sâmbătă, 7 august 2010

Anarhie pe şosele


Un idiot cu Porsche a stabilit recordul de viteză-tembelism pe flinticul ăla de autostradă spre litoral, A2: 248 km la oră. În 2009 a distrus un Audi R8, care a luat foc. N-a învăţat nimic din isprava de anul trecut. Acum a primit cele nouă puncte de penalizare, cică i s-a ridicat permisul pe trei luni şi cu asta, basta!

Un cretin din Bucureşti se simte obligat să stabilească şi el un record, drept pentru care o calcă prin centrul oraşului, şi se răstoarnă pe bulevardul Lascăr Catargiu, la 130 de km pe oră. E nevoie de vreo cinci-şase echipaje de intervenţie pentru a-l scoate din maşina făcută zob.

Nu mă leg de vârsta celor doi, care se învârte în jurul a 23 de ani. Cunosc tineri de vârsta lor care se comportă normal, conduc normal, responsabil, nu au nimic de demonstrat la volan. Unii şi-au cumpărat maşinile din munca lor, alţii cu ajutorul părinţilor. Au maşini de bun simţ, care se învârt în jurul a 10.000 de euro, nu de fiţe. 

Să nu-mi spună nimeni că la 23 de ani ăla de pe A2 şi-a cumpărat Porsche din munca lui. Să fim serioşi: dacă ar fi fost aşa, dacă ar fi muncit pentru fiecare bănuţ dat pe maşină, nu risca. Cum n-ar fi riscat nici tembelul care s-a răsturnat în Bucureşti, şi care avea şi el o bombă pe roţi. Dar dacă nu au noţiunea banului muncit, nu le pasă de nimic. 

Trebuie să facem ceva împotriva nebunilor ăstora. Da, nu avem şosele. Dar pe cele pe care le avem circulă mult prea mulţi lunatici, iresponsabili, tâmpiţi, oameni care cred că dacă au bani totul le este permis. Poate că, dacă este neconstituţional să le confişti maşinile când încalcă legea, ar fi educativ să-i trimiţi la mititica. A depăşit viteza legală cu mai mult de 50 de km la oră, automat primeşte 30 de zile de închisoare. Imediat, nu la calendele greceşti. Reţinut, dus în faţa unui judecător, judecat şi încarcerat. Şi pentru fiecare km la oră în plus peste cei 50 care te "califică" pentru statul la răcoare mai primeşti o zi în plus.  Aşa viteazul nostru ar fi stat acolo, să mediteze la rostul lui în viaţă, 98 de zile. Cine ştie, poate i se arăta...

Aşa, cu banii părinţilor, se scoate şi de data asta. Şi cine ştie, data viitoare omoară pe cineva, pentru că noi confundăm democraţia cu anarhia...   

5 comentarii:

cristi spunea...

Da, ar trebui luate masuri mai dure impotriva celor care depasesc mult limita de viteza. Fapta ar trebui sa fie penala si sa-l lase pe ala cu cazier, chiar daca pedeapsa propriu-zisa nu e mare. Se poate folosi munca in folosul comunitatii (dar facuta pe bune, ca in vest), care e mai ieftina dpdv al cheltuielilor statului decat puscaria. Si cred ca ar fi mai eficienta pentru tipul asta de beizadele.

Karakas spunea...

Confiscata masina definitiv si inchisoare! Plus luat permisul de conducere pe citiva ani....

Anonim spunea...

A balbait ceva-ceva topmodelu' Ciocan. Despre conducere agrsiva si a pomenit cum e in Germania si Serbia. Chiar sint curios daca se va face cat de putin in directia asta...

ama spunea...

Sint in asentimentul ante...scriitorilor mei. Un asemenea imbecil trebuie pedepsit.
Problema este cum !!!!
I-au dat 9 puncte de penalizare... Mare lucru ( pucte care se prescriu in 6 luni). Pe urma o ia de la 0. Cu urmatoarea msina o prinde 300!
Cine pune pariu ?

Dragos Bora spunea...

Transport Accident Commission Victoria

http://www.youtube.com/watch?v=5Z23CzSONiU

http://www.youtube.com/watch?v=q9fms5He5bM

http://www.youtube.com/watch?v=Z2mf8DtWWd8

Si una mai recenta...

http://www.youtube.com/watch?v=GhKV7z9SfTE

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...