vineri, 20 august 2010

Cine-i noul Beria?



Mi-e greu să înţeleg cine este dementul(sau cine sunt demenţii) care se află la originea programului de distrugere a statului, program implementat de băsescu, boc şi de ai lor. Am mai spus acest lucru: tâmpiţii ăştia care administrează statul(şi-l sug de bani!) sunt cei mai mari duşmani ai lui, deşi  fără el ei ar nişte neica-nimeni. 

Ultima găselniţă a imbecililor este salariul variabil pentru bugetari. Cu alte cuvinte dependenţa de şefi a bugetarilor va fi totală. Ideea lor este următoarea: fondul de salarii este un procent fix din PIB. Scade PIB, scade fondul de salarii. Asta s-ar putea face anual, dar şi lunar. Bun, doar că lucrurile nu sunt chiar aşa de simple. La ce se vor raporta? La PIB ul previzionat pentru anul în curs, sau la PIB ul realizat în anul precedent? Dacă e raportat la PIB ul realizat în anul precedent, atunci suma poate fi fixă, şi salariile constante un an. Dacă este raportat la PIB ul prognozat, atunci avem o problemă, cum spuneam, şi ar putea fi folosită o schemă în care să se facă raportarea la variaţia trimestrială a PIB. Adică în trimestrul trei, să zicem, se alocă un fond de salarii calculat la PIB din trimestrul doi. 

Vă daţi seama ce haos iese de aici? Ce de calcule de făcut? Ce încăierare între ministere? Ce frustrări în rândul  angajaţilor? Şi, evident, de ce n-ar face şi privaţii la fel? Salariile să se calculeze ca un procent din cifra de afaceri pe luna precedentă. Să se distreze şi ei, ca şi bugetarii!

 Dacă tot vor să se aleagă praful de ţara asta, sunt şi metode mai simple şi mai ieftine. Şi mai puţin chinuitoare pentru noi. Sau poate asta se şi urmăreşte, un experiment privitor la modul cum poate fi distrusă o naţiune. În anii 40-50 exista un soi de plan în nu ştiu câte puncte al NKVD, atribuit lui Beria. Acum al cui plan este? Dacă-mi spune vreun cretin că e tot mâna ruşilor, nu ştiu ce fac! Deşi ar fi mişto, până la urmă! băsescu, boc, Patapievici, şi compania, agenţii ruşilor! 

Planul ăla, real sau nu, aplicat mai mult sau mai puţin, a eşuat, pentru că ruşii erau consideraţi duşmanii noştri. Reacţia identitară a generat o mişcare de rezistenţă internă, de care s-au folosit şi comuniştii români, care fie au generat-o, din motive diverse, fie au încurajat-o. 

Planul actual are toate şansele să reuşească, pentru că autorii lui nu mai sunt percepuţi ca duşmani, ci ca prieteni. Mai mult, reacţia identitară, naţionalistă, ca şi aceea din anii 50-60, nu mai este posibilă. Aia era bazată pe cultivarea mândriei de a fi român. Acum toată lumea profesează ruşinea de a fi român. Vrem să fim orice, numai români nu. Şi apoi, cine să organizeze rezistenţa? Elitele intelectuale? Politicienii? Românii? Să fim serioşi! 

Acum este la ordinea zilei supravieţuirea individuală. Şi de cele mai multe ori asta înseamnă părăsirea ţării şi renunţarea la identitate. Aşa că de data asta proiectul, oricine l-a gândit şi oricare ar fi finalitatea sa ultimă, are toate şansele să fie un succes deplin. În fond, globalizarea este tot un internaţionalism. Nu proletar, ci patronal. Ca şi internaţionalismul, şi globalizarea cere distrugerea identităţilot naţionale şi crearea unui "om nou", care să poată fi modelat în funcţie de nevoile şi de interesele celor care se află la cârma procesului.  Şi pentru început, ce plastilină mai bună decât bizonul român?

8 comentarii:

Anonim spunea...

dupa cum iti spuneam ce vezi in tara este ceva copiat din vest. discutia asta de acolo si deci gaselnita asta este cererea patronatului vestic inca de la mijlocul anilor 90. s-a introdus si in vest pe alte cai si poarta alte nume insa esenta este tot aia. aici se discuta despre flexibilizare adica omul sa fie un fel de scalv pe care sa-l aiba ei la dispozitie cind le trebuie lor si pe salarii cit mai mici cu putinta. asa a aparut in germania 1 euro job. ai citit bine! joburi in care salariul este de 1 euro pe ora. ti-am scris acum citeva zile ca la nemti sint 6 milioane cei care au salarii sub 6 euro pe ora iar numarul lor este intr-o crestere accelerata. consecintele: cresterea crimitalitatii la un nivel istoric!! pina si la grupa de virsta 12-16 ani au cresteri de 3-400% anual!!! pina la acte de canibalism nu mai este mult. oricum au aparut si s-a relatat despre asta chiar si in presa romana.
personal sint curios sa vad cum va functiona economia de consum fara bani!!

traiasca vestul luminos al romanului!!!

Anonim spunea...

http://www.cotidianul.ro/122434-Ca_oricarui_lider_maxim_lui_Basescu_ii_lipseste_un_razboi

da si nea nicu era rau de tot si megaloman….

traiasca vestul luminos si iubit al romanului!

crezi ca poate fi si un far calauzitor?

Anonim spunea...

http://www.fastcompany.com/1683302/iris-scanners-create-the-most-secure-city-in-the-world-welcomes-big-brother


http://www.prnewswire.com/news-releases/global-rainmakers-delivers-world-class-iris-capability-for-portoss-100973784.html

traiasca vestul multilateral care ne da noua de toate!

Documentare spunea...

Foarte placut si in acelasi timp interesant acest blog, imi place la nebunie.

Cacamaca spunea...

Simt si eu in anumite cercuri o stare de revolta vizavi de ceea ce se intampla. Insa, rezultatele nu apar. Esaloanele 4,5,6,7...cred ca acolo e solutia. Exista, in Romania, un numar, inca, suficient de mare de oameni priceputi. In orice domeniu.

Karakas spunea...

Ideea cu salariul la stat in functie de PIB e paguboasa, pentru ca va produce un al val de emigrare. Desi pare ca avind un fundament logic, e in final o mare timpenie comunistoida, ce tine de plafonarea veniturilor.

La naiba, de ce se mai platesc salarii? Mai bine se distribuie cupoane...

Adrian Teacă spunea...

Chestia cu salariul variabil e o monstruozitate.Au trepanaţii ăştia un talent de a produce haos,ceva de speriat.Cel mai groaznic lucru,nu doar pentru economie, pentru orice activitate din orice domeniu,e impredictibilitatea.Să nu ştii ce să faci mîine. Să nu poţi pune bază pelegi,normative,taxe,etc. Or, ăştia exact asta fac,schimbă din mers regula jocului. Ceea ce e criminal!

chien spunea...

Poate o sa dezbateti tema asta la un moment dat: reflexul "stai pe un salariu mic? esti prost! da-ti demisia si ia-ti al doilea job sau pleaca din tara!"
Videanu cu salariul lui de 1.500 de lei, Basescu catre profesori si medici si sute de comentatori pe forumuri care predica mereu acelasi lucru, fie ca e vorba de pompierul de la Giulesti, fie de medici si asistente, politisti, functionari si asa mai departe: esti fraier sau puturos ca stai pe banii astia, intinde-o! Daca o proportie suficient de mare procedeaza asa cum sunt indemnati, ce se intampla cu serviciile publice respective, atata vreme cat statul n-are si nici nu va avea bani sa mareasca salariile si sa ridice calitatea pregatirii celor care ocupa asemenea posturi? Privatizam serviciul public respectiv? Il desfiintam? Il taraim asa in continuare, cu oameni tot mai putini si mai prost pregatiti? Are cineva dintre politicienii care tot propun solutii pe bani fictivi vreun plan realist in directia asta?
Si nu e vorba numai de bugetari, ci si de armatele de oameni care nu pot face fata cu un singur job in privat si atunci isi mai iau unul, ajungand sa munceasca peste puteri, mai ales ca la primul job au deja sarcini mai multe si ore mai multe pe bani mai putini.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/al-doilea-job-te-scapa-de-creditori-901975.html

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...