faptul că se lăuda că a mărit România cu 9700 de kilometri pătraţi. Şi ce zicea jigodia în 2004, când Guvernul României condus, ce-i drept, de adversarul lui politic, Năstase, iniţia acţiunea de la Haga. Citiţi şi flegmuiţi!
"BBC (2 noiembrie 2004, ora 14:00) Realizator: Ionuţ Iamandi
……………………………. Traian BĂSESCU:"...Deci, Ucraina are un drept legitim şi am mai văzut susţineri “BĂSESCU este pro ucrainean”. Aici discutăm de faptul că noi o să pierdem la Haga. Dacă vom merge cu un proces la Haga.
Realizator: Credeţi că vom pierde la Haga?
Traian BĂSESCU: Categoric da."
PS: din context, înţeleg că era vorba despre canalul Bâstroie. Dar de mâncat căcat, tot mânca! Pentru că era vorba despre un litigiu în care România avea toate argumentele să se adreseze organisme internaţionale, unele din ele, inclusiv UE, dându-ne între timp dreptate. Indiferent despre ce este vorba, tot un jeg rămâne, pentru că România nu e mai mare, şi ucrainienii încalcă regulile internaţionale în cazul canalului Bâstroie.

Un comentariu:

Karakas spunea...

Porcu' face ce stie: grohaie!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...