miercuri, 11 august 2010

Cum se şterge băsescu la cur cu Preda şi Cotoi



Ce-i al lui, e pus bine! Pulimea Sa are unicul talent printre politicienii români de a se şterge la cur cu toţi cei care, la un moment sau altul al carierei sale, l-au slugărit. Începând cu don Pedro: "Petrică, eşti cel mai bun!" Şi buf! Cuţitul în spate! Am zis buf? Ce lapsus, dom'le! Revenim: deci omul nostru calcă fără milă pe cadavre şi se descotoroseşte de oricine, odată ce acel cineva nu-i mai foloseşte.

Câtă vreme lucrurile erau neclare în legătură cu realegerea sa, oameni precum Cristian Preda, Voinescu-Cotoi sau Monica Macovei i-au folosit pentru a mobiliza un anume tip de electorat. Şi pentru a da o spoială de "intelectualism" şi de "democraţie" unui partid ca o turmă de oranjgutani, pusă pe furat din banul public.

Acum nu mai are nevoie de ei, deci îi poate arunca la gunoi: "Dacă eu aș fi fost implicat, PDL ar fi fost mult mai precis în acțiunea politică. N-ar fi existat în PDL niciun politician care nu respectă regula de aur. Discutăm în interior și când am decis ceva respectăm toți. Indiferent că s-ar fi numit Preda(Cristian Preda-n.r.), Sever Voinescu, Radu F. Alexandru, n-ar fi fost în partid dacă eu conduceam partidul. Nu-ți poți permite luxul să încerci să-ți creezi notorietate atacând partidul. Asta reflectă lașitatea acestor oameni. E ușor să faci o declarație la televizor și să devii important."

De fapt, asistăm la victoria grupării BVB, şi mai ales la trecerea lui boc în barca celor trei. Cum spuneam, acum băsescu s-a trezit pe cap cu un nou Tăriceanu. Nu-şi mai permite însă un război cu boc, pentru că fără PDL este un zero barat, şi opoziţia îl poate suspenda oricând. Iar un Referendum prin februarie-martie 2011 l-ar scoate de la Cotroceni cu un scor de zile mari, aproape de unanimitate ! Că e conştient de acest lucru o dovedeşte declaraţia asta: "Trebuie clarificate lucrurile între guvern şi grupurile parlamentare PDL. Am văzut că un senator n-a înţeles de ce ne-am întâlnit la Snagov. Fără o discuţie cu grupurile parlamentare în mod cert guvernul cădea. Repet, în mod cert cădea." Sigur, o dă pe guvern şi moţiune. Dar e clar care sunt temerile lui adevărate.

băsescu se pregăteşte pentru o bătălie politică dură în toamnă, care se va da nu doar cu opoziţia, ci şi cu propriul său partid. Vremea experimentelor a trecut în PDL. Baronii au învins. Controlul accesuluui la banii publici e asigurat în continuare, sponsorii sunt liniştiţi, cel puţin pe moment, iar Pulimea Sa are un viitor mai luminos. Cel puţin acum...

4 comentarii:

Adrian Teacă spunea...

Ştii ceva? Asta mi-a plăcut. E ca în bancul ăla cu iepuraşul şi ursul. Oare pupincuriştilor ăstora le cade părul?

Pleonasmul spunea...

Din partea mea da pe ei, da' vezi ca daca vorbesti urit te ia Olgutza de outze. A, Olgutza se refera doar la injuraturile la adresa PSD-ului? Bine.

je spunea...

un paragraf dintr-o postare mai veche
"Dumnezeule mare! Iar o luăm de la capăt cu prostiile! Iar umblă prin ţară Pulimea Sa ca Vodă prin lobodă, înjurându-i pe parlamentari, iar ne prostim cu ANI, iar discuţii inepte pe teme cretine, iar încearcă PDL să se "desprindă" de băsescu, la şto, că ei şi partidul oricum nu există decât PRIN băsescu, Crin iar se păruieşte cu Ponta, timp în care industria tocşoaielor duduie de mama focului."
urmeaza postarea cu zakyntos.
si apoi peisajul se schimba:
"băsescu se pregăteşte pentru o bătălie politică dură în toamnă, care se va da nu doar cu opoziţia, ci şi cu propriul său partid. Vremea experimentelor a trecut în PDL. Baronii au învins. Controlul accesuluui la banii publici e asigurat în continuare, sponsorii sunt liniştiţi, cel puţin pe moment, iar Pulimea Sa are un viitor mai luminos. Cel puţin acum..."

nu se observa NICI o schimbare de sensuri?

Constantin Gheorghe spunea...

Nu, sunt episoade sordide ale aceluiaşi joc: să-i prostim pe proşti.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...