joi, 5 august 2010

Cinismul Pulimii Sale



Ce scriu acum nu prea rimează cu tonul glumeţ al precedentei postări. Da, e amuzant să vezi complicitatea în rele a celor două jigodii securiste, care îşi făcea fiecare numărul. Amuzamentul se termină în momentul în care şeful unui stat european declară cu nonşalanţă: "Dă-i în pula mea! Să plece! N-avem bani pentru ei! Nu sănătatea e prioritatea, ci regii asfaltului şi fanteziile Nuţicăi!"

Bine, n-a zis-o chiar aşa, dar aşa a gândit. De zis a zis asta: "Sunt de acord ca medicii pleaca in strainatate pe salarii mai bune. Cel mai bun lucru a fost liberalizarea pietei muncii. Sa nu mai facem o drama din faptul ca plecam. Statul roman nu poate sa isi plateasca medicii si profesorii cum merita, asta-i realitatea...Fiecare medic sau profesionist are dreptul sa plece unde este mai bine platit si apreciat. Din pacate, la ora actuala, Romania nu poate asigura salarii si conditii la nivel inalt."

Nu cred că există om politic nu responsabil, ci doar cu instinct de conservare, care să dovedească atât cinism şi atâta lipsă de  respect faţă de cetăţenii cărora le cere votul. Fuga creierelor este o realitate dureroasă pentru o ţară. Când vezi ce strategii de atragere a profesioniştilor din domenii deficitare desfăşoară ţări extrem de bogate, pentru a satisface nevoile cetăţenilor lor, iar tu nu ai ca reacţie la o problemă de viaţă şi de moarte decât o ridicare din umeri, atunci eşti ultima jigodie de pe faţa pământului!

Medicii ăia care pleacă au fost educaţi şi s-au specializat folosind bani publici. Noi toţi am investit în ei, pentru ca în schimb să avem un serviciu public de calitate. Iar şeful statului îi încurajează să plece din ţară? Mai mult, îi stimulează s-o facă, tăindu-le un sfert din salariile şi aşa de mizerie? Păi numai pentru asta ar merita trimis la plimbare cu şuturi în cur!

Dar cine s-o facă? Românii? Haida-de! N-au medici? Se duc la vraci! N-au spitale? Mai construiesc nişte biserici! N-au medici şi profesori? Mai "produc" un batalion de popi!

Concluzia o trageţi singuri.

5 comentarii:

Adrian Năstase spunea...

Se va rezolva şi problema asta. În curând nu vor mai exista profesorii care să-i pregătească pe medici la un nivel care să le permită angajarea în alte ţări.
Aşa că vor rămâne aici.
Vom rămâne toţi aici, fiindcă vom fi suficient de proşti încât să nu ne mai vrea nimeni.

Dan spunea...

Drama e ca basescu reprezinta imaginea majoritatii Romaniei manelizate de astazi.

Karakas spunea...

Rationament de Gaga! Asta se intimpla cind boborul alege un Gaga Prezident. Doar ca asta nu e doar prost, e si ticalos si parsiv si tradator al propriilor aliati.

ama spunea...

Ceea ce se uita este ca boborul NU l-a ales pe don base. Don base s-a ales singur manipulind niste voturi ale diasporei.
Dar, ceea ce este adevarat, este ca oricum am lua-o, 4 000 000 de zevzeci l-au votat.

ama spunea...

Tocmai am aflat ca fecioara din Plescoi este interesata sa puna ghiara pa terenul din fata hotelului Sofitel detinut pentru moment de Spitalul CF 2.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...