duminică, 8 august 2010

Legea talionului, ultima soluţie?


Ce dracu' să le mai facem demenţilor de la volan? Azi, la Caransebeş, pe pista fostului aeroport, se desfăşura Campionatul Naţional de Motociclism Viteză. Un nebun a intrat cu maşina pe pistă, i-a alergat pe cei care încercau să-l oprească şi a accidentat patru oameni. Nu i-a păsat de nimeni şi de nimic! După ce a lovit spectatorii, a plecat ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic, deşi era alergat de Poliţie şi de concurenţi. Păcat că a pus mâna pe el întâi Poliţia, pentru că dobitocul merita călcat în picioare.

Nu sunt adeptul legii talionului, dar, fraţilor, dacă idioţii nu se mai tem de lege, poate se vor teme de bâtă. Poate, deşi n-aş fi prea sigur. Unii se cred teasupra tuturor, pentru ei nu există nimeni şi nimic în afara lor.

În loc să evoluăm, să ne civilizăm, noi, românii, involuăm, ne scufundăm în mocirlă, ne negăm umanitatea. De ce? Cine şi ce ne împing în direcţia asta? Cred că trebuie să răspundem la întrebările astea, şi cu cât mai repede, cu atât mai bine...

Un comentariu:

Mortul de pe zebra spunea...

Mai exista politie in tara asta?
Mai exista autoritati in tara asta (doar ptr altceva decit sa le platim taxe si impozite)?
Mai exista presa si societate civila (nu in sensul de lingai ai puterii)?
Ieri la Realitatea se batea apa in piua, se filozofa pe tema cocalarului surprins cu 250 de km la ora.
Papagalul Ciocan o scalda, gazda o scalda, ramolitul de la nu stiu ce asociatie a victimelor accidentelor o scalda si el incoerent.
Nici unul nu vedea sau nu vroia sa vada singura solutie.
Inasprirea legii dupa model UE.
In Franta cocalarul prins cu 250 la ora s-ar fi ales cu masina confiscata, carnetul suspendat 3 ani si 100000 de euro amenda sau bulau.
Scurt.
La noi cind s-a propus un proiect de lege asemenator a sarit de cur in sus asociatia magistratilor condusa de sinistra si halucinanta mona pivniceru ca cica legea e inacceptabila ptr ca s-ar "incalca drepturile omului".
Tot ptr ca s-ar incalca drepturile omului s-a legalizat recent si omorul cu cainii de lupta de catre curtea suprema de justitie.
Asta-i Romnania anului 2010, membra a UE.
O tara ca o jungla, o tara unde mafiotii si cocalarii ii calaresc pe putinii cetateni decenti care mai rezista aici, totul cu complicitatea UE.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...