joi, 19 august 2010

Loialitate şi imbecilitate



Am tot scris despre natura fascistoidă a guvernării şi despre gândirea totalitară a oranjgutanilor. Spusele de azi ale lui Funeriu, cel mai sinistru(ştiu, nu vă obosiţi să-mi reproşaţi licenţa "poetică"!) ministru al educaţie din ultimele două decenii, vin ca o confirmare: "În tot ceea ce ţine de politica de personal la nivelul ministerului, fie că este la nivel central sau nivel local, vor fi două criterii care vor fi utilizate. Primul criteriu este cel al competenţei profesionale şi al doilea criteriu este cel al loialităţii faţă de programul de guvernare şi faţă de obiectivele guvernării".


Cum era aia? "Un popor, o ţară, un Fuhrer?" Ce-şi mai poate dori românu'?

4 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Aia cu loialitatea e foarte tare... Luata neutru, loialitatea este in sine o trasatura de caracter pozitiva, dar cind unul ca Funeriu adauga programul si obiectivele _acestei_ guvernari, pai vade retro!

Funeriu ma socheaza, e un ticalos inteligent si educat, si mi e si mai tinar decit mine... (Mai e si nevricos si constipat tot timpul, deci tot ce pot sa sper e ca-i plezneste o data o coarda cind se enerveaza si... hai liberare!)

pacos spunea...

Cu tot respectul, mi-as permite o corectura: Funeriu e un ticalos educat. Ca despre inteligenta nu poate fi vorba, daca da pe gura asa ceva.

cristi spunea...

Pe oranjgutani ii doare mult mai tare daca sunt comparati cu comunistii, care faceau si ei chestii din astea. Noi astia mai putin tineri care am prins macar liceul inainte de 90 mai stim ce era invatamantul politic.
Funeriu e un tip inteligent si educat care s-a trezit catapultat intr-o functie pentru care nu are pic de pregatire sau experienta. Si asta ca primul job! Reactia unui om normal, cu un pic de modestie si bun simt, la o astfel de propunere ar fi sa refuze functia motivand lipsa de experienta. Dar Funeriu e un tanar ticalos plin de ambitie, nu are nici modestie nici bun simt, iar incompetenta lui in postul ala se vede din cosmos, oricat ar incerca sa o mascheze prin agresivitate. Foarte curand va intra in istorie pe usa din dos. Probabil c-o sa plece din tara fiindca oricine lucreaza acum in invatamant o sa se fereasca de el ca de ciuma.

Karakas spunea...

Deci zbori din sectorul public daca nu esti loial Fuhrerului. In sectorul privat nu pupi contracte cu statul daca nu pupi poala Fuhrerului. O sa o ia in mecla mai tirziu, o cere cu insistenta.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...