joi, 19 august 2010

Pişatul boului



E bine să-i mai aducem aminte Pulimii Sale ce zicea în urmă cu vreo doi-trei ani. Ştiu şi eu, ştiţi şi voi, suceala e a doua natură a Iubitului Conducător. Acum, dacă e să luăm declaraţiile lui băsescu pe orice subiect vreţi voi, veţi obţine în timp celebra traiectorie numită "pişatul boului". Asta face practic inuutilă ORICE discuţie pe marginea unei declaraţii, câtă vreme peste o zi poziţia se poate schimba cu 180 de grade. Dar şi aşa e cazul să ne spună, dacă are o explicaţie de bun simţ, ce s-a întâmplat între 2007, când acorda interviul ăsta celor de la "Dilema Veche", şi ăşi expunea viziunea despre România viitoare: "Sper ca România de mîine să atragă înapoi marea majoritate a românilor care au plecat din motive economice în ultimii ani. Acesta va fi principalul barometru al reuşitei noastre ca ţară, al eficienţei elitei politice, economice şi, nu în ultimul rînd, al elitei culturale."

Asta declara cel care, la fix trei ani de la acest interviu, îndemna românii să emigreze din motive...economice! "Hai să nu mai facem o dramă din faptul că plecăm. Cel mai mare obiectiv al nostru a fost dreptul nostru de a pleca acolo unde ne este mai bine. În momentul de faţă, statul român nu poate să plătească medicii, profesorii, aşa cum merită."

Evident, dacă îl întrebi, NU este eşecul lui. Alţii sunt vinovaţi, ca întotdeauna. Iar dacă se screme ceva mai mult Lăzăroiu, veţi afla că, de fapt, e vorba de un SUCCES, nu de un eşec. Şi dacă stau să mă gândesc, e mai mult decât un succes, e un triumf pentru băsescu: triumful tupeului, aroganţei şi nesimţirii unui om pentru care noi nu existăm.

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...