joi, 19 noiembrie 2009

Avem Preşedinte! Cine dracu e?

Poate sunt eu prost! Belgianul Harman Van Rompuy, premierul Belgiei, o ţară care abia se mai ţine, legată cu sfoară şi lipită cu gumă de mestecat, ca fi viitorul preşedinte al UE, iar o britanică, fost comisar pentru comerţ, Catherine Ashton, va fi şeful diplomaţiei europene. Compromis, compromis, dar nici aşa!
Sigur, Harman al nostru a fost educat la iezuiţi, scrie poezii în canonul japonez haiku, este catolic convins, dar, pentru Dumnezeu! Fix de asta avea nevoie Europa în criză, într-un moment când se redesenează echilibrele la nivel global, de un birocrat baroc şi suprarealist, în acelaşi timp.
Am o singură nedumerire: Pulea Vodă ştie cine e nenea ăsta? Prin ce l-o fi sedus personalitatea lui?
Şi încă ceva: nimeni din Est nu ocupă vreo funcţie importantă în conducerea UE. Asta spune multe despre "Europa Unită". Unită pe dracu!

Un comentariu:

N. Raducanu spunea...

Presa occidentala are o singura explicatie pentru aceasta alegere a doi necunoscuti in functiile supreme ale U.E.: nici unul dintre ei ne trebuie sa le ia din stralucire lui Sarkozy si Merkel! Care vor ca si pe mai departe ei sa aiba cuvantul decisiv in problemele Europei. Cetatenia Europei? Mai intai cea nationala germano-franceza!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...