miercuri, 4 august 2010

Fantezii cu boc



L-am văzut pe limbricul ăla de boc, cum dădea fericit din lăbuţe într-un studiou al postului de radio public, pentru că tocmai fusese pupat pe frunte de vice-regele FMI, pe motiv că şi-a făcut lecţiile şi şi-a tăiat unghiuţele.  Şi ce ridicol era când ne explica el că ne-am împrumutat ca să ne împrumutăm şi că ne vom mai împrumuta ca să ne împrumutăm şi că odată şi odată o să ne fie bine, cine mai apucă momentul ăla.

Limbricul face şi filosofie: ăia pe care îi dă afară din sistemul bugetar sunt partea nefolositoare, care trebuie extirpată. Îi recomand animalului o internare într-un spital, în care nu există suficient personal, pentru că a fost dat afară de el, şi să se fezandeze în propriile-i fecale şi pişat!  Dar cum are bani să se trateze în cele străinătăţuri, slabe speranţe să mi se împlinească această fantezie.

Aşa că vă invit să vă expuneţi propriile fantezii cu boc. Hai, ştiu că-i sunteţi "fani". Lăsaţi-vă imaginaţia să zburde!

PS: ăştia de la FMI ne cred tâmpiţi. După ce "constată" că Guvernul s-a încadrat în ţinta de deficit, o aruncă printre dinţi şi p-aia cu plata restanţelor statului către furnizori. Păi dacă plăteau restanţele, se mai încadrau în ţintă? NU! Şi atunci? Ne furăm singuri căciula, sau vizita asta a fost una cu final anunţat: le dăm idioţilor ălea 900 de milioane, că tot nu fac nimic cu ele? "Au să zacă la BNR şi le putem primi înapoi oricând vrem" , şi-or fi zis ei. Şi ni le-au dat...

4 comentarii:

Béranger spunea...

1. Aha. Dar scăderea depozitelor obligatorii ale băncilor de la 25% la 20%, asta la cât se cifrează? Altfel spus, cât de mare e cadoul făcut de Mugurel Isărovici băncilor străine? Nu cumva cu mult mai mult decât jegul ăsta de împrumut de la FMI?

2. Ce nu pricep nici mort este cum organul calului consideră cineva NORMAL să impui un deficit limitat la 3% în vreme de criză, când ţările bogate din UE se chinuiau să respecte limita de 3% pe timp de pace, şi unele nu reuşeau (sau nu voiau)? Cât de tâmpiţi pot fi ăştia ca să impună aşa o rigoare în depresiune?

O să-l plângem pe tovarăşul Stalin...

Constantin Gheorghe spunea...

Beranger, prietene, cum vrei să se numească în viitor Braşovul? Jeffrey Franks?

Béranger spunea...

Nu, cred că Dominique Strauss-Kahn, că blondele oricum or să-l confunde cu Yves Saint Laurent.

Adrian Năstase spunea...

D-le Gheorghe constat că aţi ajuns să-l băgaţi în seamă pe Boc tocmai dv. care atrăgeaţi mereu atenţia că nu e decât o extensie a lui Băsescu.
Şi am obsevat că şi alţii îl înjură din ce în ce mai des pe Boc şi parcă văd că în toamnă, când va fi schimbat cu unul mai curat şi mai uscat, boborul va înălţa laudă lui Băsescu că, în marea-i dragoste de oameni, l-a alungat pe Boc cel Rău...
Şi o luăm da capo...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...