luni, 23 august 2010

Iată acarul Păun!



Mulţi vor zice că prin reţinerea asistentei de la reanimarea Maternităţii Giuleşti s-a făcut un soi de dreptate. Poate, nu ştiu însă cu ce anume îi încălzeşte pe părinţii nou-născuţilor morţi această reţinere, sau chiar faptul că amărâta aia va face puşcărie. Cum nu cred că posibila inculpare a medicului de gardă ar servi la ceva.

Plecarea asistentei este doar o nefericită coincidenţă, picătura care a umplut un pahar de slăbiciuni ale unui sistem scăpat din mână, bolnav mai rău decât cei pe care se presupune că ar trebui să-i lecuiască. Eu nu cred nici acum că ceea ce s-a întâmplat acolo s-a întâmplat în cele 12 minute în care tipa a lipsit din salon. Focul nu putea face ravagiile de acolo în atât de puţin timp. S-a mai întâmplat ceva, iar acel ceva ne scapă acum.

Formal a greşit. Cred că nu era singura care făcea asta. Problema este că acolo trebuia să se află măcar două asistente, nu şase, cât ar fi după normativele europene. De unde să fi adus altă asistentă, dacă nici în celelalte secţii nu exista personal suficient? 

Cine a adus sistemul în halul ăsta? Asta ar trebui să ne intereseze, în primul rând. Poate vedem cârdăşia dintre decidenţi politici şi marile firme de medicamente, modul în care acestea corup medicii, preţurile cu mult mai mari ale medicamentelor, folosirea banilor destinaţi sănătăţii pentru reducerea deficitului bugetar, ca să dăm bine în poză la FMI şi UE. Poate vedem politica imbecilă de personal, tembelismul decidenţilor de tot felul, lipsa lor de viziune şi de morală. 

Ţara asta a căzut definitiv în haos, statul şi instituţiile sale nu mai au nicio autoritate, fărâmiţarea iraţională a puterii de decizie a dus la diluarea până la dispariţie a responsabilităţii. Şi nimic nu se va mai putea schimba. Cu acari Păun nu vom rezolva nimic, niciodată! 

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...