miercuri, 25 august 2010

Doar proştii...



În ce ţară de căcat trăim! Judecătorii ne spun că au arestat-o pe amărâta aia de asistentă pentru că a minţit, în sensul că şi-a schimbat declaraţia. Doar că treaba lor era să spună dacă reprezintă sau nu pericol social. Dar deschid astfel o perspectivă interesantă, şi, dacă n-am fi un popor de tâmpiţi, acum ar trebui să cerem în stradă arestarea TUTUROR guvernanţilor, care mint cum respiră.

De par examplu, boc şi şeitan: le pui în faţă dovezile că tâmpenia lor cu impozitarea suplimentară a drepturilor de autor, care este un coşmar birocratic,  a generat în toată ţara haos şi cozi uriaşe, şi ei întreabă candid: unde vedeţi voi cozi? Nu e nicio coadă, sunteţi voi, jurnaliştii, puşi pe făcut din ţânţar armăsar. Nu mai pomenesc de băsescu: ăsta ar trebui să fie condamnat pe viaţă de vreo sută de ori, la câte minciuni a "produs" până acum.


Dar, stai! La ăştia minciuna nu e minciună, este declaraţie politică! Aşa că scapă basma curată! Doar proştii ajung la închisoare pentru declaraţii mincinoase. Politicienii avansează pe creasta valului de minciuni. Cine a zis că viaţa este fair?  

12 comentarii:

Anonim spunea...

Stai asa, ca esti inconsecvent si ipocrit.

Lasand deoparte asistenta si prostia lui Boc&Co, ce ai impotriva impozitarii? Nu faceai tu spume la gura ca "patronii" nu platesc destul? Dar drepturile de autor de ce sa nu plateasca?

Insinuezi tu acum ca unii ar trebui sa fie mai egali decat altii si cumva sa nu plateasca? Pai statul tau asistential de unde vrei sa-ti dea pensie si asistenta medicala? Cum adica, sa existe o categorie care batjocoreste statul?

Sau poate cumva ai tu vreun dreptuleţ de autor, ceva PFA şi te loveşte şi pe tine si brusc devine o masura proasta?

Constantin Gheorghe spunea...

Măsura este nu proastă, este idioată. Pentru că generează mai multe cheltuieli decât venituri, şi apoi este aplicată cu curu'. De ce nu se reţin şi astea la sursă? Că şi până acum de plata lor se ocupau angajatorii. De ce trebuie să vină românul bob cu bob la ghişeu?
Şi nu ştiu cum eşti tu, dar pentru mine cine neagă evidenţa este ori imbecil, ori jigodie. Oricum mincinos.
Şi nu, nu sunt plătit pe drepturi de autor şi nici n-am PFA. Poate platfus, dar pe ăsta nu se pun încă taxe şi impozite...

Cosmin spunea...

Din pacate a cam disparut specia "functionarus publicus corectus" de la toate nivelurile administratiei.
Intarirea rolului statului avand asemenea specimene genereaza situatiile descrise.
Revin la un comentariu mai vechi: expuneti foarte des mizeriile facute de autoritati, dar cereti ca statul sa se implice in redistribuire.
Vreau un stat care sa impuna respectarea legii, oricare ar fi ea, apoi putem discuta ce trebuie schimbat prin prisma diferentelor de viziune politica. Avand dovada ca masura este "idioata" vreau sa vad ca se schimba eventual modul de aplicare al legii nu ca statul incepe sa ignore nerespectarea legii, ceea ce se intampla in mod curent.

Anonim spunea...

Dar de ce sa se opreasca aceste impozite la sursa? Doar ca sa bagam mizeria produsa de stat sub preş? De ce este dator angajatorul să suporte nişte costuri de administrare a impozitelor solicitate de stat? De ce să meargă angajatorul să stea la coadă la raportări? Acum poate să vadă fiecare ce inseamnă să plăteşti impozite, contribuţii sociale şi să depui raportări.

Mie mi se pare mai corect ca fiecare cetăţean să-şi administreze impozitele. Iar cand asta se întâmpla, uite la ce se ajunge. În alte articole ponegreşti angajatorii care se plâng de acest sistem şi care invocă faptul că sunt sufocaţi de stat.

Nu poţi să ai stat asistenţial fără aceste neajunsuri. Nu poţi doar să primeşti, trebuie să şi plăteşti şi să înduri birocraţia.

Constantin Gheorghe spunea...

Chiar eşti prost! Angajatorul oricum are nişte costuri, pentru că plăteşte impozitele datorate de cei angajaţi cu drepturi de autor. De ce să paralizezi un sistem şi aşa "reputat" pentru lentoare, obligându-l să lucreze cu încă 500.000 de oameni în plus? Ţie aşa ţi se pare inteligent?

Anonim spunea...

Repet intrebarea anterioara: de ce ti se pare corect sa administreze angajatorul impozitele angajatului? Doar ca sa ascunda de marele public prostia, incompetenta, lentoarea si birocratia sistemului de stat?

Sa isi administraze fiecare impozitele pe care le plateste, sa fie in primul rand constient cat de mult plateste la stat. Sunt curios cati sustinatori ai mai avea atunci cand toata lumea s-ar lovi de mecanismele hâde alte statului care ştie el ce e mai bine pentru fiecare.

cristi spunea...

Guvernanţii ăştia încep să exagereze... până acum credeam că e vorba doar de incompetenţă şi prostie, dar se pare că e rea voinţă manifestă. Scopul aici e să dea un argument celor care - ca bladhaund - spun că statul nu-i bun de nimic şi încă un motiv pentru aceiaşi să-i urască pe funcţionarii de la ghişee (care n-au nici o vină!). Un alt scop este de a oferi un motiv de investiţii faraonice gen eRomânia - şi ştim cu toţii cine va câştiga contractele. Aşadar guvernul Boc e în stare să-şi toarne găleţi cu zoaie în cap doar să mai scoată nişte bani pentru clientelă... e mai grav decât ne-am închipuit.

Soluţia cu reţinerea la angajator ar fi fost foarte simplă, mai ales că orice angajator are deja un contabil care se ocupă de astfel de chestii pentru salariaţii "normali". De asta zic că asta-i o chestie deliberată, nu pot să cred ca sunt atât de proşti.

Anonim spunea...

Cristi, te contrazic. Am o adaugire foarte importanta la ce ai spus: Soluţia cu reţinerea la angajator ar fi fost foarte simplă pentru angajat.

N.B., aici vorbim de contracte de drepturi de autor si PFA, deci notiunea de "angajator" e improprie. Avem de-a face cu o forma de contracte comerciale, iar raspunderea pentru povara fiscala este a fiecarui beneficiar de venit. Este aiurea sa pui pe altul sa se ingrijasca de impozitele si contributiile tale, doar fiindca are un contabil. Si ce daca cineva are un angajat? Trebuie sa presteze benevol pentru tine? Apropo, contabilul tine contabilitatea, iar noi vorbim de salarizare si relatii de personal.

Eu as milita pentru extinderea acestei raspunderi si la nivelul relatiei normale angajator-angajat, astfel incat angajatorul sa plateasca angajatului actualul salariu brut + contributiile firmei, iar apoi angajatul sa aiba posibilitatea sa inceapa sa isi plateasca din venitul castigat cu atata truda (pentru unii care muncesc si nu freaca pisicul la stat): 30,x%CAS, 11% CASS, 1% Somaj, X,Y,Z,T, 16% impozit, etc. Sa poate vedea fiecare cum mai mult de jumatate din venitul sau real este incasat de stat, iar in schimb statul ofera niste prestatii indoielnice, presarate cu necesitatea de spaguire.

As vrea sa mai vad atunci pe unii care numesc atitudinea mea "contra statului"

pacos spunea...

O persoana juridica depune:
- declaratia pentru BASS (bugetul asigurari de stat)
- declaratia pentru BA (bugetul de stat)
- declaratia TVA
- declaratia somaj (se poate depune online)
- declaratia CNAS
- declaratia ITM (cu statele de plata aferente, se poate depune online)
- declaratia accize (daca e cazul)
Erau cam 600.000 de persoane juridice inregistrate. Inmultiti cu numarul de declaratii si aveti imaginea nebuniei.
La astea s-au mai adaugat azi inca 500.000 de persoane. Care depun si ei trei declaratii. Inmultiti din nou si vedeti ce iese. Apoi adunati. Si te sperie totalul.
Singura chestie e ca inainte nu se vedea nebunia, pentru ca nu prea interesa pe nimeni in afara "alora cu firme". Azi e extrem de vizibila. Da' atat.

pacos spunea...

Completare: chiar daca impozitele s-ar fi oprit la sursa, nu inseamna ca depunerea declaratiilor s-ar suspenda. Pentru ca declaratia reprezinta baza incasarii impozitelor.

ama spunea...

Asistenta aceea, se spune, era cea mai buna in meseria ei.
Oare de cnu s-a gindit nimeni SI la o mina criminala, adica la foc pus intentionat ?

ama spunea...

Foc pus de altii, nu de ea.
De aia care au nevoie sa negustoreasca terenurile astea scumpe de sub spitalele vechi din buricul tirgului !!!
Nu va mai amintiti cum a dat foc milionarul (actual) Becali la o ferma de vaci (cu vacile in ea, imaginea aia nu o sa uit niciodata)pe care acumparat-o pentru altceva, nu pentru vacile alea de rasa pe care se dadusera bani grei din banii prostilor ?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...