marți, 17 august 2010

Ciocul mic!



N-am înţeles de la ce s-au încăierat Geoană şi Ponta, adevăratul motiv, nu declaraţiile alea idioate făcute de amândoi în presă. O bănuială am: e vorba despre plata datoriilor din campania electorală de anul trecut, Probabil că Geoană face pe mortu'n păpuşoi şi aşteaptă ca PSD să dea banii. De asta nici n-am scris despre aşa-zisa pedeapsă, aceea de a nu mai vorbi în numele partidului pentru şase luni. E treaba lor, sunt băieţi mari, se descurcă ei. Oricum Geoană nu le făcea niciun bine când deschidea gura. 

Ce m-a deranjat cu adevărat este reacţia lui Cristian Preda. Un om pentru care am avut o reală stimă, chiar dacă suntem în tabere ideologice diametral opuse. Printre oranjgutani, printre boci, videni, berceni şi nuţici era o rază de lumină, o oază de normalitate. 

Nu mi-am închipuit că poate ajunge atât de jos, moral vorbind, că se poate transforma într-un pupincurist de toată jena. Vrând să-şi demonstreze ataşamentul faţă de "cauză", după ce a fost drastic smotocit în ultimele săptămâni pentru "deviaţionism", dă lecţii de democraţie PSD! 

""In aparenta, e vorba doar despre un schimb reciproc avantajos: tacerea de partid e pretul platit de Geoana pentru pozitia in stat. Asa vor spune cinicii autohtoni, pragmaticii, politicienii versati, oamenii cu experienta, cei care au priceperea terenului si nu se pierd in abstractiuni sau referinte la valori. Eu cred insa ca e vorba despre altceva: decizia PSD vadeste faptul ca, pentru Victor Ponta si sustinatorii sai, partidul e mai important decat statul...In aceasta viziune, partidul nu mai e un vehicul public al opiniilor individuale si colective, ci un cenzor privat. Unul care are drept unic scop sa acapareze statul si sa distribuie pozitii si rente celor care au tacut bine. Presedintele Senatului a acceptat situatia, bolborosind ceva despre nevoia de coerenta a actiunii de partid".


Cât de lichea să fii să scrii astea fără să roşeşti? Când îl ţii în funcţie pe boc, acest dobitoc sinistru, această cârpă de şters pe jos a Matrozului, care a dus economia în bălării şi care e ţinut acolo pentru că face tot ce spune Iubitul Conducător, nu pui partidul înaintea statului? Ce a făcut PDL? Nu a acaparat statul şi bugetul lui? I se pare că e de bine faptul că nici femeie de serviciu la stat nu poţi fi dacă n-ai carnet de partid de la portocalii? A uitat că şi lui i s-a pus pumnul în gură? Nu zic că e bine ce-a făcut PSD, dar uită-te dracului întâi în ograda ta! Şi când acolo va fi curăţenie-lună, poţi da lecţii altora. Până atunci, ciocul mic!

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...