luni, 2 august 2010

Alegeri anticipate acum!



Prosteala din ultimele zile, care ţine loc de politică, este măsura incapacităţii partidelor româneşti de a genera şi altceva decât vorbe. Un morman de  vorbe, prin tocşoaie tot mai plictisitoare şi mai lipsite de substanţă şi de inteligenţă. Este motivul pentru care n-am de gând să citez nicio zicere dintre cele care sunt discutate şi răsdiscutate pe micul ecran.

Constat doar că în PDL criza se acutizează, pentru simplul motiv că băsescu şi boc sunt două pietre de moară atârnate de gâtul partidului. Câtă vreme băsescu funcţiona pe post de locomotivă, faptul că boc e un dobitoc nu conta. Acum, că băsescu este aproape la fel de urât de populaţie ca şi ceauşescu în 1989, partidul a intrat în trepidaţie. Prilej pentru nişte pleşcari politici, gen Cristian Preda, să considere că a venit vremea lor, şi că, ajunşi la înghesuială, baronii partidului vor vrea o prospătură în fruntea PDL. Aia cu boc care vrea să zboare cu bicicleta spre lună este un soi de "Pick me! Pick me!"

băsescu s-ar putea să aibă marea surpriză să găsească în boc un alt Tăriceanu, şi să-i fie practic imposibil să-l dea jos, mai ales că există toate şansele ca Piticot să se fi aliat cu tripleta BVB, ceea ce poate fi cea mai proastă veste pentru planurile Pulimii Sale. Dracu' i-o urma în partid pe Macovei, Preda sau Cotoi! 

UDMR este foarte tăcut, semn că vrea să rămână la guvernare indiferent de formulă. UNPR se dovedeşte o formă fără fond, nici nu există în sondaje, iar ostilitatea PSD şi PNL o să-l înmormânteze definitiv.

Bizar este jocul pe care-l face PNL, care se vede un soi de mireasă peţită de mai mulţi. S-ar putea să rămână fată bătrână, dacă mai face mult fiţe. Văd că l-a apucat şi pe Crin Antonescu boala lui băsescu: vrea şi el un PSD fără Iliescu. Şi ce dacă vrea? Până una-alta singurul partid care are capacitatea de a creşte real este PSD.

De altminteri în situaţia actuală singura soluţie politică o reprezintă alegerile anticipate. PDL nu se poate spăla pe mâini, pur şi simplu, ieşind de la guvernare. Iar PNL nu cred că este atât de stupid, chiar şi în condiţiile în care Iubitul Conducător îşi calcă pe cojones şi acceptă un premier liberal, să deconteze mizeria portocalie.

PDL trebuie să guverneze până la soroc, sau să accepte verdictul prematur al urnelor. Iar PSD trebuie să se poziţioneze ca singura alternativă la actuala guvernare şi să urmărească strict şi egoist interesele sale şi ale votanţilor săi. Vrăjeala cu "interesul naţional" nu ţine. Serveşte PDL interesul naţional? Serveşte băsescu interesul naţional? Şi atunci despre ce vorbim?

Dacă este vorba de aşa ceva, de un interes al ipoteticei naţiuni române, acel interes se defineşte simplu: păstrarea regimului democratic. În care orice criză se rezolvă transpartent, prin apelul la urne, nu cu pumnul, nu cu parul, nu cu aranjamente de culise, nu cu trădări şi traseism politic, cu şantaje şi corupţie politică.

Aşadar eu vreau alegeri anticipate acum! După ce ştim cum stăm, putem vorbi şi de formule de guvernare, şi de coaliţii, şi de premieri şi de miniştri. Până atunci totul este onanie!

Un comentariu:

Anonim spunea...

PNL cu doua fetze,
PNL nu stie ce sa aleaga, sa ramana cu Basescu, cum s-au pupat in alianta DA, sau sa lupte alaturi de PSD sa-l trimta pe acesta la lada de gunoi a istoriei. Asa ca acum PNL "inventeaza" aceleasi motive contra PSD, ca si PDL.Fatarnicia este la fel ca prostia umana.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...