duminică, 8 august 2010

Metode de selecţie


Nu ştiam că există un campionat mondial de saună. Cum însă există tot felul de astfel de întreceri cretine, cum ar fi cine mănâncă mai mulţi ardei iuţi sau cârnaţi, de ce n-ar exista şi un astfel de campionat? Doar că idioţii care au organizat campionatul de saună au reuşit să ducă absurdul întrecerii dincolo de viaţă: a câştigat concurentul finlandez, care a reuşit să nu dea colţul, după ce a stat mai mult de şase minute la 110 C, pentru că rusul, celălalt finalist, a murit.

Cum spuneam, umanitatea dă semne evidente de regresie, spre peşterile începutului. Ce-or fi avut de demonstrat cei doi, doar Cel de Sus poate şti, dar mă îndoiesc că-L interesează astfel de subiecte. Doar dacă nu-i place şi Lui să citească tabloide.

Ştirea asta mi-a dat o idee: să alegem preşedintele României în urma unui maraton tocşoistic. Că şi aşa politica se rezumă la vorbitul până la epuizare prin tot felul de emisiuni inepte. Marea finală se va desfăşura după regula saunei: se vorbeşte până moare primul. Ăl de rămâne în viaţă ne va fi preşedinte. E o metodă la fel de bună ca şi votul, rezultatele fiind identice. Întrebarea este câţi dintre cei care vor căsca gura la marea finală vor da şi ei colţul, după acest maraton de vorbărie. Dar ştiţi cum este: orice rău spre mai bine. Mai scăpăm de proşti...

2 comentarii:

Béranger spunea...

Numai un război mondial ar mai putea curăţa lumea de prostie — nu că n-ar muri şi dintre deştepţi, dar post-război ar îndrepta atenţia oamenilor către lucrurile care contează, nu s-ar mai isteriza cu toţii după cine ştie ce gizmo electronic de băgat în cur, şi nici n-ar mai exhiba dovezi de plictiseală supremă de genul campionatului de fiert în bain-marie.

Karakas spunea...

Din pacate sunt multi spalati pe creier, si nu doar in elitele la putere, dar romani indocrinati 100%, care merg la biserica neo-liberala, si tin aceiasi lectie pe care republicanii americani au tinut-o de 30 ani: taxe mici (statul nu e in stare sa gestioneze banul public, deci necesita reduceri de servicii sociale), si daca se poate un stat cit mai mic. Oamenii astia nu vor sa vada ca roata se invirte, si ca nu mai merge cum a mers pina acum.

A trecut vremea cainilor cu covrigi auriti in coada.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...