joi, 19 august 2010

De ce ar veni?


Vin investitorii!


E plină România de tâmpiţi. Şi cum grămada cere vârf, ăi mai mari tâmpiţi sunt cei care ne conduc. Oameni care se dovedesc tot mai paraleli cu realitatea. Unul e Videanu, cu prostia aia că el, cu o nevastă şomeră şi un copil la facultate, ar putea trăi cu 1500 de lei pe lună. Dacă ar avea şi o a doua slujbă. El e învăţat cu două slujbe: una la stat, la robinetul cu bani, alta la privat, unde se scurg banii publici. Să tot trăieşti aşa! Dar posturi de astea sunt puţine, şi ocupate de cei ca el. Muritorul de rând este muritor de foame. 

Mai e pe lume şi prostul ăla de era să ne fie premier, Lucian Croitoru. Care are soluţia ieşirii din criză: "Trebuie să fim invadaţi de capitalurile străine, de asta depinde reluarea creşterii economice. Ce trebuie spus clar e că investiţiile vor veni dacă se menţine coerenţa politicilor economice, cu păstrarea stabilităţii financiare. E singura cale pentru reluarea creşterii".

Orice prost ştie asta: creşterea economică se face cu bani. Nu s-a inventat altă reţetă. Întrebarea este: de ce ne-ar inunda investitorii străini? Pentru că suntem români? Boul ăsta nu ştie că până şi în perioada de vârf a creşterii economice banii trimişi acasă de românii care lucrează în străinătate erau mai mulţi decât cei proveniţi din investiţiile străine directe? Că n-au depăşit niciodată 4 miliarde de euro? Şi că majoritatea banilor s-au dus fie în malluri, fie în hipermarketuri, fie în bloace? 

De ce ar veni acum? Că s-a ieftinit mâna de lucru? Că n-avem drumuri? Că deţinem recordul mondial al întârzierii unui tren pe calea ferată? Că s-a redus drastic puterea de cumpărare a populaţiei? Că eu alte motive nu văd...   

Cu alte cuvinte, criza va fi lungă şi crâncenă, dacă asta e soluţia imaginată de guvernanţi.

6 comentarii:

Lucian Sarbu spunea...

Investitiile straine nu pot fi decat productive sau de consum.

Pentru investitii productive suntem prea putin atractivi. Nu avem infrastructura, munca e impozitata destul de rau, coruptia e maricica si nimic nu e predictibil. Numai niste colosi, care ar avea forta sa tina piept nebuniei guvernantilor, ar veni sa investeasca aici. Renault, Ford, Nokia - firme care isi permit sa negocieze propriile reguli fiscale. Ori, colosii astia sunt putini la nivel mondial, au venit cativa, poate vor mai veni cativa, dar nu poti umple tara cu ei decat daca o transformi intr-un paradis. Investitorii majoritari sunt aia mici. Jean Valjean sau John Smith. Iar aştia sunt mancati cu fulgi cu tot odata ajunsi aici!

Pentru investitiile de consum, iarasi nu mai suntem atractivi, pentru ca populatia scade si saraceste. Lovitura fatala va fi data in 2011 cand referendumul va arata fara echivoc ca in interiorul granitelor mai traiesc maxim 18 milioane de romani. Ceva mai mult decat populatia Olandei, dar de vreo 5 ori mai saraci.

Anonim spunea...

asta cu investitiile ma face sa rid cu lacrimi!!!!! vesticii de cind se stiu ei n-au bagat banii lor niciodata nicaieri ci pe cei ai populatiei locale asa cum a facut si ford si s-a scris si in ziare ca au investit banii statului roman insa romanii nu citesc nimic asa ca nu au de unde sa stie iar daca stiu ceva arata exact asa cum a scris cel de mai sus adica departe rau de realitate. tocmai ca vesticii produc coruptie pt ca le trebuie deoarece profitul creste si mai mult iar de restul nu le pasa pt ca daca vor joburi localnicii trebuie sa se vinda si deci ei se vor descurca platindu-si singuri chiar si salariile deoarece concernele nu dau taxe ci incaseaza de oriunde subventii. nu le au nu se baga nicaieri sau daca nu le mai au se cara imediat tocmai pt ca nu baga banii nicaieri. deci nu le pasa lor de infrastructura!!! astea sint prostiile romanilor care cred ca este ca-n carti. ce infrastructura au concernele petroliere prin africa sa spunem?! pt ei ies oricum banii!!!!
concernele nu baga nimic nici in vest ci incaseaza subventii iar criza asta a fost asa ca si cel mai prost om de pe pamint a avut ocazia sa vada ca sistemul vestic este falimentar deci nefunctionabil. sa mai spun cine sint singurii care n-au vazut si nici n-au invatat nimic? deci astia procedeaza la fel ca peste tot si ca in toate timpurile. romanii au ajuns la nivelul la care nu mai sint in stare sa-si cunoasca nici macar propia istorie. ce-au investit vesticii pe vremuri in romania antebelica? e tot aia vor investi si acum!!! deja aveti nivelul de trai de atunci cu foamete analfabetism si bolile specifice mizeriei. mai aud prostia ca la ei nu-i coruptie. pai daca au legalizat-o de unde ar mai fi?! legalizati-o so voi si atunci va fi totul perfect! legile le gasiti la ei si le puteti copia si pe astea daca tot se copiaza si discursurile zilnice.
dovezi? uite in germania la cinstitii de nemti dupa mintea romanului care a ajuns la nivelul celei de gaina este un scandal cu o constructie a cailor ferate germane in stuttgard care se cheama stuttgard 21. lumea nu vrea si prostesteaza pt ca stiu ca asa se fura banii. desigur ca nu se intimpla nimic insa cu ocazia asta s-a spus ca orice proiect pina la urma a costat dublu fata de cit s-a spus. nu se ancheteaza nimic si nimeni nu are voie sa comenteze pt ca nu exista o lege care sa permita un cotrol. deci nu exista coruptie din start! faceti si voi asa pt ca este si in vest iar vestul va place si l-ati vrut si atunci ati eliminat o problema la modul rapid si ati facut si economie de timp pt ca subiectul asta dispare.
in conclutie vestul este minunat!
vezi c-au inceput sa va laudemericanii. cind astia incep sa va laude trebuie sa va ginditi in ce nenorociri va vor baga. asta inseamna sa nu-i cunosti pe vestici!!! si mai amintesc de planul marshall despre care roanul cu mintea lui putina pina si astazi stie ca asa au fost ajutati nemtii si au ajuns ce-au ajuns. bine eu nu intru in amanunte insa pe scurt este cea mai tare metoda folosita vreodata in istoria omenirii pt ati face cadouri singur. cit despre ce-au ajuns nemtii ramine sa va uitati la voi si veti intelege. daca si asta este greu atunci inseamna ca nu mai aveti scapare!

Anonim spunea...

http://www.kansascity.com/2010/08/18/2159656/probe-finds-hundreds-of-cases.html

traiasca vestul!

Stefan A. spunea...

Nimeni in tara asta nu a facut o analiza obiectiva tip : De ce investesc toti in China, India , Brazilia si nu vin gramada in Romania ?
Adevarul doare tare si atunci mai bine cu minciuna. Multi au reusit sa traiasca bine cu tehnica asta .
Chiar daca in Romania taxele ar devenii 0 %, nu am avea acea invazie de capital strain . Dupa 20 de ani , mai exista inca oameni care cred ca atragerea fondurilor straine e chestie doar de taxe si impozite . PS. Nu sintem in stare sa atragem banii UE , aia dati gratis fara obligatie de rambursare si asta spune multe despre valoarea (in ansamblu) a gindirii economice nationale .

produse naturiste spunea...

da o sa vina cu siguranta strainii sunt f inteligenti si daca noi nustim sa profitam op sa stie ei ce sa faca cu valorile si resursele noastre

Karakas spunea...

Chiar nu vad de ce ar veni investitori in Romania, avind in vedere infrastructura proasta, coruptia, finantele subrede, ratingurile pe tara mici, piata mica relativ cu alte tari, si instabilitatea politica potentiala (tara saracita la maximum). Argumentul mainii de lucru ieftine nu se mai aplica, chiar daca au scazut salariile. Si apoi, unde e forta de munca calificata, cind romanii pleaca din tara cu zecile de mii?

Romania poate ar atrage ceva in rutism, dar nu stiu ce minuni se mai fac in Gradina Domnului.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...